AD

Ισραήλ | Εφτασαν τα 10.000 τα αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή πως διεξήγαγε περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν από σχεδόν δυο μήνες.

Ανέφερε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης, υπόγειες σήραγγες και αποθήκες όπλων που ανήκαν σε παλαιστινιακές «τρομοκρατικές» οργανώσεις πέρα της Χαμάς.

 

 

Από την άλλη, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, έχουν εκτοξευθεί κάπου 10.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον κοινοτήτων στο Ισραήλ.

Οι διεθνείς επικρίσεις για τον τρόπο που ενεργεί ο ισραηλινός στρατός στον παλαιστινιακό θύλακο εντείνονται καθώς ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων γίνεται ολοένα βαρύτερος.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του κατηγορεί τη Χαμάς πως επιτίθεται από κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί 15.523 άνθρωποι, το 70% εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, κι έχουν τραυματιστεί άλλοι 41.316, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

 

Κατά τον ΟΗΕ, περίπου το 80% των 2,2 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του εξαιτίας του πολέμου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κυψέλη: Έκλεισε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων για σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις, μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην άμεση αναστολή λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Κυψέλη, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο και την αξιολογητική έκθεση των Κοινωνικών Συμβούλων της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γκουίνεθ Πάλτροου για τη μάχη της με την αγχώδη διαταραχή: «Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, εμφανίζονται σκέψεις που δεν μπορώ να σταματήσω»

Σε μία προσωπική εξομολόγηση σχετικά με τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια προχώρησε η Γκουίνεθ Πάλτροου. Η 53χρονη ηθοποιός υποστηρίζει πως πάσχει

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΗΕ: To ΣΑ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει εντός της ημέρας επί σχεδίου απόφασης το οποίο ενστερνίζεται το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Λωρίδα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Δολοφονία αυτόχθονα κατά τη διάρκεια επίθεσης από αγνώστους

Άνδρας ο οποίος ανήκε στη φυλή αυτοχθόνων Γκουαρανί Καϊόουα δολοφονήθηκε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίθεσης που διέπραξε ομάδα βαριά οπλισμένων αγνώστων σε τομέα όπου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >