AD

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήθελε δώρο τον Μαραντόνα για τα γενέθλιά του

Πέρα από τις πασύγνωστες παράνομες δραστηριότητές του ο Πάμπλο Εσκομπάρ, είχε αγάπη και στο ποδόσφαιρο.

2

Γι αυτά ήθελε κάποτε σαν «δώρο» τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Λένε, πως ξόδεψε πολύ μεγάλα ποσά στην Ατλέτικο Νασιονάλ για να κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες το 1989, αν και ήταν οπαδός της Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν, όπως είπε ο γιος του στο Narcos.

Το γήπεδο που έφτιαξε στη δική του φυλακή

2

Στη φυλακή μάλιστα που έχτισε για να μείνει μέσα για 5 χρόνια και να κάνει τη χάρη στην κυβέρνηση της Κολομβίας που τον πίεζε, αλλά με δικούς του όρους, δικούς του φύλακες, δικούς του νόμους, τα πάντα δικά του, φρόντισε πέρα από όλα αυτά που συναντά κανείς σε πεντάστερα ξενοδοχεία, να φτιάξει και γήπεδο ποδοσφαίρου. Έπαιζε συχνά και ο ίδιος. Απλά δεν ήθελε να παίζει με τους φύλακες και τους μπράβους του, αλλά με ερασιτέχνες και πολύ περισσότερο επαγγελματίες παίκτες.

Ακύρωνε τις προπονήσεις της Εθνικής Κολομβίας

2

Στο «Catedral», όπως ονομαζόταν η φυλακή του, διοργάνωνε πολύ συχνά αγώνες ποδοσφαίρου και φυσικά δεν έλειπαν τα στοιχήματα.
Πλήρωνε αρκετά λεφτά – άλλωστε του τα έτρωγαν τα ποντίκια ενώ πακτωλούς από αυτά βρίσκουν ακόμα και σήμερα θαμμένα- για να φέρει στη φυλακή γνωστούς ποδοσφαιριστές. Φίλος του ήταν και ο συμπατριώτης του Ρενέ Χιγκίτα. Μάλιστα, κάποιες φορές, η προπόνηση της Εθνικής ομάδας της Κολομβίας είχε ακυρωθεί, προκειμένου όλη η αποστολή να μεταβεί στη φυλακή του «Patron» για να παίξει μαζί του μπάλα.

Το 1991 λοιπόν, δυο χρόνια πριν τον σκοτώσουν στα 44 του, ήθελε δώρο γενεθλίων τον καλυτερότερο όλων. Τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο «θεός» τότε ήταν εκτός, καθώς εξέτιε ποινή 15 μηνών αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, γιατί είχε βρεθεί θετικός στην κοκαΐνη.

«Για τα γενέθλιά μου, θέλω ο Ντιέγκο Μαραντόνα να παίξει για μένα» είχε πει και έτσι ο μάνατζερ του Ντιέγκο, μετέφερε το μήνυμα…

«Ένας πολύ σημαντικός άνδρας από την Κολομβία θέλει να τον επισκεφτείς για να παίξεις ένα φιλικό παιχνίδι. Η αμοιβή είναι πολύ μεγάλη» τού είπε ο Γκιγέρμο Κόπολα.

Ο Ντιέγκο δεν ρώτησε πολλά. Ούτε ποιος ήταν, ούτε που θα πήγαινε… Άλλωστε του είπαν πως θα συμμετείχαν και άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ρενέ Χιγκίτα.

«Ντιέγκο, από δω ο Patron»

2

Το αρχικό σοκ όμως ήταν μεγάλο… «Με πήγαν σε μία φυλακή, περιτριγυρισμένη από εκατοντάδες φύλακες. Είπα, “τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Θα με συλλάβουν;”», είχε δηλώσει ο «Dios»: «Έμοιαζε περισσότερο με πεντάστερο ξενοδοχείο του Ντουμπάι παρά με φυλακή»!

Όταν ήρθε η ώρα να συστηθούν, πραγματικά ο Μαραντόνα δεν ήξερε ποιος ήταν ο «Patron».

«Με σύστησαν στον Εσκομπάρ και μου είπαν: Ντιέγκο, αυτός είναι το αφεντικό. Ήταν πολύ ευγενικός, αλλά δεν είχα ιδέα ποιος ήταν, καθώς δεν διάβαζα εφημερίδες, ούτε έβλεπα τηλεόραση εκείνη την εποχή. Ήξερα μόνο ότι κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος της Κολομβίας ήθελε να με γνωρίσει».

2

«Γεια σου Ντιέγκο» του είπε ο Εσκομπάρ και οι δύο άντρες μίλησαν για ποδόσφαιρο. «Μου είπε ότι και οι δύο γεννηθήκαμε μέσα στη φτώχεια και καταφέραμε να ανέβουμε ψηλά».

Όλοι θυμούνται αυτό που έγινε μετά: «Αμέσως μετά έγινε ένα πάρτι με τα καλύτερα και ωραιότερα κορίτσια που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου. Και ήταν μέσα σε μία φυλακή! Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το επόμενο πρωί με πλήρωσε και είπαμε αντίο. Μου έδωσε τα λεφτά και έφυγα».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >