AD

Whoopi Goldberg | Η γεμάτη τραύματα ζωή μιας ιδιόρρυθμης σταρ

Η αναζήτηση ονόματος που δεν θα της έκλεινε πόρτες, οι τεχνητές αμβλώσεις, η κατάχρηση ουσιών, τα τρία διαζύγια, η ασθένεια που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. Η θαρραλέα Whoopi Goldber γεννήθηκε στις 13 Noεμβρίου του 1955.

 

«Είμαι εδώ που είμαι γιατί πιστεύω σε όλες τις πιθανότητες».

Whoopi Goldberg

Από το stand-up comedy μέχρι την υποκριτική και τον  σχεδιασμό μόδας, η πολυτάλαντη Whoopi Goldberg θριαμβεύει στο Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες. Μετά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Celie στο The Color Purple, η Goldberg έχει από τότε κερδίσει πολλά βραβεία Emmy, Tony και Όσκαρ.

Με το Variety να υπολογίζει το 2016 ότι κέρδιζε 5 έως 6 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν ως συμπαρουσιάστρια του The View, η Goldberg μπορεί σίγουρα να αγοράσει οτιδήποτε και ό,τι θέλει. Όμως τα χρήματα δεν μπορούν να σβήσουν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες από το τραγικό παρελθόν της. Πριν γίνει ακόμα διάσημη, υπέμεινε αρκετά δύσκολες καταστάσεις τόσο που η ζωή της θυμίζει περισσότερο δραματική ταινία με τραγική ιστορία.

Για πολλά χρόνια, η Whoopi Goldberg προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατήσει μυστικό το πραγματικό της όνομα. Σε μια συνέντευξη του 1984 στην Washington Post, αποκάλυψε ότι κανείς – εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς της και τους φίλους της – δεν γνώριζε καν το όνομα που είχε όταν γεννήθηκε. Η σταρ είπε ότι αυτό συνέβαινε γιατί ήθελε να προστατέψει την οικογένειά της ενεργώντας με ψευδώνυμο.

Whoopi Goldberg Inks New 4-Year Deal to Remain on `The View` – The  Hollywood Reporter

Από πού προήλθε το όνομα Whoopi Goldberg;

Ανάγεται στην εποχή που μετακόμισε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια. Ο Guardian δήλωσε ότι της δόθηκε το όνομα Whoopi «επειδή ανέβηκε τόσο πολύ ψηλά». Ωστόσο, είπε στην Washington Post ότι το όνομα «βγήκε από το πουθενά» και ξεκίνησε ως αστείο. “Πρώτα ήταν το Whoopi Cushion. Μετά ήταν γαλλικό, όπως η Whoopi Cushon”, είπε χαρακτηριστικά.

Το όνομά της δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό και η μητέρα της την είχε προειδοποιήσει ότι κανείς δεν θα «τη σεβαστεί με ένα τέτοιο όνομα». Η Goldberg άκουσε τη συμβουλή της και έτσι πρόσθεσε το επίθετο “Goldberg” στο ψευδώνυμό της.

Οι τεχνητές αμβλώσεις στην εφηβεία

The Stand`: Whoopi Goldberg, Jovan Adepo, Owen Teague, Brad William Henke &  Daniel Sunjata Join Stephen King`s CBS All Access Series – Deadline

Στο βιβλίο The Choices We Made: Twenty-Five Women and Men Speak Out About Abortion, η Whoopi Goldberg μοιράστηκε μια εκπληκτική ιστορία. Στα δεκατέσσερά της χρόνια, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Δεν ζήτησε βοήθεια για να διερευνήσει όλες τις επιλογές της και δεν μίλησε σε κανέναν. Αντιθέτως, πανικοβλήθηκε.

Σε μια πράξη απελπισίας, επιχείρησε ένα σωρό επιβλαβείς μεθόδους για να τερματίσει την εγκυμοσύνη. «Έπινα όλα αυτά τα περίεργα παρασκευάσματα- κάτι σαν το Johnny Walker Red με λίγο Clorox, αλκοόλ, μαγειρική σόδα (που μάλλον έσωσε το στομάχι μου) και κάποιο είδος κρέμας», είπε στο βιβλίο.

Στο τέλος, κατέφυγε σε μια δραστική και δυνητικά θανατηφόρα μέθοδο για να τερματίσει την εγκυμοσύνη. Το επόμενο έτος, σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ξανά έγκυος, αλλά μπόρεσε να επιτύχει μια ασφαλέστερη διακοπή αυτής της κύησης στο Planned Parenthood, χάρη στην πρόσφατη νομοθεσία που έκανε την άμβλωση «νόμιμη στη Νέα Υόρκη».

Η Goldberg δεν είναι περήφανη για τις πράξεις της. Γι` αυτό, μέχρι σήμερα, είναι ισχυρή υπέρμαχος της επιλογής και της νόμιμης άμβλωσης.

Η δυσλεξία ώθησε τη Whoopi Goldberg να εγκαταλείψει το γυμνάσιο

Who Has Whoopi Goldberg Dated? Here`s a List With Photos

 Η Whoopi Goldberg πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια στο σχολείο. Όταν δεν μπορούσε να κατανοήσει βασικές έννοιες, ήταν πεπεισμένη ότι της έλειπε η ευφυΐα. Αντί να συνεχίσει να αγωνίζεται με το φόρτο των μαθημάτων, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το σχολείο μέχρι τα δέκατα έβδομα γενέθλιά της.

Αφού «καθάρισε το ντουλάπι της», άφησε πίσω της την αυλή του σχολείου και αναζήτησε καταφύγιο στους δρόμους. Χρόνια αργότερα, ο λόγος για τον οποίο έμεινε πίσω στο σχολείο τελικά ανακαλύφθηκε όταν διαγνώστηκε με δυσλεξία.

Άραγε, πόσο διαφορετικά θα είχε εξελιχθεί η ζωή της αν κάποιος την υποστήριζε και της ζητούσε να εξεταστεί για τη μαθησιακή της δυσκολία; Ίσως τότε, η ζωή της να μην είχε αυτή την επόμενη, άσχημη τροπή…

Κατάχρηση ουσιώνYoung Whoopi | Instagram posts, Favorite celebrities, Whoopi goldberg

Αφού άφησε το σχολείο, η Whoopi Goldberg βρέθηκε στους δρόμους. Δεν άργησε να αρχίσει να πειραματίζεται με διάφορα φάρμακα. Η Ebony περιέγραψε την Goldberg ως «ψυχρό τζάκι» και ήταν δύσκολο ακόμη και για την ηθοποιό να διαφωνήσει με αυτήν την περιγραφή. Είπε ότι όσο πιο συχνά έπαιρνε ναρκωτικά, τόσο λιγότερα ένιωθε κι αυτό δημιούργησε έναν επιζήμιο κύκλο. “Έτσι αναγκάζεσαι να παίρνεις όλο και πιο συχνά. Δεν είναι φίλος σου”, είπε.

Η αποτοξίνωση έγινε προτεραιότητα για εκείνη, αλλά παραδέχτηκε ότι χρειάστηκαν «πολλές, πολλές προσπάθειες» για να σταματήσει τελικά τη συνήθεια της.

Ωστόσο, ένα ναρκωτικό που δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει είναι η μαριχουάνα. Τον Μάρτιο του 2019, προέτρεψε τους νομοθέτες του Νιου Τζέρσεϊ να νομιμοποιήσουν το φάρμακο. «Είμαι γνωστή υπέρμαχος της νομιμοποίησης, μια θέση που πηγάζει από το γεγονός ότι ήμουν χρήστης μαριχουάνας από τα νεανικά μου χρόνια.  Όταν ανακάλυψα ότι ήταν το μόνο φάρμακο που μπορούσε να με ανακουφίσει από τις φριχτές κράμπες της περιόδου μου, χωρίς να καταστρέψει την υπόλοιπη ζωή μου», έγραψε σε ένα άρθρο για το NorthJersey.com.

Είναι επίσης συνιδιοκτήτρια της Whoopi & Maya, μάρκας προϊόντων ιατρικής κάνναβης που έχουν σχεδιαστεί για να ανακουφίζουν από την ταλαιπωρία της περιόδου.

Ο κύκλος της εφηβικής εγκυμοσύνης συνεχίστηκε για την κόρη της Whoopi Goldberg

The Story of `The View` Star Whoopi Goldberg and Her Daughter Alex - Does Whoopi  Goldberg Have Children?

Αφού πήγε να χάσει τη ζωή της από τον εθισμό της στα ναρκωτικά,η  Whoopi Goldberg αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από ένα κέντρο αποκατάστασης. Ενώ ήταν εκεί, συνάντησε τον σύμβουλο ναρκωτικών Alvin Martin. Σύντομα η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε σχέση και παντρεύτηκαν.

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών, η Goldberg έφερε στον κόσμο τη μονάκριβη κόρη της, Alexandrea Martin.

Ο γάμος τους δεν είχε διάρκεια. Χώρισαν το 1979 και τότε η Whoopi βρέθηκε άνεργη. Mάζεψε τα υπάρχοντά της, πήρε την κόρη της και πήγε στην Καλιφόρνια για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Να γίνει ηθοποιός.

Δυστυχώς, ο κύκλος των εφηβικών εγκυμοσύνων συνεχίστηκε με την οικογένεια της Goldberg όταν, σε ηλικία δεκαπέντε μόλις ετών, η Alexandrea γέννησε το πρώτο της παιδί.

Aπό την τραγωδία στον θρίαμβο

The Truth About Whoopi Goldberg`s Relationship History

Το να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή σε μια ολοκαίνουργια πολιτεία δεν ήταν εύκολο. Παρόλο που ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την υποκριτική, χρειάστηκε έξι χρόνια για να πραγματοποιηθεί το όνειρό της. Ενώ εγκαταστάθηκε στην πόλη του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, οι δουλειές της ως ηθοποιός ήταν λίγες.

Για να συμπληρώσει το εισόδημά της, ανέλαβε μια σειρά από περίεργες δουλειές, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας ως της σε γραφείο τελετών για την προετοιμασία βαψίματος και χτενίσματος πτωμάτων — ώστε να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Καθώς είχε ένα μικρό παιδί για να φροντίζει, η Goldberg κατέφυγε σε αίτηση στην κοινωνική πρόνοια. Μια εμπειρία διόλου ευχάριστη για εκείνη.

Μετά από πέντε χρόνια δημόσιας βοήθειας, κατάφερε τελικά να συντηρήσει οικονομικά τον εαυτό της και την κόρη της. Το «σπουδαιότερο πράγμα» για εκείνη ήταν  να μην είναι κανείς πλέον στο έλεος αυτών των εργαζομένων στην πρόνοια.

Η  Whoopi Goldberg απέφευγε τα αεροπλάνα για χρόνια

Whoopi Goldberg - Newsbeast

Μια τραυματική εμπειρία άλλαξε τη ζωή της Whoopi Goldberg για πάντα όταν είδε μια σύγκρουση στον αέρα μεταξύ δύο αεροπλάνων. Όπως είχε πει στον Guardian, αυτές οι εικόνες έμειναν βαθιά ριζωμένες στο μυαλό της για πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, για δεκατρία χρόνια αρνιόταν να μπει ακόμη και σε αεροπλάνο, επιλέγοντας να ταξιδέψει με ένα εξατομικευμένο τουριστικό λεωφορείο. Αλλά αφού απέφυγε αυτή τη μέθοδο μεταφοράς για τόσο καιρό, ήρθε η ώρα να έρθει αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο φόβο της.

Τι την έκανε λοιπόν να αφήσει στην άκρη την ανησυχία της και να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο μετά από πάνω από μια δεκαετία ταξιδιού με το λεωφορείο; «Κρέμασαν μια επιταγή μπροστά μου», είπε γελώντας. «Αλλά ήμουν πολύ νευρική και άρχισα να ιδρώνω λίγες μέρες πριν».

Η πρώτη της πτήση, η οποία ήταν σε ιδιωτικό τζετ, ήταν αρκετά άβολη, ωστόσο κατάφερε να αντιμετωπίσει τη φοβία της.

 

“Δεν έχω κατοικίδιο ζώο με τον τρόπο που έχουν κάποιοι.”

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg adopts kitten thrown from car on NYC bridge - CBS News

Η Whoopi Goldberg είχε μια σειρά αποτυχημένων γάμων. Με τον πρώτο της σύζυγο, χώρισε το 1979. Στην πορειά παντρεύτηκε τον κινηματογραφιστή David Claessen το 1986, αλλά αυτός ο γάμος έληξε το 1988. Ο τρίτος γάμος της ήταν το 1994 με έναν άντρα που ονομαζόταν Lyle Trachtenberg. Χώρισαν μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Όπως έχει πει στον Guardian το 2009 ότι δεν ήταν «απόλυτα αφοσιωμένη» σε κανέναν και ότι δεν ήταν «πολύ καλή στις σχέσεις».

Είχε αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής της  για να αφιερώσει όλον της το χρόνο στην κόρη της, Alexandrea Martin. Η Goldberg είχε πει ότι ήταν πολύ «εγωίστρια» για να εντάξει κάποιον άλλο στη ζωή της. “Μου αρέσει να μπορώ να σηκώνομαι όταν θέλω, να πηγαίνω όπου θέλω. Είναι δύσκολο”, έχει παραδεκτεί.

Εκείνη την εποχή, αρκέστηκε στο να ζήσει μια μοναχική ζωή με το γάτο της, Olivier. Το 2011, πρόσθεσε μια ακόμα γάτα στη συντροφιά της, τη Vini.

Μια σοβαρή ασθένεια παραλίγο να πάρει τη ζωή της Whoopi

Whoopi Goldberg`s doctors reveal she had a 1 in 3 chance of dying during  pneumonia battle - ABC News

Το φθινόπωρο του 2018, η Whoopi Goldberg νόμιζε ότι είχε προσβληθεί από κοινό κρυολόγημα. Αλλά μήνες αργότερα, τραυματίστηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με σήψη, καθώς και πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Οι γιατροί της είπαν ότι είχε 30 % πιθανότητες να μην τα καταφέρει. «Ο γιατρός μου είπε: Άκου, δεν θα πας πουθενά ούτε αύριο , ούτε την επόμενη εβδομάδα γιατί είσαι πραγματικά άρρωστη», είπε.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Goldberg χρειάστηκε να παροχετεύσει και τους δύο πνεύμονές της δύο φορές σε μια διαδικασία γνωστή ως θωρακοκέντηση, κατά την οποία μια βελόνα εισάγεται στον χώρο μεταξύ των πνευμόνων και του θωρακικού τοιχώματος για να αφαιρεθεί το υγρό.Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένας καθετήρας για να αφαιρείται συνεχώς υγρό.

Αφού πήρε έξι εβδομάδες άδεια από το The View, η Goldberg επέστρεψε θριαμβευτικά τον Μάρτιο του 2019, αλλά δεν είχε ακόμα επιστρέψει στην κανονική για εκείνη καθημερινότητα.

Η Goldberg είπε ότι είναι «ευγνώμων που είναι ζωντανή» και για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συναντά στον δρόμο της, καταφέρνει να βγαίνει νικήτρια ζωής. 

Whoopi Goldberg 15 greatest films ranked: `The Color Purple,` `Ghost` -  GoldDerby

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >