AD

Κακοκαιρία – εξπρές το επόμενο διήμερο | Από την Πέμπτη θερμή εισβολή με άνοδο θερμοκρασίας έως 9 βαθμούς

Προειδοποίηση για καταιγίδες τις επόμενες μέρες και θυελλώδεις νοτιάδες

Καινούργιο κύμα κακοκαιρίας-εξπρές πρόκειται να επηρεάσει περιοχές της Ελλάδας το επόμενο διήμερο, όπως αναφέρουν με τις προειδοποιήσεις τους οι μετεωρολόγοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Open, ενημέρωσε πως σήμερα,  Τρίτη (28/11) και την Τετάρτη (29/11), θα υπάρξει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι βροχές, ειδικά στη δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, θα επιστρέψουν οι νοτιάδες με αποτέλεσμα να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Τα θερμόμετρα θα ανέβουν πάλι στους 18 με 20 βαθμούς, αλλά νωρίς το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει κρύο.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία-εξπρές

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για «δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες» τις ίδιες μέρες.

 

«Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας» έγραψε, ειδικότερα.

Η νέα κακοκαιρία θα ξεκινήσει την πορεία της από τα δυτικά της χώρας από σήμερα το βράδυ, αλλά αυτή τη φορά δεν θα πέσουν χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και δεν θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, αλλά θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι εξής:

  • Δυτική Ελλάδα
  • Δυτική Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Ανατολική νησιωτική χώρα

«Επίσης, θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων» συμπλήρωσε.

Τέλος, όπως επεσήμανε, από την Πέμπτη θα υπάρξει θερμή εισβολή, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζάκυνθος: Διάσωση 18χρονου κολυμβητή από το Λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών

Eπιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενός 18χρονου Ρουμάνου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Συγκεκριμένα ο Λιμενικός Σταθμός του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ειδοποιήθηκε ότι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σάκης Ρουβάς: Η πρώτη αντίδραση για το σκισμένο παντελόνι που έγινε viral – «Πολύ σοβαρά θέματα έχετε, μπράβο»

«Κάπου θα με δείτε τηλεοπτικά του χρόνου», είπε ο Σάκης Ρουβάς. Για συναυλία στη Λάρισα βρέθηκε προ ημερών ο Σάκης Ρουβάς και αυτό που έγινε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χανιά: Νεκρός 62χρονος στο Ελαφονήσι – Καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή που παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 62χρονος στο Ελαφονήσι του Δήμου Κισάμου, όταν η μεταλλική κατασκευή πάνω στην οποία εργαζόταν παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού

Ο ΟΗΕ εκφράζει φόβους για την έλλειψη πόρων για την αντιμετώπιση της πείνας και του αυξανόμενου υποσιτισμού που πλήττουν εκατομμύρια Σουδανούς σε μια χώρα που

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >