AD

«Το είχα υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε» – Τι είπε η συνταξιούχος αγρότισσα για τη δωρεά ασθενοφόρου

Τι είπε η κυρία Αθηνά στην πρώτη επαφή της με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου

 

Σάρκα και οστά πήρε η απόφαση της Αθηνάς Παπαχρήστου να δωρίσει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο για να βοηθά τους κατοίκους της πόλης.

Η δωρεά δεν έγινε σε μία ημέρα. Η συνταξιούχος αγρότισσα προσέγγισε τη διοικήτρια του νοσοκομείου πριν περίπου ενάμισι χρόνο, όταν της ανακοίνωσε την απόφασή της. «Θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό!», της είπε, όπως έγραψε στο Facebook η Μαρία Σκαρμούτσου, εργαζόμενη του νοσοκομείου που παρακολούθησε όλη τη διαδικασία.

Μιλώντας για «το παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτάνε “τι σημαίνει μεγαλείο ψυχής;”», η κυρία Σκαρμούτσου αναφέρθηκε στη συγκίνηση που βίωνε η ίδια, αλλά και η διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου σε κάθε επίσκεψη της Αθηνάς Παπαχρήστου.

«Μια ψυχούλα ατόφια που τα μάτια της δάκρυζαν όποτε μιλούσε για τα 12 χρόνια που έτρεχε με την ασθένεια του άντρα της με τα ασθενοφόρα», γράφει.

«Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε»

Η κυρία Παπαχρήστου ήταν ξεκάθαρη στο στόχο της και στο όνειρό της. Άλλωστε θεωρούσε ότι η δωρεά του νοσοκομείου ήταν μια ηθική της δέσμευση. «Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είχε πει.

Το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Όμως έθεσε δυο όρους. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιείται το ασθενοφόρο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και ο δεύτερος, χαριτολογώντας, να χτυπά τη σειρήνα το συγκεκριμένο ασθενοφόρο όταν περνά έξω από το σπίτι της.

Κι όμως, είχε έναν φόβο. Να προλάβει να δει τη δωρεά της και να είναι υγιής. «Μαρία μου να έρθει γρήγορα, να μαι ζωντανή να το δω», έλεγε, με την εργαζόμενη να της υπόσχεται ότι όλα θα γίνουν. «Θα βάλεις τα καλά σου και θα έρθεις να βγάλουμε φωτογραφία!», της έλεγε, κάτι που έγινε.

Τελικώς την Τετάρτη, η κυρία Παπαχρήστου ήταν εκεί. Προσφέροντας το ασθενοφόρο στην πόλη, αλλά δίνοντας παράλληλα και το παράδειγμα παντού.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Δημοσκόπηση RealPolls: Οριακή άνοδος για ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Μονοψήφια ποσοστά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Οριακή άνοδο για τη ΝΔ και μονοψήφια ποσοστά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνει δημοσκόπηση της RealPolls για το protagon.gr, που διεξήχθη το διημερο 10-11

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αποκάλυψη-σοκ: «Επιστρέφω στην Καμίλα» είπε ο Κάρολος στη Νταϊάνα – Όσα έγιναν στο μαιευτήριο λίγες ώρες μετά τη γέννηση του Χάρι

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ έκανε την πριγκίπισσα Νταϊάνα να κλαίει στο νοσοκομειακό της κρεβάτι, λίγες μόλις ώρες μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι. Ο τότε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαγιορκίνης: «Καμπανάκι» για τον επικίνδυνο μύκητα στα νοσοκομεία – «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή»

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στο ΕΡΤnews για τον επικίνδυνο μύκητα Candidozyma auris και τη μεγάλη εξάπλωσή του στα νοσοκομεία.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ραβασάκια από την ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες Αirbnb – Ποιοι πρέπει να φοβούνται;

Μηνύματα από την ΑΑΔΕ λαμβάνουν οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, που τους ενημερώνουν για τις νέες προδιαγραφές που αποφάσισε το υπουργείο Τουρισμού. Τα e-mails φτάνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ενοχλημένη η Χριστίνα Βραχάλη: «Σταματήστε πια αυτή την ερώτηση, έχουν περάσει 23 χρόνια»

  Τη Χριστίνα Βραχάλη και τον Πέτρο Μαυρογιαννάκη υποδέχθηκαν στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της Παρασκευής οι Φώτης Σεργουλόπουλος και Τζένη Μελιτά. Το γνωστό δίδυμο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >