AD

30 Νοεμβρίου 1982 | Thriller – Το album του Michael Jackson με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην ιστορία της μουσικής.

Ένα album που καθιέρωσε τον Μichael Jackson ως τον εξέχοντα pop star του αιώνα και τον βοήθησε να σπάσει κάποιους φυλετικούς φραγμούς χάρη στις εμφανίσεις του στο MTV και στη συνάντηση με τον Ronald Reagan στον Λευκό Οίκο.

 

Το επιτυχημένo τραγούδι του Michael Jackson «Thriller» κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 1982. Η επιτυχία του ήταν τεράστια, ενώ εξακολουθεί να επηρεάζει τον κόσμο της μουσικής σχεδόν 40 χρόνια αργότερα.

Το Thriller ήταν το έβδομο και τελευταίο single που κυκλοφόρησε o Michael Jackson στο άλμπουμ του Thriller. Το τραγούδι είχε τεράστια επιτυχία και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το όραμα που είχε ο Michael για το μουσικό βίντεο «Thriller».

Ο Michael Jackson έγραψε τα 4 από τα 9 κομμάτια του άλμπουμ. Σε περίπου ένα χρόνο, το Thriller έγινε και παραμένει ως σήμερα, το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών. Οι πωλήσεις να ανέρχονται στα 65-110 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως, ενώ είναι το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ στις ΗΠΑ. Επτά από τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ κυκλοφόρησαν ως singles, και έφθασαν στο Τοp#10 του Billboard Hote 100.Το άλμπουμ επίσης κέρδισε τα περισσότερα στην ιστορία (οκτώ) Grammy Awards το 1984.  8 (τα περισσότερα στην ιστορία)

Το Thriller όχι μόνο καθιέρωσε τον  Jackson ως τον εξέχοντα pop star του αιώνα, αλλά τον βοήθησε να σπάσει κάποιους φυλετικούς φραγμούς χάρη στις εμφανίσεις του στο MTV και στη συνάντηση με τον Ronald Reagan στον Λευκό Οίκο.

Ποιος έγραψε το Thriller;

Το «Thriller» γράφτηκε από τον Rod Temperton ο οποίος  είχε γράψει στο παρελθόν τραγούδια για τον Michael, συμπεριλαμβανομένων των «Rock With You» και «Off the Wall».
Ο Rod έγραψε επίσης τα κομμάτια «Baby Be Mine» και «The Lady in My Life» για το άλμπουμ Thriller.

Όταν ο Rod ξεκίνησε να γράφει για πρώτη φορά το “Thriller” είχε διαφορετικό τίτλο. Συγκεκριμένα,  το αρχικό κομμάτι είχε τον τίτλο “Starlight”. Ο Rod ανακάλυψε ότι ο Michael αγαπούσε τις ταινίες τρόμου και άλλαξε τους στίχους για να του δώσει περισσότερο χαρακτήρα.

Ποιος έκανε την παραγωγή του «Thriller»;

Ο Quincy Jones ήταν ο παραγωγός τόσο του single Τhriller όσο και του υπόλοιπου άλμπουμ.
Το «Thriller» είχε μια κινηματογραφική και αισιόδοξη διασκευή που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή και να την κρατήσει. Ο Quincy κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει τη φωνή του Vincent Price.
«Πάντα οραματιζόμουν ένα τμήμα ομιλίας στο τέλος, αλλά δεν ήξερα πραγματικά τι να το κάνω», ανέφερε ο Rod σε μια συνέντευξη.
Η σύζυγος του Quincy, Peggy Lipton, γνώριζε τον θρύλο των ταινιών τρόμου Vincent και κατάφεραν να τον φέρουν στο στούντιο.

Πού βρέθηκε το «Thriller» στα charts;

Όταν το άλμπουμ Thriller κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1982, έφτασε στο νούμερο ένα στο chart των άλμπουμ. Το «Thriller» κυκλοφόρησε ως single την επόμενη χρονιά και έφτασε στο νούμερο 10 στο επίσημο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983. Το «Thriller» είχε παγκόσμια επιτυχία και έφτασε στο νούμερο τέσσερα στο Billboard Hot 100 chart στις ΗΠΑ. Έφτασε επίσης στο νούμερο ένα το 1984 στην Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Πώς σκέφτηκε ο Michael Jackson την ιδέα για το μουσικό βίντεο «Thriller»;

Το «Thriller» είναι ένα εμβληματικό μουσικό βίντεο και μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του Michael Jackson. H χορογραφία βίντεο έγινε μια από τις χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις του Michael.
Το βίντεο διάρκειας 14 λεπτών θεωρήθηκε ως ταινία μικρού μήκους και ο Michael ανέφερε ότι ήθελε να είναι «πρωτοπόρος» στον κόσμο της δημιουργίας μουσικών βίντεο.

The Story of… ‘Thriller’ by Michael Jackson

«Ήθελα να είμαι πρωτοπόρος σε αυτό το σχετικά νέο μέσο και να κάνω τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που μπορούσαμε να κάνουμε».
Η ιδέα για το «Thriller» δείχνει τον Michael να βγαίνει ραντεβού με ένα κορίτσι το οποίο υποδύεται η Ola Ray. Το ζευγάρι αφήνει το ραντεβού του στον κινηματογράφο και συναντιέται με ζόμπι στον δρόμο για το σπίτι. Ο Michael μετατρέπεται επίσης σε ζόμπι και οδηγεί τον θίασο στην εμβληματική χορογραφία. Τα ζόμπι περικυκλώνουν την Ola και εκείνη ξυπνά, συνειδητοποιώντας ότι όλα ήταν απλώς ένα κακό όνειρο.
Ο Michael εμπνεύστηκε από την κωμωδία τρόμου An American Werewolf στο Λονδίνο. O σκηνοθέτης της ταινίας John Landis συνεργάστηκε με τον Michael για να δημιουργήσει μια ιδέα για το βίντεο «Thriller» και εργάστηκε ως σκηνοθέτης στα γυρίσματα για να βοηθήσει στην εκτέλεση του οράματος.

Ποιος δημιούργησε την εμβληματική χορογραφία «Thriller» ;

O Michael Jackson συνεργάστηκε με τον Michael Peters για τη δημιουργία της εμβληματικής χορογραφίας “Thriller”. Οι χορευτικές κινήσεις εξακολουθούν να αναφέρονται στη σύγχρονη λαϊκή κουλτούρα.
Το 2006, μια εκδήλωση έλαβε χώρα στο Τορόντο του Καναδά με 62 άτομα συγκεντρωμένα για να αναδημιουργήσουν τον χορό «Thriller». Έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness και μετατράπηκε σε ετήσια εκδήλωση με τίτλο Thrill the World.
Από τότε, χορευτές συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο τον Οκτώβριο για να αναδημιουργήσουν τον χορό. Προσπαθούν να σπάσουν περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ και να συνεχίσουν την κληρονομιά του «Thriller» του Michael Jackson.

IFrame

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >