AD

Μanolo Blahnik | Δεν υπάρχει τίποτα το γοητευτικό σε μία γυναίκα που δεν μπορεί να περπατήσει με τα παπούτσια της

Tα παπούτσια βοηθούν να μεταμορφωθεί μια γυναίκα, είπε κάποτε ο σχεδιαστής που υμνεί τη γυναικεία κομψότητα με τις δημιουργίες του. Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το γοητευτικό σε μία γυναίκα που δεν μπορεί να περπατήσει με τα παπούτσια της” ήταν τα λόγια του κορυφαίου  σχεδιαστή παπουτσιών στην Jess Cartner-Morle για την εφημερίδα Guardian.

Ο λόγος για τον Ισπανό Manuel Blahnik Rodriguez ο οποίος γεννήθηκε σε μία φυτεία μπανανιάς στα Κανάρια νησιά στις 27 Νοεμβρίου του 1942 και η μοίρα έμελλε μεγαλώνοντας να δημιουργεί τις πιο ακριβές γόβες του κόσμου- αντικείμενο πόθου για τις περισσότερες γυναίκες.

Η μητέρα του ήταν η πρώτη  που του δίδαξε πώς να φτιάχνει τις εσπαντρίγιες. Ο πατέρας Blahnik, είχε άλλα όνειρα για το γιο του… Ήθελε να γίνει διπλωμάτης και γι’ αυτό το λόγο  τον έστειλε για σπουδές λογοτεχνίας και τέχνης στη Γενεύη, όπου πήγε τελικά.  Ωστόσο, το 1965 μετακόμισε στο Παρίσι όπου αποφάσισε να γίνει σχεδιαστής.

Σε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το 1970, έδειξε τα σχέδια του στη Diana Vreeland, τότε αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, η οποία αντιλήφθηκε το ταλέντο του και τον ενθάρρυνε να επικεντρωθεί στα υποδήματα. Ξεκίνησε, λοιπόν, να δημιουργεί παπούτσια στο Λονδίνο ένα χρόνο αργότερα.
Τα παπούτσια του Blahnik έγιναν εξαιρετικά  δημοφιλή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του `90.

IFrame

Νομίζω πως δεν υπάρχει διάσημη γυναίκα που να μην έχει φορέσει γόβες του. 

 Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική Bianca Jagger που τις φορούσε όταν έκανε την ιστορική είσοδο στο περίφημο Studio 54 πάνω σε ένα λευκό άλογο. Ή την Kayle Minogue όταν τις φόρεσε για τη φωτογράφιση στο εξώφυλλο του άλμπουμ της το 2001, με το οποίο επανήλθε στη μουσική σκηνή.

Εκείνη όμως, που έχει κάνει χιλιάδες αναφορές στον Ισπανό σχεδιαστή είναι η ηρωίδα του Sex and the City, Carrie Bradsaw (ο χαρακτήρας που υποδύεται η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ),  η οποία μάλιστα, θυσίαζε το ενοίκιο της για να αποκτήσει ένα ζευγάρι Manolo’s…

Οι ψηλοτάκουνες γόβες Manolo Blahnik λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής και του ιδιαίτερου, chic και θηλυκού design θεωρούνται μοναδικές.  Ο δημιουργός τους δεν τροποποίησε ποτέ την αισθητική των παπουτσιών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν του αρεσαν οι πλατφόρμες…

Στο documentaire “Manolo Blahnik: The Boy Who Made Shoes for Lizards” (Μανόλο Μπλάνικ: Το αγόρι που έφτιαχνε παπούτσια για σαύρες) περιλαμβάνει συνεντεύξεις διάσημων από τον χώρο της τέχνης και της μόδας, των Αnna Wintour, Paloma Picasso, iman, Riana, Naomi Campbell, Isaak Mizrahi, Rupert Everett, και άλλοι ακόμα.

Το project παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, σε σκηνοθεσία του Michael Roberts.

IFrame

“Τα παπούτσια βοηθούν να μεταμορφωθεί μία γυναίκα” έχει πει ο Μanolo Blahnik, ο οποίος στην καριέρα των πέντε δεκαετιών έχει σχεδιάσει περισσότερα από 30.000 διαφορετικά στιλ παπουτσιών. Εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και οι πιο αυστηροί κριτές της μόδας, τον έχουν παραδεχτεί…
“Ο Μανόλο Μπλάνικ είναι ένας θρύλος που συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο” ανέφερε σε δήλωση του ο James Coburn, εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας.

Στην ταινία εμφανίζεται ο Manolo Blahnik σε παιδική ηλικία να κατασκευάζει μικροσκοπικά παπούτσια για σαύρες από περιτυλίγματα από καραμέλες στην πατρίδα του, στις Κανάριες Νήσους. Aπό αυτήν την ιστορία προέρχεται και ο τίτλος του documentaire.

IFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >