AD

Santa Claus is coming to town | Σαν σήμερα τραγουδήθηκε για πρώτη φορά η επιτυχία που απορρίφθηκε πολλές φορές

Πολλά τραγούδια – και όχι μόνο- που άφησαν εποχή και θεωρούνται διαχρονικά, απορρίφθηκαν στην αρχή… Το Santa Claus is coming to town, τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου του 1934 από τον Eddie Cantor

 

Για να γίνει μια ιδέα, ένα δημιούργημα γνωστό -είτε βιβλίο, είτε τραγούδι, είτε οτιδήποτε- θα κριθεί από κάποιους που θεωρούνται “ειδήμονες”. Ένας όρος που ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί και αυτοί που επιλέγουν, άνθρωποι είναι με αδυναμίες και συχνά κάνουν λάθη. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι πολλά έργα που άξιζαν και στην πορεία είδαν μεγάλη επιτυχία ή κι εξελίχθηκαν σε κλασικά αριστουργήματα, απορρίφθηκαν αρχικά.

`Όταν είδα την ταινία για τους Queen και το Freddie Mercury, το Bohemian Rhapsody, μου ήρθε στο μυαλό η παραπάνω σκέψη. Ένα τραγούδι που κάποτε από κάποιους αμφισβητήθηκε, απέδειξε όμως στην πορεία, τη μοναδικότητά του που παραμένει ανεξίτηλη στο χρόνο. Μια αντίστοιχη περίπτωση ισχύει και για το “Santa Claus is coming to town” που ερμήνευσε ο μοναδικός Sinatra.

Είναι, ίσως, το πιο πολυπαιγμένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών. Γράφτηκε από τους John Frederick Coots και Haven Gillespie και τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο στο show του Eddie Cantor, το Νοέμβριο του 1934.

To αγαπημένο αυτό τραγούδι γράφτηκε στις 10 Οκτωβρίου 1933, μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης, ενώ κατευθύνονταν σε ραντεβού με τον μουσικό εκδότη Leo Fist. Οι δημιουργοί του κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να τον πείσουν να ηχογραφήσει το τραγούδι. Ο Fist αρνήθηκε, παρόλο που του άρεσε το τραγούδι. Θεώρησε ότι ήταν ένα παιδικό τραγουδάκι, που δεν επρόκειτο να πουλήσει. Την ίδια άποψη είχαν και άλλοι παράγοντες της μουσικής βιομηχανίας.

Απεγνωσμένος ο Coots,  στράφηκε στον δημοφιλή εκείνη την εποχή ηθοποιό και τραγουδιστή Eddie Cantor, με τον οποίο συνεργαζόταν σε ένα ραδιοφωνικό σόου, ο οποίος – παρά τους αρχικούς δισταγμούς του- ενέδωσε λόγω της επιμονής της γυναίκας του. Το τραγούδησε για πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου 1934, κατά τη διάρκεια του ραδιοφωνικού του σόου και η επιτυχία του μεγάλη. Έως τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις είχαν ξεπεράσει τα 400.000 αντίτυπα.

Από τότε ηχογραφήθηκε από εκατοντάδες καλλιτέχνες κι έγινε ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα και διαχρονικά τραγούδια, με εκατομμύρια πωλήσεις. To 1970, μάλιστα,  γυρίστηκε μια τηλεοπτική ταινία κινουμένων σχεδίων με βάση το τραγούδι (Santa Claus is Comin’ to Town) και αφηγητή τον Fred Astaire. Aπό τις ωραιότερες ερμηνείες, ήταν αυτή του Frank Sinatra.

IFrame

Oh! You better watch out,

You better not cry,

You better not pout,

I`m telling you why:

Santa Claus is coming to town!

He`s making a list,

He`s checking it twice,

He`s gonna find out

who`s naughty or nice.

Santa Claus is coming to town!

He sees you when you`re sleeping,

He knows when you`re awake.

He knows when you`ve been bad or good,

So be good for goodness sake!

So…You better watch out,

You better not cry

You better not pout,

I`m telling you why.

Santa Claus is coming to town.

Little tin horns,

Little toy drums.

Rudy-toot-toot

and rummy tum tums.

Santa Claus is coming to town.

Little toy dolls

that cuddle and coo,

Elephants, boats

and Kiddie cars too.

Santa Claus is coming to town.

The kids in Girl and Boy Land

will have a jubilee.

They`re gonna build a toyland town

all around the Christmas tree.

Oh….You better watch out,

You better not cry.

You better not pout,

I`m telling you why.

Santa Claus is comin`

Santa Claus is comin`

Santa Claus is comin`

To town.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >