AD

Natalie Wood | 36 φωτογραφίες που `διηγούνται` τη ζωή της διάσημης ηθοποιού με τον μυστηριώδη θάνατο,

Η λαμπερή γυναίκα με την κλασική ομορφιά που γοήτευε όλους τους άνδρες, έφυγε από τη ζωή στις 28 Νοεμβρίου του 1981.

 

Μια χαρισματική καλλιτέχνιδα με κλασική ομορφιά που γοήτευε όλους τους άνδρες. Και ποιος δεν ήθελε να είναι μαζί της. Η μοίρα, ωστόσο, έμελλε να παίξει άσχημο παιχνίδι για εκείνη και να της δώσει τραγικό τέλος.Ο θάνατός της διάσημης ηθοποιού το 1981, θεωρείτο μέχρι σήμερα ένα άλυτο μυστήριο.portarit of natalie wood

Τί είχε συμβεί τότε; Τα γυρίσματα της ταινίας «Brainstorm” είχαν κουράσει την πολυβραβευμένη ηθοποιό. Mαζί με το σύζυγό της, Robert Waner, κανόνισε μια μικρή θαλάσσια απόδραση με το γιοτ τους. Μοναδικός καλεσμένος του ζευγαριού ήταν ο συμπρωταγωνιστής της Wood, Christopher Waken, ενώ καπετάνιος του  «Splendor» ήταν ο Dennis Davern. Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του 1981, η Natalie βρίσκεται να επιπλέει νεκρή σε έναν όρμο του νησιού Catalina, σε απόσταση ενός μιλίου από το σκάφος. Τι είχε συμβεί; Η πιθανότερη εκδοχή ήταν, ότι όταν πήγε να πάρει τη βάρκα από την αποβάθρα, έχασε την ισορροπία της, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Ο Walken κατέθεσε πως όταν πήγε για ύπνο, η ηθοποιός ήδη έλειπε από το σκάφος. Σύμφωνα με την αυτοψία του ιατροδικαστή η άτυχη ηθοποιός είχε γδαρσίματα στο σώμα, τα χέρια και στον λαιμό, ενώ βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα της και διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει χάπια. Ποιός ήταν κατηγορούμενος; Κανείς. Έως δύο χρόνια πριν που ήρθε μια νέα μαρτυρία για τον μυστηριώδη θάνατο που σόκαρε την αμερικανική κοινή γνώμη.

IFrame

Μια μαρτυρία που ανήκει στον καπετάνιο του σκάφους και έναν από τους άλλους τρεις ανθρώπους που την βρήκαν νεκρή δίπλα στο σκάφος κι έρχεται στο φως ξανά με την συμπλήρωση των 80 ετών από την γέννηση της αδικοχαμένης ηθοποιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο καπετάνιος, δήλωσε ότι θεωρεί πως τη Natalie Wood τη  σκότωσε ο σύζυγος ο Robert Wagner. Το σημαντικότερο είναι ότι υποστηρίζει ότι του ζήτησε όταν εκείνη αρχικά εξαφανίστηκε να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης.

Ας θυμηθούμε τη ζωή της άτυχης σταρ μέσα από φωτογραφίες.

1938:

Η ηθοποιός γεννήθηκε ως Natalia Nikolaevna Zakharenko στις 20 Ιουλίου 1938. Και οι δύο γονείς της ήταν Ρώσοι μετανάστες που ζούσαν στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

1943:

H χρονιά που έγιναν οι πρώτες δουλειές της Wood, The Moon is Down  και Happy Land. Ήταν η ερμηνεία της στο τελευταίο, που τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη Irving Pichel, που προετοίμασε την ηθοποιό για τις επιτυχίες που ακολούθησαν.

1945: Το 1945, η μητέρα της Wood μετακόμισε την οικογένεια στο Λος Άντζελες με τη συμβουλή του Irving Pithel, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για το παιδί σταρ. Ήταν ο Pichel που πρότεινε στη νεαρή ηθοποιό να υιοθετήσει την αμερικανοποιημένη εκδοχή του ονόματός της, Natalie, και να αλλάξει το επώνυμό της σε Wood, από τον σκηνοθέτη Sam Wood.

 

1946:

Η Wood εντυπωσίασε με τον πρώτο της σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο ως Margaret Ludwig στο Tomorrow Is Forever. Πρωταγωνίστησε δίπλα στον Orson Welles , ο οποίος αποκάλεσε τη νεαρή ηθοποιό ως «τόσο καλή, ήταν τρομερή”. Ακολούθησε το ντεμπούτο της στον προφορικό ρόλο με πολλές ταινίες  εκείνη τη χρονιά και το 1947.

1947:

Η Wood είχε μια από τις πιο δημοφιλείς ερμηνείες της ως Susan Walker στο Miracle on 34th Street. Σε ηλικία οκτώ ετών, η μοίρα της Wood στο Χόλιγουντ είχε καθοριστεί.

1947:

Το συμβόλαιο της Wood με την 20th Century Fox ανανεώθηκε με αμοιβή

 1.000 $ την εβδομάδα, με το σχέδιο ότι οι πληρωμές της θα αυξάνονταν για επτά χρόνια σε 3.300 $ την εβδομάδα.

1949:

H εννιάχρονη Wood βίωσε ένα φρικτό ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας The Green Promise. Η ηθοποιός έπεσε μέσα από μια σπασμένη γέφυρα ενώ γύριζε μια σκηνή με καταιγίδα και  παραλίγο να πνιγεί. Το περιστατικό την άφησε με ένα οστό να προεξέχει στον αριστερό καρπό της, καθώς και έναν παντοτινό φόβο για το νερό. 

1954:

Στις αρχές της δεκαετίας του `50, η Wood πάλευε να πείσει τα στούντιο ότι θα μπορούσε να μεταβεί από παιδί σταρ σε σειρήνα της μεγάλης οθόνης.

 

1955:

Η Wood απέδειξε το ταλέντο της σε ηλικία 16 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στον πρώτο της ώριμο κινηματογραφικό ρόλο ως Τζούντι στο Rebel Without a Cause, δίπλα στον James Dean. Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για το πρώτο της Όσκαρ Β` Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία.

 

1956:

Με τα χρόνια, η Wood εξέφρασε την απογοήτευσή της για το σύστημα στούντιο στο Χόλιγουντ (στα αστέρια δεν επιτρεπόταν να επιλέξουν τις ταινίες στις οποίες εμφανίζονταν, καθώς τα στούντιο είχαν όλη τη δύναμη). Με την ορμή από το Rebel Without a Cause, η Warner Bros παρέταξε μια σειρά από ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του The Searchers, που ήταν ο λιγότερο αγαπημένος ρόλος της Wood, καθώς ένιωθε ότι δεν είχε τον κατάλληλο ρόλο.

1956:

Σε ηλικία 17 ετών, η Wood ήταν συχνά στις στήλες κουτσομπολιού για τα ρομαντικά της ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένου ενός ρομαντισμού με τον Elvis Priesley..Ωστόσο, η σχέση  έληξε λίγο μετά την έναρξη της.

1956:

Mια αληθινά σταρ του Χόλιγουντ εμφανίζεται ανάμεσα στην ελίτ στα Βραβεία Σύγχρονης Οθόνης του 1956.

 

1957:

Robert Wagner  και Natalie Wood άρχισαν να βλέπονται μετά από ένα ραντεβού που είχε κανονίσει το στούντιο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1957  στο Scottsdale της Αριζόνα.

1959:

Η Wood τέθηκε σε αναστολή  από την Warner Bros. αφού αρνήθηκε τους ρόλους τόσο στο The Miracle όσο και στο A Summer Place και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε στα γυρίσματα του The Young Philadelphians σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν άλλο ρόλο που δεν την ενδιέφερε. Η στάση της σταρ εναντίον του επικεφαλής του στούντιο Jack Warner απέδωσε υπέρ της: Της δόθηκε άδεια να επιλέξει μία από τις ταινίες στις οποίες έπαιζε κάθε χρόνο.

 

1960:

Μετά τον γάμο της με τον Wagner, η προσοχή που έλαβε το ζευγάρι από τα μέσα ενημέρωσης αυξήθηκε σημαντικά.

1961:

Η Wood καθήλωσε το κοινό στο West Side Story. Παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της έφηβης Maria, η Wood χορεύει μόνη της για το μιούζικαλ – αν και η φωνή της είχε ντουμπλαριστεί  με την πρωταγωνίστρια του Μπρόντγουεϊ, Marney Nixon.

1962:

Μετά από πέντε χρόνια γάμου, η Wood και ο Wagner έβαλαν τέλος στο γάμο τους. Χωρίζοντας το 1961, η Γουντ ασχολήθηκε με τον συμπρωταγωνιστή της στο Splendor in the Grass , Warren Beatty.

1962:

Η σχέση του Beatty και της Wood είχε τα πάνω και τα κάτω της, κυρίως λόγω της φημολογούμενης απιστίας του Beatty. Δύο χρόνια αφότου άρχισαν να βγαίνουν στα γυρίσματα του Splendor in the Grass, ακολούθησαν χωριστούς δρόμους.

1962:

Η ερμηνεία της ηθοποιού στο Splendor in the Grass της χάρισε μια δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού. Αυτή τη στιγμή της καριέρας της, η Wood ήταν μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ και διαγωνιζόταν για τους μεγαλύτερους ρόλους στη βιομηχανία.

1963:

Μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της Wood ήταν η ταινία του 1963 Love with the Proper Stranger, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen.

Y IMAGES

1964:

Το 1964, σε ηλικία 25 ετών, η Wood έλαβε την τρίτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ. Έγινε το νεαρότερο άτομο  που έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο μέχρι σήμερα – αν και δυστυχώς δεν κέρδισε ποτέ ένα από αυτά τα Όσκαρ.

1965:

Η αγάπη της Wood για τα εκθαμβωτικά κοσμήματα ήταν γνωστή, αλλά αποδεικνύεται ότι υπήρχε ένας πολύ πρακτικός λόγος για τα ογκώδη βραχιόλια της. Μετά το παιδικό της ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας The Green Promise, ο αριστερός καρπός της έμεινε με ένα κόκκαλο να προεξέχει και η Wood χρησιμοποιούσε τα βραχιόλια της για να το καλύψει.

1966:

Μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας το 1966, η Wood πήρε την απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω από την κινηματογραφική βιομηχανία για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία. Η Πηνελόπη ήταν η τελευταία της ταινία για τρία χρόνια.

1967:

Παρά την απομάκρυνσή της από τα φώτα της δημοσιότητας, η Wood ήταν ακόμα περιζήτητη για ταινίες. Κατά τη διάρκεια της παύσης της στο Χόλιγουντ, η σταρ απέρριψε ταινίες, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στο Bonnie and Clyde.

1969:

Σε μια εκπληκτική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη, η Wood πρωταγωνίστησε σε μια ταινία για δύο ζευγάρια swinger, Bob & Carol & Ted & Alice. Η ταινία έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τους κριτικούς και απέδωσε καλά στο box office.

1969:

Μετά τον χωρισμό της με τον Warren Beatty, η Wood άρχισε να βγαίνει με τον Βρετανό παραγωγό Richard Gregson το 1966. Τρία χρόνια αργότερα, το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια ρωσική ορθόδοξη τελετή στην εκκλησία της Παναγίας στις 30 Μαΐου 1969.

1970:

Το ζευγάρι καλωσόρισε το μοναχοπαίδι τους στις 29 Σεπτεμβρίου 1970. «Δεν μας μεγάλωσε κάποιος που φαινόταν σαν σταρ του σινεμά είπε η κόρη της Wood, Natasha Wood, στο HBO για τη Natalie Wood : What Remains Behind. .

1971:

Η μικρότερη αδερφή της Natalie, Lana Wood, κέρδισε επίσης τη θέση της στο προσκήνιο, πρωταγωνιστώντας ως Plenty O`Toole στην ταινία του James Bond του 1971, Diamonds Are Forever.

 

1971:

Η Wood ψηφίστηκε ως μια από τις πιο σέξυ σταρ του Χόλιγουντ από το περιοδικό Playboy τη δεκαετία του 1970.

1972:

Το 1971, η Wood και ο Gregson υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου. Οι διαδικασίες διαζυγίου τους ολοκληρώθηκαν το επόμενο έτος. Μετά τον χωρισμό της από τον Gregson, η Wood επανασυνδέθηκε με τον πρώην σύζυγό της. Ξαναπαντρεύτηκαν στο Paradise Cove το 1972.

1974: Δύο χρόνια μετά την επανένωση τους, ο Wagner και η Wood καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί μαζί, την κόρη  τους Courtney Brooke Wagner, στις 9 Μαρτίου 1974. Μεγάλωσε μαζί με την άλλη  κόρη της Wood, Natasha Gregson Wagner, από τον προηγούμενο γάμο.

1974:

Η Wood έλαβε τον ρόλο της Daisy Buchanan στο The Great Gatsby, αλλά το στούντιο της ζήτησε να περασει από τεστ αφού δεν είχε κάνει ταινία εδώ και χρόνια. Η ηθοποιός φέρεται να αρνήθηκε και ο ρόλος κατέληξε στη Mia Farrow.

1976:

Η ηθοποιός επικεντρώνεται περισσότερο στην οικογένειά της παρά στη φήμη. Ενώ τα παιδιά της ήταν μικρά, σταμάτησε να εργάζεται.

1981:

Ο ρόλος της Wood στο Brainstorm υποτίθεται ότι θα ήταν μια σημαντική επιστροφή για την σταρ, αφού έκανε ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του `70. Εδώ, ποζάρει με τον ηθοποιό Christopher Walken.

1981:

Στις 29 Νοεμβρίου 1981, η Wood πνίγηκε στον ωκεανό στα ανοιχτά της νήσου Καταλίνα. Η ηθοποιός, μόλις 43 ετών, βρισκόταν στη θαλαμηγό της, το Splendour, μαζί με τον σύζυγό της και συμπρωταγωνιστή της Walken. Αφού αρχικά θεωρήθηκε ως τυχαίος πνιγμός, η επίσημη αιτία θανάτου του σταρ ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2012.

1986:Natalie Wood`s Cause Of Death Changed From `Accidental` To `Undetermined` – CBS San Francisco

Το 1986, η Νatalie Wood τιμήθηκε  με ένα αστέρι μετά θάνατον στο Hollywood Walk of Fame.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η αδελφή της, Lana Wood, ερευνά τον μυστηριώδη πνιγμό της της ηθοποιού Natalie Wood ξεκαθαρίζοντας τους μύθους και τις παρανοήσεις πίσω από έναν από τους πιο διαβόητους θανάτους διασημοτήτων της εποχής μας.

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 1981, η Natalie Wood εξαφανίστηκε από το γιοτ της, το Splendour, ενώ επισκεπτόταν το νησί Catalina με τον σύζυγό της, Robert “RJ” Wagner και τον φίλο τους, Christopher Walken. Ο τραγικός πνιγμός της αγαπημένης σταρ του κινηματογράφου συγκλόνισε την Αμερική, εμπνέοντας πολλά εξώφυλλα περιοδικών και τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό που αρχικά θεωρείτο πιστευτό ότι ήταν μια ανοιχτή και κλειστή υπόθεση τυχαίου πνιγμού τέθηκε υπό αμφισβήτηση με τα χρόνια και το 2011 η έρευνα άνοιξε ξανά. Το 2018, μετά από παρότρυνση του κοινού, επαναχαρακτηρίστηκε ως «ύποπτο».

Από τότε, το ερώτημα παραμένει: Τι πραγματικά συνέβη με τη Natalie Wood;  Η Lana υποψιαζόταν εδώ και καιρό τις άθλιες συνθήκες γύρω από τον θάνατο της αδερφής της. Η πιο στενή έμπιστή της από την παιδική της ηλικία, η Lana στάθηκε μάρτυρας της ζωής της Νάταλι: των επιτυχιών, της στενοχώριας και του βαθύτερου πόνου της. Υπήρχε όμως τρομερός φόβος για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αβέβαιη για το τι θα αποκάλυπτε η δική της αναζήτηση και φοβισμένη για τις πιθανότητες, έμεινε σιωπηλή για χρόνια, μέχρι που δεν μπορούσε πια. Συνειδητοποίησε ότι αγνοούσε αυτό που είχε μπροστά της και ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την αδελφή της θα ήταν να αποκαλύψει τα μυστικά πίσω από το τέλος της ζωής της.

Αποσαφηνίζοντας τις προηγουμένως άγνωστες επιπλοκές της ζωής της Natalie και προσφέροντας νέα στοιχεία από βασικά μέρη που συμμετείχαν στην έρευνα -συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του σκάφους και άλλων μαρτύρων- φέρνει στο φως εκρηκτικές λεπτομέρειες που έχουν αποσιωπηθεί για δεκαετίες. Από τους δεσμούς που κρατούν την οικογένεια ενωμένη, τις ασυνέπειες στις συνεντεύξεις με ντετέκτιβ έως τις επιπλοκές με αποδεικτικά στοιχεία. Μια  ιστορία αδελφότητας και μυστηρίου, παρουσιάζει μια νέα προοπτική σε μια νύχτα που ήταν εδώ και χρόνια τροφή για συζητήσεις και σχόλια στο Χόλιγουντ.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >