AD

Η κορυφαία δημιουργία του φωνόγραφου από τον Τόμας Έντισον

Στις 21 Νοεμβρίου του 1877 Ο Αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, ένα μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή»

 

Ο Αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, ένα μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».

Δύο χρόνια μετά την εφεύρεση του τηλεφώνου παρουσιάζεται  στο Παρίσι την πρώτη «ομιλούσα μηχανή», δηλαδή τον φωνόγραφο. Από ένα μικρό χωνί μπορούσε να ακούσει κανείς τους ήχους ενός στρατιωτικού εμβατηρίου, που ο Τόμας Έντισον είχε γράψει ειδικά για τους πρώτους ακροατές της εφεύρεσής του. Ο φωνόγραφος ήταν το πρώτο μηχάνημα αναπαραγωγής της ανθρώπινης φωνής.

Ο εφευρέτης του γεννήθηκε το 1847 στην πολιτεία του Οχάϊο από Ολλανδό πατέρα και Σκοτσέζα μητέρα. Οι γονείς του πέθαναν, όταν ο Θωμάς ήταν μόλις 10 χρόνων.

Από 12 χρόνων άρχισε να πουλά εφημερίδες στο σιδηροδρομικό σταθμό έξω από την Νέα Υόρκη, ενώ διάβαζε με μανία διάφορα βιβλία. Του άρεσε ιδιαίτερα η  χημεία, η φυσική και η μηχανική.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό του παραχώρησαν ένα βαγόνι για να έχει για στέγη.  Είναι πραγματικά θαυμαστό ότι ένα ορφανό παιδί δίχως πόρους για να ζήσει, δημιούργησε εκεί το πρώτο του επιστημονικό εργαστήριο, όπου έκανε τα πρώτα πειράματα της φυσικής και της χημείας.

Το 1868 έλαβε το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όταν εφηύρε το μηχάνημα εγγραφής των ψήφων. Συνέχισε τα πειράματά του και αργότερα εφεύρε τον τηλέγραφο που  τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Το 1878 εφεύρε το μικροτηλέφωνο, που εξελίχτηκε στο σημερινό τηλεφωνικό σύστημα . Εφηύρε τον φωνόγραφο , ενώ αργότερα τελειοποιήθηκε στο γραμμόφωνο με επίπεδους δίσκους. Το 1879 και αφού ξόδεψε περίπου 40.000 δολάρια, εφηύρε της ηλεκτρικής λυχνίας διαρκείας.

Ο πρώτος σταθμός παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος εγκαταστάθηκε στην Νέα Υόρκη με διευθυντή τον Τόμας Έντισον.

Πέτυχε πάνω από 1030 εφευρέσεις. Τιμήθηκε από πολλά κράτη και του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και μεταλλεία.  Πέθανε το 1931 σε ηλικία 84 χρόνων.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ιωάννα Μάνδρου: «Είναι μαϊντανοί, βγαίνουν στα πάνελ είτε για να πολιτευτούν, είτε για να εμφανίσουν τον εαυτό τους»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» της Μένιας Κούκου, η Ιωάννα Μάνδρου, επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ στο MEGA, σχολίασε τη μεταγραφή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η καταιγίδα Melissa φτάνει σε επίπεδο τυφώνα – Απειλεί με καταστροφικές πλημμύρες την Καραϊβική

Η τροπική καταιγίδα Melissa ενισχύθηκε το Σάββατο και πλέον έχει εξελιχθεί σε τυφώνα, απειλώντας με καταρρακτώδεις βροχές και εκτεταμένες πλημμύρες την περιοχή της βόρειας Καραϊβικής.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καστοριά: ΙΧ με τέσσερις επιβαίνοντες χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στη λίμνη – Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ένας νεαρός άνδρας

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, στην Καστοριά, όταν ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι – Έφτασαν συνολικά τους οκτώ

Ακόμα δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για δύο αδέλφια, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο καλλιεργούσαν βαμβάκι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα καθορίσει την πολιτική ασφαλείας του και με ποιες ξένες δυνάμεις θα συνεργαστεί

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ, ως κυρίαρχο κράτος, θα καθορίσει την πολιτική ασφαλείας του και με ποιες ξένες δυνάμεις θα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >