AD

Ekaterina Popova | H καλλιτέχνιδα που δημιουργεί τις πιο ρομαντικές ελαιογραφίες εσωτερικών χώρων

Ένα άστρωτο κρεβάτι, ένα ανοιχτό παράθυρο, μια μπανιέρα γεμάτη νερό—όλες αυτές οι απλές σκηνές της καθημερινής ζωής ανεβαίνουν σε ένα νέο επίπεδο στους πίνακες της Popova

 

Με τις προσωπικές της ελαιογραφίες, η καλλιτέχνης Ekaterina Popova μας προσκαλεί στον προσωπικό της χώρο. Τόσο σε ζεστές όσο και σε ψυχρές χρωματικές παλέτες, η ζωγράφος με έδρα τη Φιλαδέλφεια απεικονίζει τους εσωτερικούς χώρους ως έναν τρόπο να διερευνήσει την έννοια του σπιτιού. Στο Enjoy the View, που ανοίγει στην γκαλερί Cohle του Παρισιού στις 17 Νοεμβρίου 2022, προσκαλεί τον θεατή σε αυτούς τους ρομαντικούς χώρους που ζουν.

Ένα άστρωτο κρεβάτι, ένα ανοιχτό παράθυρο, μια μπανιέρα γεμάτη νερό—όλες αυτές οι απλές σκηνές της καθημερινής ζωής ανεβαίνουν σε ένα νέο επίπεδο στους πίνακες της Popova. Μέσα από ζωγραφικές πινελιές και την αξιοσημείωτη χρήση του χρώματος, είναι σε θέση να δώσει ζωή σε αυτά τα δωμάτια, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν αέρα μυστηρίου και μια νότα οικειότητας. Οι πίνακές της αναδεικνύουν τη ζεστασιά και την ομορφιά των οικιακών χώρων, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων και αντικειμένων που παραπέμπουν σε ανθρώπινη παρουσία χωρίς να περιλαμβάνουν φιγούρες μέσα στο κάδρο.

Πάνω από 20 νέοι πίνακες είναι γεμάτοι με πλούσια λεπτομέρεια στο Enjoy the View. Σε κάθε καμβά, είμαστε σε θέση να χαθούμε στις πολύ ρεαλιστικές και σχετικές σκηνές, ενώ ταυτόχρονα εκτιμούμε το βλέμμα της καλλιτέχνιδας για τη σύνθεση και τα τεχνικά της χαρίσματα. Σε μια εποχή που τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου περνά το μεγαλύτερο μέρος των ημερών του σε τέτοιους τύπους εσωτερικών χώρων, οι πίνακες γίνονται μια μεταφορά για να αφιερώνουμε χρόνο για να παραμείνουμε παρόντες και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής.

Μέσα από τη δουλειά της, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα σπίτι δεν βασίζεται μόνο στην τοποθεσία. Αντίθετα, τα δωμάτια που κατοικούμε – και τα σπίτια που κατασκευάζουμε – είναι πολυεπίπεδα και διακοσμημένα. Είναι ο τρόπος που πετάμε τα σεντόνια μας στο κρεβάτι το πρωί ή εκείνο το βραδινό ποτήρι κρασί που απολαμβάνουμε στο μπαλκόνι. Αυτές οι μικροσκοπικές χειρονομίες των ατομικών μας προσωπικοτήτων συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν χώρο οικειότητας και ένα σπίτι που είναι πραγματικά ατομικό.

Το Enjoy the View θα διαρκέσει από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2022, στην γκαλερί Cohle στο Παρίσι, Γαλλία.

Ekaterina Popova in Studio

Warm Light by Ekaterina Popova

“Warm Light”

Beautiful Oil Painting by Ekaterina Popova

«Paris Through the Window»

Cohle Gallery Exhibit by Ekaterina Popova

«Country Sunlight»

Interior Paintings by Ekaterina Popova

«Bath Steam»

Beautiful Oil Painting by Ekaterina Popova

«Golden Hour»

Enjoy the View by Ekaterina Popova

«Wine on the balcony»

Oil Painting by Ekaterina Popova

“Rose”

Enjoy the View by Ekaterina Popova

“Evening Glow”

Turquoise by Ekaterina Popova

“Turquoise”

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >