AD

Μεγάλη διαδηλωση στην Ουάσινγκτον υπέρ του Ισραήλ

Διαδηλωτές πραγματοποιούν μεγάλη συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον ως ένδειξη υποστήριξης στο Ισραήλ.

 

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σήμερα στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχουν στην «Πορεία για το Ισραήλ», ώστε να εκφράσουν, σύμφωνα με τους οργανωτές, την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς και παράλληλα να καταγγείλουν τον αυξανόμενο αντισημιτισμό.

Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί γύρω από το κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο πάρκο του Νάσιοναλ Μολ, πολλοί κρατώντας ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες.

«Για να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή»
Στον ιστότοπο για την πορεία, που οργανώνεται από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, αναφέρεται ότι μέλη κοινοτήτων από όλες τις ΗΠΑ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον «για να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, να καταδικάσουμε την αυξανόμενη τάση της αντισημιτικής βίας και παρενόχλησης και να ζητήσουμε να απελευθερωθούν αμέσως και με ασφάλεια όλοι οι όμηροι».

Στις 4 Νοεμβρίου είχε οργανωθεί άλλη μια διαδήλωση στην Ουάσιγκτον, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν απορρίπτει αυτές τις εκκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ θα επιτρέψει στη Χαμάς να ανασυνταχθεί. Προτρέπει όμως το Ισραήλ να κάνει «παύσεις», ώστε στη διάρκειά τους οι άμαχοι να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες τοποθεσίες και να παραδοθεί στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια.

Γερουσιαστές και βουλευτές στη διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ
Πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ.

Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία και ο πλέον υψηλόβαθμος Εβραίος αιρετός αξιωματούχος στις ΗΠΑ, ανέβαλε την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ώστε να είναι παρών στην κινητοποίηση.

Οι Αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσιγκτον, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βουλής τη Δευτέρα. Σημείωσε ότι δεν έχει διατυπωθεί κάποια συγκεκριμένη απειλή, αλλά λαμβάνονται μέτρα για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: 210 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, δημιουργούν ασπίδες προστασίας για τα σπίτια

Με 210 πυροσβέστες, 11 ομάδες ΕΜΟΔΕ και 51 οχήματα δίνει αυτή την ώρα μάχη η Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στον Ωρωπό, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου για Άντζελα Δημητρίου: «Είχα έρθει σε δύσκολη θέση, την άφησα να πει αυτά που ήθελε»

Δείτε όλα όσα είπε η Ιωάννα Μαλέσκου. Για το περιστατικό που είχε συμβεί πριν χρόνια στο “Love it” με την Άντζελα Δημητρίου απάντησε σήμερα η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 110 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Τέξας

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και σήμερα να ψάχνουν ανάμεσα σε συντρίμμια και φερτά υλικά στο Τέξας, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων, πέντε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης ανέργων για τη νέα δράση της ΔΥΠΑ

Εμπλουτίστηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, η λίστα εγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης της δράσης «Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για 50.000 ωφελούμενους ανέργους σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελένη Γερασιμίδου για Λαζόπουλο: «Μου είπε ότι θα είμαι πάντα στο Τσαντίρι, αλλά με πήρε μόνο δύο φορές»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παρέα» και τον Αρτ παραχώρησε η Ελένη Γερασιμίδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >