AD

Δράκος των Εξαρχείων στους αστυνομικούς | Είχα άνεση γιατί ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε – Τόσες φορές με αφήσατε ελεύθερο

Ο 23χρονος Σύρος φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς τις 6 επιθέσεις που έκανε, για τις οποίες είπε πως θυμόταν με πλήρη λεπτομέρεια το τι είχε κάνει – Τις απέδωσε στην “ικανοποίηση του ερωτικού πάθους του”

Προκλητικός εμφανίστηκε ο “δράκος των Εξαρχείων” μπροστά στους αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή του για επιθέσεις και απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών και μιας ανήλικης.

Σύμφωνα με το Mega, ο 23χρονος Σύρος φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς τις 6 επιθέσεις που έκανε, για τις οποίες είπε πως θυμόταν με πλήρη λεπτομέρεια το τι είχε κάνει. Μάλιστα, τις απέδωσε στην “ικανοποίηση του ερωτικού πάθους του”.

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να επιτεθεί μέρα μεσημέρι και σε πολυσύχναστους δρόμους και σημεία, ο δράστης απάντησε ακόμα πιο προκλητικά ότι είχε άνεση, γιατί η αστυνομία δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει, αν και μπορούσε.

“Φυσικά και είχα άνεση, φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε”, φέρεται να είπε, σύμφωνα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του Open.

Επίσης, φέρεται να πρόσθεσε ότι “ήμουνα στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς (σ.σ. τους αστυνομικούς), και από τους δικαστές”.

Σε βάρος του ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική βία, αλλά και για πλημμελήματα.

Ο 23χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στην 22η Ανακρίτρια για την Παρασκευή 24/11/23 και ώρα 11:00.

Γιατί αποφυλακίστηκε μετά τις δύο απόπειρες βιασμού

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων “Το Βήμα” και “Τα Νέα”, Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Αύγουστο του 2022 ο 22χρονος -τότε- δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών στον Άλιμο και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Ήταν Αύγουστος του ’22, όταν ο νεαρός Σύρος με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια επιτέθηκε στο πρώτο του θύμα. Μια 76χρονη Ουκρανή που έφευγε από την παραλία στον Άλιμο και περίμενε σε μια στάση το λεωφορείο.

Στις 10 Αυγούστου, ο δράστης πλησίασε την Ουκρανή επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Αφού την έριξε στο έδαφος, χίμηξε πάνω της, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και επιχείρησε να τη βιάσει.

Ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους περίοικους οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο Σύρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές των Γρεβενών.

Έπειτα από 12 μήνες, το ανώτατο όριο προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.

Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το “παρών” και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.

Αποφυλακίστηκε, λοιπόν, και αποφάσισε να συνεχίσει την άρρωστη δράση του στην Αθήνα.

Για το γεγονός ότι ο 23χρονος δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους και δεν κηρύχθηκε ποτέ ως καταζητούμενος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Είναι να απορεί κανείς γιατί ο άντρας αυτός με καταγωγή από τη Συρία δεν απελάθηκε ή δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Αθήνας με κίνδυνο να προβεί ξανά στις ίδιες ειδεχθείς πράξεις.

Ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας, εξήγησε στο Mega: “Επειδή πια οι βιασμοί στη συντριπτική πλειοψηφία τιμωρούνται μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ίσως εδώ υπήρξε μία παρανόηση ότι εδώ ισχύει το 18μηνο, ενώ τελικά ισχύει το 12μηνο.

Το πιο πιθανό όμως είναι η ανάκριση να κράτησε αρκετά, ίσως γιατί ζητήθηκαν εργαστηριακά ευρήματα να άργησαν οι απαντήσεις, και τελικά μπροστά στον κίνδυνο να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, οι δικαστές επέβαλαν κάποιον όρο”.

Ο νεαρός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παίρνει το απόγευμα τον δρόμο για τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την τύχη του.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >