AD

Clark Gable | Η αμφιλεγόμενη ερωτική ζωή του βασιλιά του Χόλιγουντ

Φέρεται να είχε όσες περισσότερες ερωμένες αλλά και εραστές μπορούσε, συμπεριλαμβανομένων πολλών συμπρωταγωνιστών του. Ο ‘Βασιλιάς του Χόλιγουντ’ έφυγε από τη ζωή στις 16 Νοεμβρίου του 1960.

 

Κάνοντας μια αναδρομή στο Παλιό Χόλιγουντ, θα δούμε ότι ο αδιαμφισβήτητα πιο περιζήτητος πρωταγωνιστής, ήταν ο ο Clark Gable. Καθ` όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, ο Gable έβγαινε με διάφορες γυναίκες, πέρασε από αρκετούς γάμους και ήταν ίσως ο πιο περιζήτητος ηθοποιός. Μερικές από τις πιο αξιόλογες ταινίες του Gable είναι το “It Happened One Night” και “Gone with the Wind”. Ο Gable σίγουρα άφησε το στίγμα του στο Χόλιγουντ και ουσιαστικά θα ζήσει για πάντα μέσα από τις ταινίες του.

Ο Gable ο οποίος κέρδισε τις καρδιές πολλών θεατών του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ με το αρρενωπό στυλ της τραχιάς αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητης γοητείας του.  Φέρεται να είχε όσες περισσότερες ερωμένες αλλά και εραστές μπορούσε,  συμπεριλαμβανομένων πολλών συμπρωταγωνιστών του. Δεν ονομάστηκε τυχαία “Βασιλιάς του Χόλιγουντ”.

Γεννημένος το 1901, ο William Clark Gable προχώρησε από το εργατικό Οχάιο, τους θεατρικούς θιάσους στο Όρεγκον και τη σκηνή της Νέας Υόρκης για να γίνει βασιλιάς του Χόλιγουντ. Ο Gable φέρεται να κοιμήθηκε με πολλούς αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Παντρεύτηκε πέντε φορές, αν και η αγάπη της ζωής του ήταν η τρίτη σύζυγός του, Carole Lombard.

Παρά τις διάφορες φήμες, ο  Gable κατάφερε να παραμείνει ανεπηρέαστος από σκάνδαλα. Μπορεί η  έλλειψη του διαδικτύου, ή η ικανότητα των «διορθωτών» στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 να κράτησε τις ιστορίες σιωπηρές, αλλά η λίστα με τις σχέσεις του Gable εκτός οθόνης αποδεικνύει ότι πιθανότατα για εκείνον οι ερωτικοί δεσμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Clark Gable, Publicity Portrait, on-set of the Film, `Gone with the Wind,` 1939

Clark Gable & Joan

Καθώς ο Gable γινόταν όλο και πιο δημοφιλής στο Χόλιγουντ, έγινε ζευγάρι με πολλές κορυφαίες ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένης της Joan Crawford. Αν και παντρεμένος και με εξωσυζυγική σχέση παράλληλα, ο Gable δημιούργησε δεσμό και με την Crawford. Κάποια στιγμή, η MGM ανακάλυψε τη μυστική τους σχέση και απείλησε να τερματίσει και τα δύο συμβόλαιά τους. Ο Gable και η Crawford κράτησαν χαμηλό προφίλ για λίγο, αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ να συναντιούνται.

Η σχέση τους διήρκησε την περίοδο που γύρισαν μαζί εννέα ταινίες.

Η τρίτη σύζυγός του Carole Lombard ήταν η αγάπη της ζωής του

Από την ταινία No Man of Her Own 

Όταν ο Gable και η Carole Lombard γύρισαν μαζί την ταινία του 1932 “No Man of Her Own” , δεν έδειξαν σημάδια ρομαντικού ενδιαφέροντος ο ένας για τον άλλον. Όταν όμως συναντήθηκαν ξανά το 1936 σε ένα πάρτι, έγινε το κλικ μεταξύ τους. Το 1939, τρεις εβδομάδες μετά  την ολοκλήρωση του διαζυγίου του Gable με τη Maria Langham, χρησιμοποίησε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Gone with the Wind” για να παντρευτεί την Lombard.
Πολλοί θεωρούν τη Lombard την αγάπη της ζωής του Gable επειδή φέρεται να ανέδειξε την ανάλαφρη πλευρά του.  Πολλοί πιστεύουν ότι ο Gable συνέχισε να έχει σχέση με άλλες γυναίκες καθ` όλη τη διάρκεια του γάμου τους και παρόλο που η Lombard φέρεται να θύμωσε μαζί του, πιθανότατα ανέχτηκε τη συμπεριφορά του.

H Lombard έχασε τη ζωή της σε αεροπορικό δυστύχημα το 1942, το οποίο πιθανότατα ήταν η κινητήρια δύναμη για τον Gable να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία για να ξεπεράσει την απώλειά της.  Φίλοι και συνάδελφοι ένιωσαν ότι ο Gable δεν ξεπέρασε ποτέ το θάνατο της Lombard. Η τελευταία του επιθυμία ήταν  να ταφεί δίπλα της.

Ο Gable & οι συμπρωταγωνίστριές του

Από την ταινία : Mogambo με την Grace Kelly και τον Clark Gable.

Σύμφωνα με φήμες, ο Gable είχε σχέση με πολλές από τις ηθοποιούς με τις οποίες συνεργάστηκε. Η Jean Harlow και η Ava Gardner φέρονται να περνούσαν χρόνο μαζί του. Κατά τα γυρίσματα του “Mogambo”, ο Gable και η Grace Kelly έγιναν αντικείμενο σχολίων. Σύμφωνα με τα κοινωνικά σχόλια, ωστόσο, χώρισαν λόγω της απροθυμίας του Gable να παντρευτεί.
Ενώ ήταν παντρεμένος με την Carole Lombard, ο Gable φέρεται να είχε σχέση και με τη Lana Turner μαζί με πολλές άλλες γυναίκες. Η Mamie Van Doren, η Virginia Grey, η Paulette Goddard και η Evelyn Keyes ( η οποία έπαιξε με τον Gable στο “Gone with the Wind)” όλες λέγεται ότι είχαν κάποιο κρυφό ειδύλλιο μαζί του κάποια στιγμή.

Η πρώτη του σύζυγος, Josephine Dillon, τον βοήθησε να γίνει  ο Clark Gable

Ενώ ο Gable πάλευε να βγάλει τα προς το ζην ως ηθοποιός στο Όρεγκον, γνώρισε τη Josephine Dillon. Πάνω από 10 χρόνια μεγαλύτερή του, η Dillon έγινε μέντορας του Gable αφού είδε τις δυνατότητές του ως ηθοποιός. Ενθάρρυνε τον Gable να αλλάξει τα μαλλιά του και να κάνει κάποιες ορθοδοντικές διορθώσεις τις οποίες πλήρωσε η ίδια. H Dillon τον έπεισε επίσης να ακούει στον όνομα Clark και όχι William.
Αφού βοήθησε τον Gable να προσαρμόσει τη φωνή και τους τρόπους του, το ζευγάρι μετακόμισε στο Χόλιγουντ και παντρεύτηκε το 1924, όταν ο Gable άρχισε να κερδίζει ρόλους σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου.  Συνέχισε να διατηρεί σχέση και με άλλες γυναίκες. Χώρισαν τελικά το 1930.

Clark Gable &  Ria Langham

Ο Gable μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όταν ένιωσε ότι το Χόλιγουντ σταμάτησε να του δίνει την προσοχή που λαχταρούσε. Ενώ εργαζόταν στο Μπρόντγουεϊ το 1928, γνώρισε τη Maria Ria Langham. Παντρεμένος ακόμη με τη Josephine Dillon, ο Gable φέρεται να ξεκίνησε μια σχέση με την Langham επειδή είχε περισσότερα χρήματα και καλύτερες διασυνδέσεις από τη σύζυγό του. Η Langham ήταν επίσης μεγαλύτερη από τον Gable κατά πολλά χρόνια, και η εμπειρία της από προηγούμενους γάμους καθώς και η προσέλκυση του κοινού θα βοηθούσαν την ερωτική ζωή και την καριέρα του Gable.
Η κινηματογραφική καριέρα του Gable ξεκίνησε επιτέλους. Αλλά όταν ο επικεφαλής της MGM ανακάλυψε τη σχέση του Gable και της Langham, ζήτησε από τον Gable να χωρίσει την Dillon και να παντρευτεί την Langham, κάτι που έκανε το 1930 και το 1931 αντίστοιχα. Το ζευγάρι χώρισε λίγα χρόνια αργότερα.

Clark Gable & Marion Davies

Από την ταινία : Polly of the Circus

O Gable και η Marion Davies δούλεψαν μαζί σε δύο ταινίες: την “Polly of the Circus” το 1932 και το “Cain and Mabel” το 1936. Η Davies, που φημολογούταν ότι ήταν η ερωμένη του William Radfold Hearst, ξεκίνησε επίσης μια σύντομη σχέση με τον Gable. Σύμφωνα με μια φήμη,  η MGM και ο Hearst ήθελαν να διαλύσουν τη σχέση και φέρεται να προσέφεραν χρήματα στον Gable για να τη λήξει.  Ο Gable φέρεται να έλαβε μια αύξηση μισθού – 2.000 $ την εβδομάδα, αντί για τα προηγούμενα $650 – για να διακόψει τη σχέση του με την Davies.

Clark Gable & Pauline Frederick

Ενώ εργαζόταν στο θέατρο, ο Gable γνώρισε την λαμπερή κι επιτυχημένη ηθοποιό Pauline Frederick η οποία ήταν είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του. Ξεκίνησαν μια σχέση το 1926 αφότου έδωσε στον Gable αρκετούς ρόλους.
Εκτός από το ότι του προσέφερε δουλειά στα έργα “Madame X” και “Lucky Sam McCarver”, η Frederick πλήρωσε για περισσότερη ορθοδοντική θεραπεία, του αγόρασε νέα κοστούμια και ένα αυτοκίνητο. Η σχέση του ζευγαριού διήρκησε αρκετά χρόνια, μέχρι που ο Gable γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του Ria Langham και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να προχωρήσει την καριέρα του περισσότερο από την Frederick.

Ο γάμος του Gable με τη Sylvia Ashley ήταν ο πιο σύντομος

Ο τέταρτος γάμος του Gable ήταν ο πιο σύντομος. Με την Sylvia Ashley συναντήθηκαν σε ένα πάρτι το 1949. Ως πρώην σύζυγος του Douglas Fairbanks Sr., η Ashley απολάμβανε έναν εξωφρενικό τρόπο ζωής ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν άρεσε στον Gable. Η αγάπη της Ashley να είναι κοινωνική, να διοργανώνει πάρτι και να πηγαίνει για ψώνια, πιθανότατα δεν ενδιέφερε τον Gable κι έτσι το ζευγάρι χώρισε. Πιο συγκεκριμένα χώρισαν το 1952, λιγότερο από τρία χρόνια μετά τον γάμο τους.

Clark Gable & Elizabeth Allan

Από την ταινία: Men in White

O Gable συνάντησε την Αγγλίδα ηθοποιό Elizabeth Allan το 1933 στην ταινία “Μen in White” και ξεκίνησαν να περνάνε χρόνο μαζί.  Η φιλία τους εξελίχθηκε σε ρομάντζο. Η Allan και ο Gable ξεκίνησαν σχέση, παρόλο που και οι δύο ήταν παντρεμένοι.
Αν και ο σύζυγος της Allan στην Αγγλία και η σύζυγος του Gable, Maria Langham, δεν τους έπιασαν ποτέ, το μεγαλύτερο μέρος του Χόλιγουντ αντιλήφθηκε τη σχέση τους. Η σχέση τους κράτησε για περίπου δύο χρόνια, με τον Gable να συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις παράλληλα με άλλες γυναίκες. Τελικά, έχασε το ενδιαφέρον του για την Allan όταν γνώρισε την Carole Lombard. H Allan επέστρεψε στην Αγγλία, αλλά πιθανότατα συνδέθηκε με τον Gable για τελευταία φορά όταν ήρθε στο εξωτερικό με τον αμερικανικό στρατό.

Η Kay Williams ήταν η τελευταία σύζυγος του Gable και  μητέρα του αναγνωρισμένου παιδιού του

O Gable συνάντησε για πρώτη φορά την ηθοποιό Kay Williams λίγο μετά τον θάνατο της Carole Lombard. Ξεκίνησαν να βγαίνουν  ραντεβού για λίγο, μέχρι που ο Gable ξαφνικά διέκοψε τη σχέση τους. Οι δυο τους επανασυνδέθηκαν μετά το τέλος του γάμου του Gable με τη Lady Sylvia Ashley και οι δυο τους διατήρησαν μια μυστική σχέση μέχρι που μαθεύτηκε το 1955. Η Williams είχε δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο και ο Gable λέγεται ότι απολάμβανε να είναι θετός πατέρας.

Η Williams έμεινε έγκυος και ο Gable ανυπομονούσε να αποκτήσει το πρώτο του παιδί. Δεν κατάφερε ποτέ να συναντήσει τον γιο του, καθώς ο Gable πέθανε σε ηλικία 59 ετών από καρδιακή προσβολή το 1960, δύο εβδομάδες αφότου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του “The Misfits”. Η Williams γέννησε τέσσερις μήνες αργότερα.

Clark Gable & Marilyn Monroe- Μια τραγική σύμπτωση

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Gable ήταν στο “The Misfits” λίγο πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή το 1960. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1961 και υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Παραδόξως, το “The Misfits” ήταν επίσης η τελευταία ταινία που πρωταγωνίστησε η Marilyn Monroe πριν από τον τραγικό θάνατό της από υποτιθέμενη υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1962.

The Misfits, Marilyn Monroe, Clark GableThe Misfits, Marilyn Monroe και  Clark Gable

Ο Clark Gable υποδύθηκε τον Gay Langland και η Monroe υποδύθηκε τη Roslyn Tabor. Και οι δύο χαρακτήρες χώρισαν και ερωτεύτηκαν. Η ταινία σκηνοθετήθηκε στην πραγματικότητα από τον Arthur Miller, τον πρώην σύζυγο της Marilyn Monroe. Και οι δύο  αυτές εμβληματικές προσωπικότητες άφησαν το στίγμα τους στο Χόλιγουντ και θα παγώσουν για πάντα στο χρόνο μέσα από τις ταινίες τους.

Του άρεσαν οι μεγαλύτερες γυναίκες και τις αποκαλούσε “κορίτσια”

O Gable κάποτε ισχυρίστηκε : «Η μεγαλύτερη γυναίκα έχει δει περισσότερα και ξέρει περισσότερα από ένα σεμνό, νεαρό κορίτσι» και η πρώιμη συνήθεια του να συνδέεται με έμπειρες γυναίκες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καριέρα του επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό. Επειδή η μητέρα του Gable έφυγε από τη ζωή όταν ήταν μικρός και η θετή του μητέρα πέθανε όταν ήταν έφηβος, είναι πιθανό ο Gable να αναζητούσε μεγαλύτερες γυναίκες ως μητρικές φιγούρες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >