AD

Η συγκίνηση του πατέρα που επανενώθηκε με την σύζυγο και τις κόρες που είχε απαγάγει η Χαμάς

Ο σύζυγος και πατέρας τριών ομήρων που απελευθέρωσε χθες η Χαμάς μετά από 49 μέρες, ευχαρίστησε τον Ισραηλινό στρατό και απηύθυνε έκκληση να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.

 

«Η οικογένειά μου, η Ντόρον, η Ραζ (5 ετών) και η Αβίβ (2) ετών επέστρεψαν στο σπίτι από την αιχμαλωσία. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω την οικογένειά μου να αναρρώσει από το τραύμα και την τρομερή δοκιμασία που έχουμε υποστεί, όλα για χάρη των παιδιών μας και της Ντόρον», δήλωσε ο Γιόνι Άσερ.

«Μολονότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολες μέρες, θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου στους γιους μας, που υπέστησαν μεγάλα δεινά, καθώς και στον Ισραηλινό Στρατό, την ισραηλινή κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας για τις αφοσιωμένες προσπάθειές τους. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον υπέροχο λαό του Ισραήλ για την αμέριστη υποστήριξή του», είπε ο Άσερ στη δήλωσή του.

Η οικογένεια του Άσερ απελευθερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο πλαίσιο μιας πολυήμερης ανάπαυσης στις μάχες στη Γάζα που περιλαμβάνει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 Ισραηλινών ομήρων συνολικά. Η πρώτη ομάδα των 13 ομήρων περιελάμβανε τη μητέρα και τις κόρες, καθώς και άλλες δύο μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, καθώς και ηλικιωμένες γυναίκες. Μια ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ταϊλάνδης και Ιράν οδήγησε επίσης στην απελευθέρωση 11 υπηκόων της Ταϊλάνδης και ενός υπηκόου Φιλιππίνων.

Ο Άσερ ευχαρίστησε επίσης ιδιαιτέρως το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων, που αποτελείται από «ιδιώτες που άφησαν τα πάντα – οικογένειες, καριέρες – και έδωσαν όλο το χρόνο, την ενέργεια, το αίμα και την ψυχή τους με στόχο να σώσουν την οικογένειά μου».
«Είμαι χαρούμενος που πήρα την οικογένειά μου πίσω…Αλλά δεν γιορτάζω, δεν θα γιορτάσω μέχρι να επιστρέψει και ο τελευταίος από τους ομήρους. Θέλω να τονίσω – τα παιδιά μας, οι πατέρες μας, οι μητέρες μας, οι αδερφές μας – βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία, υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι καρδιές είναι ραγισμένες αυτή τη στιγμή και θέλω να βεβαιωθώ ότι και ο τελευταίος όμηρος θα επιστρέψει σπίτι του», πρόσθεσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >