AD

Freddie Mercury | Η ζωή του Νο 1 rock star μέσα από 20 φωτογραφίες

Μπορεί να έχουν περάσει 32 χρόνια από το θάνατό του, όμως εκείνος παραμένει ο νούμερο ένα rock star! Ο θρυλικός Freddie Mercury έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου του 1991

 

 

 Ένας από τους πιο ταλαντούχους performers της γενιάς του που έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen. Μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από το θάνατό του,  Freddy Mercury όμως, παραμένει ο νούμερο ένα rock star…  Ένας θρύλος!

O ίδιος είπε κάποτε: «δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ, θα γίνω θρύλος» και όπως αποδείχτηκε το κατάφερε.

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τον άνθρωπο που συνέθεσε και ερμήνευσε το αξεπέραστο «We are the champions», το όποιο έως και σήμερα αποτελεί ύμνο κάθε ομαδικής επιτυχίας στον αθλητισμό παγκοσμίως.

Τα λόγια του γι`αυτό είναι χαρακτηριστικά: «Είναι ό,τι πιο εγωιστικό και αλαζονικό έχω γράψει. Σκεφτόμουν το ποδόσφαιρο και ήθελα ένα τραγούδι συμμετοχής. Ουσιαστικά απευθυνόμουν στην μάζα. Φυσικά το έκανα πιο θεατρικό, με ξέρετε, αλλά αυτή ήταν η προσφορά μου στους μουσικούς και στους φιλάθλους σε μια βερσιόν «I did it my way». Ήθελα να τονίσω ότι τίποτα στη ζωή δεν κατακτιέται εύκολα, όπως συνέβη και στη δική μου και νομίζω ότι αγαπήθηκε από τους ποδοσφαιρόφιλους γιατί ήταν ένα τραγούδι για νικητές. Δεν το πιστεύω, πάντως, ότι κανείς δεν έχει γράψει κάτι για να το ξεπεράσει».

Ανάμεσα στα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία είναι: “Crazy little thing called love”, “Love of my life”,  “Killer Queen” ,“We will rock you”, “I want to brake free”, “Another one bites the dust”, “I want it all”, «A Kind of Magic», «One Year of Love», «Who Wants to Live Forever», «Hammer to Fall», όπως και ο ροκ “ύμνος” Bohemian Rapsody”…

Ενώ το πρόσωπο της δημόσιας σκηνής του Freddie Mercury είναι πολύ γνωστό, λιγότερα βλέπουμε τη ζωή του star πίσω από κλειστές πόρτες όταν χαλάρωnε με τους φίλους και την οικογένειά του στα παρασκήνια σε συναυλίες και στο ήσυχο σπίτι του στο Λονδίνο.

Εικόνες από όταν ο Freddie Mercury ήταν φοιτητής στο Ealing Technical College το 1969 – ένα χρόνο πριν από τον σχηματισμό των Queen- μέχρι τα πρώτα χρόνια της μπάντας και στις παγκόσμιες περιοδείες τους και τις τεράστιες παραστάσεις τους, οι εικόνες προσφέρουν μια ματιά στην ιδιωτική ζωή ενός αστεριού που έφυγε νωρίς.

Ο Freddie Mercury και ο Brian May στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, 1974.Ο Freddie Mercury κρατώντας λούτρινα σκυλιά σε ένα ξενοδοχείο, Τόκιο, Απρίλιος 1979.Freddie Mercury στο διαμέρισμά του Shepherds Bush, Λονδίνο, 1969. Freddie Mercury of Queen, πορτρέτο στο σπίτι, Holland Park, Λονδίνο, 1975. Ο Freddie Mercury σε ένα υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, το 1977. 

Οι στιγμές του καταγράφουν τη σχέση του Freddie με τη φίλη Mary Austin καθώς χαλαρώνουν μαζί στο σπίτι το 1977. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1969 όταν η Mary ήταν μόλις 19 ετών και ο Freddie 24.

Συνέχισαν  να είναι μαζί για δύο χρόνια και μάλιστα μετακόμισε μαζί και αρραβωνιάστηκαν πριν ο Freddie αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του στη Mary.

«Ήταν σαν κανένας που δεν είχα γνωρίσει πριν», είπε στη Daily Mail το 2013. «Ήταν πολύ σίγουρος – κάτι που δεν είχα υπάρξει ποτέ. Μεγαλώσαμε μαζί».

«Όλοι οι εραστές μου με ρώτησαν γιατί δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη Mary , αλλά είναι απλά αδύνατο», είπε ο Mercury σε μια συνέντευξή του το 1985. “Η μόνη φίλη που έχω είναι η Mary και δεν θέλω κανέναν άλλο”.

“Για μένα, ήταν η  σύζυγός μου. Για μένα, ήταν ένας γάμος. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, αυτό μου αρκεί.”

Freddie MercuryΟ Freddie Mercury πίνει ένα ποτήρι σαμπάνια καθώς η κοπέλα του Mary Austin κοιτάζει κατά τη διάρκεια πάρτι για φίλους στο σπίτι γύρω στο 1977.Freddie τρώει ένα μπισκότο ενώ σπούδαζε στο Ealing Technical College στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1969.Queen take a break during their Japanese tour in Tokyo`s Prince Hotel on April 20, 1975Οι Queen κάνουν ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής περιοδείας τους στο Prince Hotel του Τόκιο στις 20 Απριλίου 1975.Roger Taylor, John Deacon and Freddie Mercury of Queen attend Queen Press Conference on July 27, 1982 at Crazy Eddie`s in New York CityΟι μουσικοί Roger Taylor, John Deacon και Freddie Mercury των Queen παρευρίσκονται στη συνέντευξη Τύπου των Queen στις 27 Ιουλίου 1982 στο Crazy Eddie`s στη Νέα Υόρκη.Ο frontman των Queen ξυρίζει το μουστάκι του στα παρασκήνια στις 12 Απριλίου 1984.Freddie pictured backstage at the Hankyu Nishinomiya Stadium after a show on the Hot Space Japan tour, Nishinomiya, Japan, 24 October 1982. Ο Freddie Mercury των Queen στα παρασκήνια στο στάδιο Hankyu Nishinomiya μετά από μια παράσταση στην περιοδεία Hot Space Japan, Nishinomiya, Ιαπωνία, 24 Οκτωβρίου 1982. 

Μιλώντας για τη ζωή τους πίσω από κλειστές πόρτες στο The Big Breakfast το 1994, ο Jim Hutton θυμήθηκε πόσο ήσυχος και συγκρατημένος ήταν ο Freddie στον ιδιωτικό του χώρο, σε σύγκριση με την επιδεικτική του προσωπικότητα επί σκηνής: «Αγαπούσε τις γάτες του», είπε.

«Θα έμπαινα από τη δουλειά. Ξαπλώναμε μαζί στον καναπέ. Μου έκανε μασάζ στα πόδια και ρωτούσε για τη μέρα μου.” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Freddie Mercury χαλαρώνει στο διαμέρισμά του στο Shepherd`s Bush, στο Λονδίνο το 1969.O Freddie Mercury φωτογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 με τη φίλη του Mary Austen.O Freddie Mercury παίρνει τρένο από Leiden στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, μετά από μια συναυλία στο Groenoordhal, Leiden, 25 Απριλίου 1982.O Freddie Mercury στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού της Οσάκα που αναχωρεί για τη Ναγκόγια κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Hot Space Japan, Nishinomiya, Ιαπωνία, 25 Οκτωβρίου 1982. 

Τα πλάνα στο ντοκιμαντέρ είναι από μια από τις πιο διάσημες σόλο συνεντεύξεις του Φρέντι στα Musicland Studios, στο Μόναχο, 1984, στην οποία Το e star συζητά τον θάνατό του και τι θα συνέβαινε στην κληρονομιά του αφού έφευγε από τη ζωή.

“Δεν σκέφτομαι πραγματικά “Όταν πεθάνω, θα με θυμούνται;” Είναι στο χέρι τους. Όταν πεθάνω, ποιος νοιάζεται; Δεν με νοιάζει», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν πίστευε ότι θα πήγαινε στον παράδεισο, ο Freddie απάντησε με χαρακτηριστική εξυπνάδα: “Όχι, δεν θέλω. Η κόλαση είναι πολύ καλύτερη.

“Κοιτάξτε τους ενδιαφέροντες ανθρώπους που πρόκειται να συναντήσετε εκεί κάτω.”

Freddie Mercury at Hotel Pacific Tokyo on their Night At The Opera tour, Tokyo, Japan, March 21 1976Ο Freddie Mercury στο Hotel Pacific Tokyo στην περιοδεία τους Night At The Opera, Τόκιο, Ιαπωνία, 21 Μαρτίου 1976.Freddie Mercury attends a ballet class in Covent Garden, London, 3rd October 1979O Freddie Mercury παρακολουθεί ένα μάθημα μπαλέτου στο Covent Garden, Λονδίνο, 3 Οκτωβρίου 1979. Εικόνα:Freddie Mercury performs a duet with Samantha Fox during a party at Kensington Roof Gardens in London, 12th July 1986.O Freddie Mercury εκτελεί ένα ντουέτο με τη Samantha Fox κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο Kensington Roof Gardens στο Λονδίνο, 12 Ιουλίου 1986.Freddie Mercury pictured applying eyeliner backstage in 1977O Freddie Mercury απεικονίζεται να εφαρμόζει eyeliner στα παρασκήνια το 1977.Freddie Mercury arriving by helicopter for Queen`s famous Knebworth concert on August 9, 1986O Freddie ελικόπτερο για τη διάσημη συναυλία των Queen`s Knebworth στις 9 Αυγούστου 1986. 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >