AD

Tim Fu | Ο αρχιτέκτονας που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να μετατρέψει το τσαλακωμένο χαρτί σε φουτουριστικά κτίρια

Αρχιτεκτονικός σχεδιαστής Tim Fu, πρώην Zaha Hadid Architects, αγκαλιάζει την τεχνολογία AI και δείχνει πώς το εργαλείο μπορεί να ενσωματωθεί σε αρχιτεκτονικές πρακτικές.

 

Μια πρόσφατη άσκηση χρησιμοποιώντας ένα τσαλακωμένο κομμάτι χαρτί και LookX, μια πλατφόρμα AI για σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

O Fu εμπνεύστηκε από τον Frank Gehry της διαβόητης δημιουργικής πρακτικής, η οποία απαθανατίστηκε με τους Simpsons. Αποφάσισε να δει πώς το LookX, το οποίο είναι εκπαιδευμένο σε αρχιτεκτονικά σύνολα, θα ανταποκρινόταν σε κομμάτια απλού λευκού τσαλακωμένου χαρτιού. Ανεβάζοντας μια εικόνα και χρησιμοποιώντας διαφορετικούς διάσημους αρχιτέκτονες ως προτροπές, κατάφερε να πετύχει απίστευτα αποτελέσματα.

«Ήθελα να δείξω πώς ένα αυθαίρετο αποτέλεσμα, μπορεί να ερμηνευτεί από την τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει πολύ εκλεπτυσμένα αποτελέσματα, δείχνοντας έτσι πώς η έντονη αντίθεση μεταξύ της ιδιόρρυθμης και της πρόθεσης μπορεί να παίξει ρόλο στον σχεδιασμό», εξηγεί. 

Αυτά τα κτίρια τεχνητής νοημοσύνης είναι το καθένα ξεχωριστές ερμηνείες της μορφής του χαρτιού και, από πολλές απόψεις, φαίνονται εύλογα σχέδια από τους αντίστοιχους αρχιτέκτονες. Ο Fu ήδη ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στην πρακτική του στο Στούντιο Tim Fu και βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως έναν ξεκάθαρο δρόμο για τους σχεδιαστές.

«Το AI σίγουρα θα διαταράξει τον τρέχοντα τρόπο εξάσκησης της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού», μοιράζεται. «Σαν σύνολο, πιστεύω ότι θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το επόμενο βήμα στην τεχνολογική μας επανάσταση. Οι διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής θα γίνουν πολύ πιο αυτοματοποιημένες, εξορθολογίζοντας τις διάφορες διαδικασίες μαζί και μειώνοντας την ανθρώπινη αναποτελεσματικότητα».

Ταυτόχρονα, γνωρίζει επίσης ότι θα υπάρξουν αυξανόμενοι πόνοι καθώς η βιομηχανία προσαρμόζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. «Υπάρχουν επίσης αναπόφευκτα αρνητικά, όπως η αναγκαιότητα ανακατανομής [του] ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό συνέβαινε πάντα με τις νέες τεχνολογίες και οι άνθρωποι πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς».

 

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιαστής Tim Fu εμπνεύστηκε από τον Frank Gehry για να δημιουργήσει αρχιτεκτονική AI βασισμένη σε τσαλακωμένο χαρτί.

Crumpled Paper on a Computer

Ο Fu χρησιμοποίησε μια νέα γεννήτρια AI, το LookX, για το έργο. Το LookX εκπαιδεύεται σε αρχιτεκτονικά σκηνικά και απευθύνεται σε σχεδιαστές.

LookX AI Architecture Generator

Ο Fu είναι ένας από τους πολλούς σχεδιαστές που ασπάζονται τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργική διαδικασία και τη βλέπουν ως τον νέο δρόμο προς τα εμπρός.

 

AI Generated Architecture based on crumpled paper

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >