AD

Λιμάνι Πειραιά: Κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε 91 κιλά κοκαΐνης τεσσάρων εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας προερχόμενο από το Εκουαδόρ τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 13 Νοεμβρίου, με νόμιμο φορτίο μπανάνες.
Ογδόντα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 91 κιλών και έξι γραμμαρίων (91.006 γρ.), παράνομης αξίας 4.000.000€ περίπου, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με στοιβαγμένες μπανάνες.

 

nark-peiraias__7_
nark-peiraias__4_

Ο έλεγχος και εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου από μικτό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ’ Τελωνείου Πειραιά-Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου.

Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκε και μία συσκευή γεωεντοπισμού (GPS tracker).

Η κοινή αυτή επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.

katasxesh-nark-peiraia

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στη συνέχεια διενεργήθηκε από τις 19-11-23 έως και τις 22-11-23 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περαιτέρω έρευνα από στελέχη της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ., των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης & Πειραιά και του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, σε επιπλέον δεκαέξι εμπορευματοκιβώτια συνδεόμενα με το αρχικό, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις πολυήμερες αυτές έρευνες συμμετείχαν κατά περίπτωση ομάδες Κ-9 και αυτοκινούμενα οχήματα X-Ray των ανωτέρω Αρχών, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Γιώργος Καράβας: «Ποθώ πάρα πολύ τη Ραφαέλα ως γυναίκα, την κυνηγάω ακόμα σε όλους τους τομείς»

Καλεσμένος στο Πρωινό ήταν σήμερα ο Γιώργος Καράβας. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και ιδιαιτέρως για την σύζυγό του, Ραφαέλα Ψαρρού.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ξεκινούν οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου: Οι επαφές Ουκρανών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και το μήνυμα Ζελένσκι από το Βίλνιους

Οι ουκρανικές και ρωσικές αντιπροσωπείες έφτασαν στο Παλάτι Σιραγκάν της Κωνσταντινούπολης, μαζί με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, για τον δεύτερο γύρο άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών τους μέσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε και τέταρτο άνδρα σε σχέση με τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Στάρμερ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Δευτέρα (2/6) έναν τέταρτο άνδρα στο πλαίσιο έρευνας για μια σειρά πυρκαγιών που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πάνος Κατσαρίδης για Κώστα Τσουρό: «Δεν θα τον ακολουθούσα όπου κι αν πάει, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε μαζί»

Στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών που τον περίμεναν έξω από τα στούντιο του MEGA μίλησε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός ρωτήθηκε για τη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μισθωτήρια συμβόλαια: Προθεσμία 30 ημερών για την αποδοχή τους από μισθωτές και συνιδιοκτήτες

Προθεσμία 30 ημερών θα έχουν στη διάθεσή τους οι μισθωτές και οι συνιδιοκτήτες ακινήτων, για να αποδεχθούν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >