AD

Cary Grant | H ζωή ενός από τους ωραιότερους άνδρες μέσα από φωτογραφίες

Ξεκίνησε ως ζογκλέρ και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ. Εκπληκτικές ερμηνείες, πολλά βραβεία, πέντε γάμοι, ένα παιδί και όλα αυτά μέσα σε μια ταραχώδη ζωή. Ο Cary Grant έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου του 1986.

 

Ο Cary Grant ήταν ένας διάσημος αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου και θεατρικής σκηνής. Γεννημένος στην Αγγλία, έδωσε εκπληκτικές ερμηνείες σε όλη την καριέρα του. Κέρδισε πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του κύρους των «Academy Award» – δηλαδή των Όσκαρ – και του «Kennedy Center Honors». Οι αξιομνημόνευτοι ρόλοι του σε ταινίες όπως το «North by Northwest» και το «The Philadelphia Story» συνεχίζουν να εμπνέουν τους ηθοποιούς ακόμη και σήμερα. Ο Grant ήταν γνωστός για την απολαυστική του εμφάνιση και τη μαγευτική παρουσία του στην οθόνη. Χάρη στις υποκριτικές του ικανότητες και την υπερατλαντική προφορά του, έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ξεκίνησε ως ζογκλέρ ως μέρος ενός θιάσου κωμωδίας και σύντομα άρχισε να ακονίζει τις υποκριτικές του δεξιότητες. Εργάστηκε κάτω από πολλά διάσημα πανό, όπως η «Paramount Pictures» και η «Columbia Pictures». Επίσης, ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής και έκανε παραγωγή πολλών ταινιών. Ήταν πάντα γνωστός ως κάποιος που απέπνεε χάρισμα, στυλ και αυτοπεποίθηση τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης. Αν και είχε μια επιτυχημένη καριέρα και κέρδισε μεγάλη φήμη ως ηθοποιός, η προσωπική του ζωή ήταν γεμάτη διαμάχες. Αφού εγκατέλειψε την ηθοποιία στον κινηματογράφο, παρέμεινε ενεργός στη βιομηχανία του θεάματος. Αργότερα εντάχθηκε στα διοικητικά συμβούλια των «Academy of Magical Arts», «Hollywood Park» και «Western Airlines». Ήταν επίσης ένθερμος λάτρης της μηχανής και είχε πολλά αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του Cary Grant στο Χόλιγουντ, έπαιξε σε περισσότερες από 75 ταινίες. Με τη γοητεία, την εξυπνάδα και την παρουσία του στην οθόνη, η καριέρα του Grant έγινε ο οδικός χάρτης για μια ολόκληρη γενιά κορυφαίων ανδρών. Ας ρίξουμε μια ματιά  στη δουλειά και την ιδιωτική ζωή ενός από τους πιο διάσημους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

cary grant at age four stands by chair

1904:

Ο Cary Grant γεννήθηκε ως Archibald Alexander Leach στο Μπρίστολ της Αγγλίας στις 18 Ιανουαρίου του 1904. Ο πατέρας του εργαζόταν ως εργάτης σε εργοστάσιο ρούχων στην πόλη του λιμανιού, ενώ η μητέρα του έμεινε σπίτι για να τον μεγαλώσει. Σε ηλικία 9 ετών, του είπαν ότι η μητέρα του έφυγε για διακοπές, από τις οποίες δεν επέστρεψε ποτέ. Στην πραγματικότητα είχε μπει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.

cary and friends

1918: 

Στη νεαρή ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, ο Grant εκδιώχθηκε από το σχολείο και εντάχθηκε στο  Βοb Pender,ένα κωμικό σόου.

a young cary grant

1918: 

Η συμμετοχή στην παράσταση βοήθησε τον Grant να καθορίσει τις δεξιότητές του στην απόδοση. Ως μέλος του θιάσου, εμφανίστηκε σε κωμικά σκετς, ακροβατικές παραστάσεις, ενώ έγινε ακόμη και ξυλοπόδαρος.

Portrait of Cary Grant

1920: 

Ο Grant ήταν μέλος του θιάσου για δύο χρόνια, όταν έκανε μαζί τους μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1920. Μετά την περιοδεία, ο Grant αποφάσισε να μείνει στη Νέα Υόρκη και να ακολουθήσει την υποκριτική .

young hollywood star

1923: 

Ως ηθοποιός δυσκολευόταν να βρει δουλειά στη Νέα Υόρκη, γι` αυτό έπιανε περίεργες δουλειές στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του ξυλοπόδαρου στο Κόνι Άιλαντ τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι το 1923, απέκτησε μερικούς μικρούς ρόλους στο Μπρόντγουεϊ, συμπεριλαμβανομένου του μιούζικαλ Χρυσή Αυγή.

Cary Grant

1928: 

Το 1928, ο επίδοξος ηθοποιός είχε την πρώτη του δοκιμή οθόνης, αφού τον είχαν εντοπίσει σε ένα έργο στο Μπρόντγουεϊ, ωστόσο φέρεται να απέτυχε στην ακρόαση.

cary grant, english born film actor, 1934 1935

1931: 

Το 1931, ο Grant απέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Μπρόντγουεϊ, Nikki, δίπλα στο αστέρι της οθόνης Fay Wray. Ήταν αυτό το μιούζικαλ που τράβηξε την προσοχή του Χόλιγουντ και μετά το τέλος του, ο Γκραντ μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Cary Grant, British-born American actor, c1931-1936. Artist: Paramount Pictures

1931: 

Μετά από ένα δοκιμαστικό γύρισμα στην Paramount Pictures, το στούντιο υπέγραψε στον Grant ένα πενταετές συμβόλαιο με αρχικό μισθό 450 $ την εβδομάδα.

jacket and cravat

1931:

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη Νέα Υόρκη, ο Grant ονομαζόταν ακόμη Archie Leach. Αλλά αφού υπέγραψε με την Paramount, πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Cary Grant. Το “Cary” το πήρε από τον χαρακτήρα που υποδυόταν στο έργο Nikki, ενώ το “Grant” το διάλεξε από μια λίστα με επώνυμα εγκεκριμένα από το στούντιο.

this is the night, lobbycard, from left lili damita, cary grant on lobbycard, 1932 photo by lmpc via getty images

1932: 

Το 1932, ο Grant εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία, This is the Night, και έλαβε θετικές κριτικές. Εμφανίστηκε σε άλλες έξι ταινίες εκείνη τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των Madame Butterfly, Sinners in the Sun και Blonde Venus, αλλά δεν ήταν όλες τεράστιες επιτυχίες στο box office.

actors randolph scott and cary grant working out

1932: 

Grant μετακόμισε με τον στενό του φίλο, Randolph Scott, το 1932. Αφού συναντήθηκαν στην Paramount ενώ ο Grant πυροβολούσε τους Sinners in the Sun, η παρέα τους ταίριαξε και κατέληξαν να ζουν μαζί για τα επόμενα 12 χρόνια. Υπήρχαν φήμες ότι η σχέση ήταν ρομαντική, ωστόσο πολλοί αμφισβήτησαν αυτούς τους ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων του Grant.

i`m no angel

1933:

Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος στο She Done Him Wrong εδραίωσε τη θέση του Grant ως ο επόμενος πρωταγωνιστής του Hollywood. Έπαιξε μαζί με τη Μέι Γουέστ και η ταινία είχε μνημειώδη επιτυχία. Βοήθησε την Paramount να αποφύγει την χρεοκοπία  και ήταν ένα σημαντικό άλμα στην καριέρα του Grant.

Cary Grant got hooked on LSD and was bisexual, says new book | Express Digest

1934:

Μετά από συνάντηση σε ένα πάρτι, ο Grant  ερωτεύτηκε πολύ την πρωταγωνίστρια του βωβού κινηματογράφου Virginia Cherill. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 1934 και, ούτε ένα χρόνο αργότερα, χώρισαν. Ο γάμος λύθηκε νομικά   το 1935, αν και παρέμειναν φίλοι για μια ζωή.

1935: 

Κατά τη διάρκεια του πενταετούς συμβολαίου του με την Paramount, ο Grant όχι μόνο έγινε ένα από τα κορυφαία αστέρια της, αλλά διαπραγματευόταν επίσης το συμβόλαιό του έως και $3.500 την εβδομάδα.  Παρόλα αυτά, ο ηθοποιός ήταν απίστευτα απογοητευμένος όταν το στούντιο αρνήθηκε να τον δανείσει στην MGM για να πρωταγωνιστήσει στο Mutiny on the Bounty, το οποίο κέρδισε ένα Όσκαρ. Μετά τη λήξη του συμβολαίου του, ο σταρ αποφάσισε να μην δεσμευτεί με την Paramount ή οποιοδήποτε άλλο στούντιο. Αντ `αυτού, άρχισε να δεσμεύεται από ταινία σε ταινία.

cary grant and katharine hepburn in bringing up baby

1938: 

Στην ταινία του 1938 Bringing Up Baby, ο Grant μοιράστηκε την οθόνη με την Katharine Hepburn, τον Jimmy Stewart και μια λεοπάρδαλη που ονομαζόταν Nissa. Η κωμωδία screwball, που αρχικά ήταν αποτυχία, θεωρείται πλέον μια από τις κλασικές ταινίες του κινηματογράφου.

to catch a thief

1939: 

Ο Grant έγινε το αρχέτυπο για τους άνδρες κορυφαίους άνδρες στο Χόλιγουντ. Τυπικά έπαιζε πνευματώδεις, χαρισματικούς και εκλεπτυσμένους χαρακτήρες, οι οποίοι κατέληξαν να σαγηνεύσουν την πρωταγωνίστρια της ταινίας.

ingrid bergman, cary grant, and alfred hitchcock taking a break

1941:

Το πρώτο θρίλερ του Grant ήταν μια συνεργασία με τον σκηνοθέτη Alfred Hitchcock στο Suspicion. Ο ηθοποιός συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε τρεις ακόμη ταινίες με τον σκηνοθέτη, συμπεριλαμβανομένων των North by Northwest, Notorious και To Catch a Thief.

cary grant smoking a cigarette

1941: 

Αν και το “Cary Grand”, το όνομα του αστέρα του κινηματογράφου ήταν διάσημο σε όλο τον κόσμο, ήταν ακόμα νομικά ο Archie Leach. Το 1941, έχασε το όνομά του και υιοθέτησε νόμιμα τον Cary Grant. Είναι γνωστός για το ότι είπε, “Όλοι θέλουν να είναι ο Cary Grant. Ακόμα κι εγώ θέλω να είμαι ο Cary Grant.”

cary grant and irene dunne in `penny serenade`

1942:

Ο  Grant κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία Penny Serenade.

cary grant and barbara hutton on wedding day

1942: 

Ο Grant με την Αμερικανίδα κληρονόμο Barbara Hutton, η οποία τότε ήταν μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια “κλειστή” τελετή στις 8 Ιουλίου 1942.

cary grant and irene dunne in `penny serenade`

1943:

Μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι μετακόμισε σε μια έπαυλη Bel-Air και κέρδισε τον τίτλο του Cash and Cary στον Τύπο. Πολλοί υπέθεσαν ότι ο Γκραντ παντρεύτηκε τη σοσιαλλίστα για τα χρήματά της, όπως είχαν κάνει οι δύο προηγούμενοι σύζυγοί της, αλλά ο ηθοποιός φέρεται να περιφρονούσε τον υπερβολικό τρόπο ζωής τους και δεν πήρε ούτε δεκάρα από τη γυναίκα του, .

1945:

Ο γάμος του Grant και του Hutton χάλασε μετά από τρία χρόνια και η Hutton υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 1945. Αν και οι φήμες για απιστία κυκλοφόρησαν και από τις δύο πλευρές, οι δυο τους κατάφεραν να παραμείνουν φίλοι.

Cary And Betsy

1949:

Cary Grand και Betsy Drake. Το ζευγάρι παντρεύτηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 1949. Μετά τον γάμο τους, η Drake αποχώρησε από την κινηματογραφική της καριέρα και έπεισε τον Grant να κάνει το ίδιο. Σε διάστημα πέντε ετών, ο Γκραντ εμφανίστηκε μόνο σε πέντε ταινίες, καθώς πήρε χρόνο για να επικεντρωθεί στον γάμο τους.

cary grant and grace kelly lounging on beach

1955: 

Το 1955, ο Grant επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με μεγαλειώδη τρόπο, πρωταγωνιστώντας με την Grace Kelly στην ταινία του Alfred Hitchkock, To Catch a Thief. Εδώ, γυρίζει μια σκηνή στην παραλία με την ηθοποιό.cary and sophia

1958: 

Το 1958, ο Grant πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Sophia Loren για άλλη μια φορά στην κωμωδία Houseboat, με την οποία διατηρούσε δεσμό. Η σύζυγος του Grant,  ήταν η σεναριογράφος και αρχικά είχε σκοπό στην ταινία να πρωταγωνιστήσει εκείνη και ο σύζυγός της. Προς μεγάλη της απογοήτευση, η Loren την αντικατέστησε.

cary grant with stanley kramer and sophia loren

1957: 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Pride and the Passion με τη Sophia Loren στην Ισπανία, ο Grant ερωτεύτηκε την Ιταλίδα ηθοποιό. Της έκανε μάλιστα πρόταση γάμου  ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος. Η Drake επισκέφτηκε το σετ και, κατά την επιστροφή της από την Ισπανία, χρειάστηκε να διασωθεί στη θάλασσα όταν το υπερωκεάνιο της συγκρούστηκε με άλλο πλοίο. Ο Γκραντ παρέμεινε στην Ισπανία παρά το ατύχημα.

cary grant jean simmons at oscars

1958: 

Αφού ισχυρίστηκε ότι η επίδειξη των βραβείων ήταν πολιτικοποιημένη—είχε προταθεί δύο φορές χωρίς καμία νίκη—ο Grant ξεκίνησε ένα 12ετές μποϊκοτάζ των Όσκαρ. Η τελετή το 1958, στην οποία απένειμε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, ήταν η τελευταία που παρευρέθηκε.

1962:

Ο ηθοποιός απέρριψε τον ρόλο του James Bond στην ταινία του 1962 Dr. No. Ήταν 55 ετών και, λόγω της ηλικίας του, ήθελε στο συμβόλαιό του να προσδιορίζει ότι ήταν μόνο για μια ταινία.

1965: 

Kυνήγησε την Dyan Cannon αφού την είδε στην τηλεόραση στο Malibu Run το 1961. Μετά από χρόνια σχέσης, οι δυο τους συνέχισαν να διαφωνούν για την προοπτική του γάμου,  καθώς ο ηθοποιός δεν ήθελε να κάνει τέταρτο γάμο. Ωστόσο, μόλις η Cannon έμεινε έγκυος στο πρώτο του παιδί, οι δυο τους αποφάσισαν να παντρευτούν. Είπαν “I do” στις 22 Ιουλίου 1965.

1966:

Grant and Cannon καλωσόρισαν την κόρη τους, Jennifer Diane Grant, στις 26 Φεβρουαρίου 1966. Ο Grant ήταν 62 ετών.

1966:

Ο Cary Grant αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ το 1966 με την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας, Walk Don`t Run.

1968: 

Το 1968, ο Grant υπέγραψε στην Fabergé cosmetics ως δημιουργικός σύμβουλος και αργότερα ήταν στο διοικητικό συμβούλιο. Ο ρόλος του συνεπαγόταν τα ταξίδια σε όλη τη χώρα για την προώθηση των προϊόντων.

NEW YORK DAILY NEWS GETTY IMAGES

1968:

Ο τέταρτος γάμος του Grant απέτυχε το 1968, κάτι που η Cannon είπε στο βιβλίο της οφειλόταν στο ότι έγινε ελεγκτικός και συναισθηματικά χειριστικός. Το ζευγάρι μοιράστηκε την επιμέλεια της κόρης του, με την οποία ο Grant είχε εξαιρετικά στενή σχέση.

1970: 

Το 1970, ο Grant τερμάτισε το μποϊκοτάζ των βραβείων Όσκαρ, αφού του απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ για τη «μοναδική του δεξιοτεχνία στην τέχνη της υποκριτικής οθόνης». Το βραβείο του απένειμε ο φίλος του, Frank Sinatra.

1975:

Το 1975, ο Grant έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του MGM Studio. Σε όλη την άψογη καριέρα του, ο αστέρας του κινηματογράφου έκανε πολλές ταινίες με το στούντιο. Εδώ, παρακολουθεί την πρεμιέρα του στούντιο για το The Champ.

1981: 

Ο Cary Grant συνάντησε τη Barbara Harris στο Λονδίνο το 1976, και λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ζήσει μαζί του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1981 και παρέμεινε παντρεμένο μέχρι το τέλος της ζωής του.

1986: 

Τον Δεκέμβριο του 1986, δημοσιεύτηκε η είδηση ​​ότι ο θρυλικός ηθοποιός πέθανε από εγκεφαλικό, αφού δεν εμφανίστηκε σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Davenport της Αϊόβα. Η εντυπωσιακή καριέρα του μένει ακόμη ζωντανή μέσα από τις πολλές εμβληματικές ταινίες του.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >