AD

Θύμα διαδυκτιακού bullying η Ελληνίδα Miss Τουρισμός,Γλυκερία Τσολπίδου 

Τα τελευταία 24ωρα η Ελληνίδα εκπρόσωπος δέχεται πλήθος κακοποιητικών και ρατσιστικών σχολίων κάτω από τις αναρτήσεις της, από ανθρώπους που εναντιώνονται στη συμμετοχή της, γράφοντας δίχως ντροπή πως η νεαρή δεν θα έπρεπε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό ομορφιάς, γιατί “δεν είναι αρκετά όμορφη”.

Η Γλυκερία Τσολπίδου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό Miss Tourism International, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου στη Μαλαισία.

Το μοντέλο με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο και ψυχολογία, ενώ παράλληλα είναι εθελόντρια, παρέχοντας βοήθεια σε άτομα με αναπηρία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γλυκερία Τσολπίδου δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, ενώ αυτό το διάστημα αναρτά υλικό από το ταξίδι της στη Μαλαισία, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς.

 

 

 

 

 

Η συμμετοχή της Γλυκερίας Τσολπίδου στον διαγωνισμό Miss Tourism International έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο επικίνδυνος είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η ρητορική μίσους για την ψυχική υγεία.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός που βιώνει η Γλυκερία δεν περιορίζεται μόνο σε διαφωνίες για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Υπάρχουν φωνές που προτρέπουν σε βία σε βάρος της, ενώ υπάρχουν και χρήστες που γράφουν πως δεν αξίζει να ζει, λόγω της εμφάνισής της.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και πολυδιάστατη. Η επίθεση κατά της Γλυκερίας Τσολπίδου αποκαλύπτει την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας και τον σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εμφάνισής τους.

Η ρητορική μίσους στο διαδίκτυο αναδεικνύεται σε ένα άκρως σοβαρό και επικίνδυνο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία, με τις ψυχολογικές συνέπειες για το θύμα να είναι τεράστιες.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών για τα υποχρεωτικά εμβόλια του κορωνοϊού

Δύο χρόνια και οκτώ μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε δώσει παραγγελία για «κυνηγητό» ανά την Ελλάδα σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό, κινητοποιώντας μάλιστα τις εισαγγελικές Αρχές σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Είμαι άτομο χωρίς φύλο | Ποιο είναι το 24χρονο Nemo που σήκωσε την κούπα στην Eurovision

Η επιτροπή της Ελβετίας για τη φετινή Eurovision επέλεξε το Nemo και το τραγούδι «The Code», αφού άκουσε 400 διαφορετικά τραγούδια που υποβλήθηκαν στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >