AD

Άλεκ Μπάλντουιν | To βίντεο με τον ίδιο να πυροβολεί στα γυρίσματα του «Rust», λίγο πριν σκοτωθεί η Χάτσινς

Αδημοσίευτο βίντεο από τα γυρίσματα του «Rust» έφερε στη δημοσιότητα το NBC News, με τον Άλεκ Μπάλντουιν επί τω έργω, λίγες μέρες πριν σκοτωθεί από τα δικά του πυρά, η κινηματογραφίστρια, Χαλίνα Χάτσινς, τον Οκτώβριο του 2021.

Μέρος των βίντεο διάρκειας σχεδόν επτά λεπτών, δείχνουν τον Μπάλντουιν να βγαίνει από μια πόρτα πριν πυροβολήσει με ένα όπλο και φωνάξει «πάμε άλλη μία, ας ξαναγεμίσουμε».

Άλλο βίντεο δείχνει τον ηθοποιό ξαπλωμένο στο έδαφος, καθώς κατευθύνει κάποιον πίσω από μια κάμερα.

Δείτε τα πλάνα

Ακούγεται να του λέει: «Τώρα περίμενε ένα λεπτό, θα πυροβολήσω δεξιά, θέλεις να πας στην άλλη πλευρά; Δεν θέλω να πυροβολήσω προς το μέρος σου».

Σε ξεχωριστά αποσπάσματα, ακούγεται να ρωτά μέλος του συνεργείου αν είναι καλά αφού πέσει κατά λάθος και ζητά από ένα άλλο άτομο που δεν φαίνεται στο πλάνο, κάμερας να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία, αλλιώς μπορεί να σπάσει τον «γαμ.. του λαιμό», όπως φαίνεται να του λέει αρκετά αγχωμένος.

Το υλικό, μεταξύ των βίντεο που φέρεται να ζήτησαν οι ειδικοί εισαγγελείς, δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του σώματος ενόρκων στο Νέο Μεξικό την Πέμπτη, αναφορικά με την απαγγελία κατηγοριών στον Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Τα παραπάνω πλάνα έρχονται περισσότερο από δύο χρόνια αφότου ένα όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν έριξε αληθινή σφαίρα, σκοτώνοντας τη Χάτζινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σούζα.

Νέες κατηγορίες εις βάρος του – Είπε ψέματα ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη
Τον Αύγουστο η υπόθεση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς πήρε άλλη τροπή, για τον οποία κατηγορείται ο Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς τα ιατροδικαστικά ευρήματα δείχνουν ότι το περίστροφό του Colt .45 απαιτούσε να τραβηχτεί η σκανδάλη για να πυροβολήσει.

Η έκθεση εγείρει την πιθανότητα να απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά του Μπάλντουιν, αφού ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι δεν τράβηξε καν τη σκανδάλη.

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός αρνήθηκε σθεναρά την κατηγορία αυτή, η ιατροδικαστική εξέταση του όπλου, που διεξήχθη από τους εμπειρογνώμονες Λουσιέν και Μάικλ Χαγκ, κατέληξε σε άλλο συμπέρασμα. Σύμφωνα με την έκθεση, η σφαίρα του όπλου έπρεπε να τραβηχτεί χειροκίνητα στην πλήρως οπλισμένη θέση, ακολουθούμενη από τράβηγμα ή πάτημα της σκανδάλης, για να εκπυρσοκροτήσει το όπλο. Η έκθεση αντικρούει τον ισχυρισμό του Baldwin ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος την απόλυση.

Οι προηγούμενες κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω ανησυχιών σχετικά με τις τροποποιήσεις του όπλου. Οι ειδικοί εισαγγελείς Κάρι Μορισέι και Τζέισον Λιούις ανέμεναν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προτού αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν τις κατηγορίες.

Σε μια δημόσια δικαστική κατάθεση, όταν οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το όπλο θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με το τράβηγμα της σκανδάλης, κατέστησαν πιθανό το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ο Μπάλντουιν υπεύθυνος για το τραγικό περιστατικό στο πλατό του «Rust».

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει ότι αν αποδειχθεί ότι το όπλο ήταν λειτουργικό, θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις κατηγορίες. «Εάν διαπιστωθεί ότι το όπλο δεν είχε δυσλειτουργία, οι κατηγορίες κατά του κ. Μπάλντουιν θα συνεχιστούν», ανέφεραν.

Μέχρι στιγμής, ο Μπάλντουιν δεν έχει κατηγορηθεί εκ νέου και η απόφαση παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο Μορισέι επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση.

Ο οπλιστής της ταινίας θα μπορούσε να κατηγορηθεί
Η υπόθεση έχει επίσης οδηγήσει σε κατηγορίες κατά της Χάνα Γκουτιερέζ Ριντ, της οπλοποιού της ταινίας, η οποία αντιμετωπίζει δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραποίηση στοιχείων.

Υποστηρίζει ότι ένας προμηθευτής όπλων, ο Σεθ Κένεϊ, ήταν υπεύθυνος για την ανάμειξη πραγματικών βλημάτων με ομοιώματα. Η ιατροδικαστική έκθεση όχι μόνο υπογραμμίζει τη διαμάχη γύρω από το όπλο, αλλά και αναδεικνύει τους διάφορους τύπους εικονικών βλημάτων που υπήρχαν στο πλατό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν διαφορετικά από τα πραγματικά βλήματα. Η συνεχιζόμενη έρευνα προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στον Χάτσινς.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >