AD

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η Πορεία για το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την αιματοβαμμένη σημαία από την εξέγερση να προπορεύεται στην κεφαλή της πορείας.

 

Ξεκίνησε η κεντρική πορεία για το Πολυτεχνείο, με τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να κλείνουν σταδιακά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 20.000.

Η Πατησίων και γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, καθώς η πορεία ξεκίνησε ακριβώς στις 3 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την Αμερικανική Πρεσβεία.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00. Οι συρμοί που θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δεν θα πραγματοποιούν στάση.

Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Ανάλογες τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια των τρόλεϊ και των λεωφορείων.

Στην πορεία και ο Κασσελάκης

Στην πορεία, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ πήγε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, ενώ η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το δικό της χωριστά.

Στην πορεία μετέχουν μεταξύ άλλων οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, ο Πέτρος Παππάς, η Ελένη Αυλωνίτου, o Νίκος Παππάς κ.α..

Προσαγωγές και μικροεπεισόδια

Στην οδό Σταδίου ομάδα 10 ατόμων προκάλεσε φθορές σε ξενοδοχείο, έσπασαν τζαμαρία και πέταξαν μπογιές.

Εν τω μεταξύ, σε εννέα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων, με αφορμή την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >