AD

Jason Bell | Τα εκπληκτικά πορτρέτα του φωτογράφου των διασημοτήτων του Hollywood

Έχει φωτογραφίσει πολλούς διάσημους… Angelina Jolie, ο Leonardo DiCaprio, η Scarlett Johansson, ο Johnny Depp, η Emily Blunt, η Natalie Portman, ο David Beckham, η Nicole Kidman. ο Benedict Cumberbatch, η Tilda Swinton, ο Eddie Redmayne, ο John Malkovich, η Kate Winslet, Daniel Craig.

 

Εμπνευσμένος από περίπου 120.000 Άγγλους άνδρες και γυναίκες που ζουν στη Νέα Υόρκη, ο Jason Bell έχει εντοπίσει και φωτογραφίσει κορυφαίες γεννημένες Βρετανίδες που καθορίζουν την πολιτιστική ατζέντα στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του Thomas P. Campbell, Διευθυντή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, συγγραφέα Zoë Heller, Nicola Perry, ιδιοκτήτη του Tea and Sympathy, ο καλλιτέχνης Bill Jacklin, και ο τηλεοπτικός ειδήμονας και η βιτρίνα του Barney, Simon Noonan. Ο Jason Bell ξεκίνησε αυτό το έργο μετά από μια παραγγελία για το `Anglophilia` για την αμερικανική Vogue.

 Ο Jason Bell γεννήθηκε στο Κάμντεν του Λονδίνου το 1969. Του δόθηκε η πρώτη του φωτογραφική μηχανή σε ηλικία 5ετών. Αποφάσισε να κάνει καριέρα ως φωτογράφος πορτρέτων ενώ σπούδαζε Πολιτική, Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από το οποίο αποφοίτησε το 1990.

Έκτοτε, η δουλειά του έχει εμφανιστεί σε πολλές από τις κορυφαίες εκδόσεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Vanity Fair και Vogue US & UK, με κορυφαίες προσωπικότητες όπως η Angelina Jolie, ο Leonardo DiCaprio, η Scarlett Johansson, ο Johnny Depp, η Emily Blunt, η Natalie Portman, ο David Beckham, η Nicole Kidman. Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Eddie Redmayne, John Malkovich, Kate Winslet και Daniel Craig.

Έχει γυρίσει πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές καμπάνιες, συμπεριλαμβανομένων των The Crown του Netflix, The Revenant, The Danish Girl, Starz` Outlander and Power, Billy Elliot, About A Boy, Love Actually, Bridget Jones 2, English National Ballet`s Giselle and Nutcracker και Άγγελοι στην Αμερική για το Εθνικό Θέατρο.

Πολλές από τις φωτογραφίες του Jason έχουν αποκτηθεί από την National Portrait Gallery για τη μόνιμη συλλογή τους.

Το έργο του έχει λάβει μεγάλη αναγνώριση από τους κριτικούς και έχει λάβει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Terence Donovan της Royal Photographic Society για εξαιρετική συμβολή στη φωτογραφία, των New York Photo Awards Best Advertising Image και του Καλύτερου Βρετανού Ασπρόμαυρου Φωτογράφου στο Βραβεία British Picture Editors` Awards. Το Out 100 Portfolio του ήταν ένας από τους πέντε φιναλίστ στα National Magazine Awards 2010 της American Society of Magazine Editors, την υψηλότερη διάκριση του κλάδου των περιοδικών.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία του έργου του, με πιο πρόσφατο το «Ένας Άγγλος στη Νέα Υόρκη». Μια επιλογή από φωτογραφίες από το βιβλίο εκτέθηκε στην National Portrait Gallery στο Λονδίνο.

Το 2011 τιμήθηκε με την τιμητική υποτροφία της Royal Photographic Society.

Στις 23 Οκτωβρίου 2013 τράβηξε τις επίσημες φωτογραφίες βάπτισης του πρίγκιπα Τζορτζ.

Το 2018 του απονεμήθηκε Επίτιμη Υποτροφία του Βρετανικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Φωτογραφίας.

Ο Jason Bell ζει σήμερα ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Scarlett Johanson

Mickey Rourke

Rachel Weisz

Emily Blunt

Kate Beckinsale

Mary-Louise Parker

John Malkovich

Natascha Mcelhone

Katy Perry

Katrina Kaif

Rupert Penry Jones

Anna Paquin

Liam Neeson

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >