AD

Με πόσα βήματα την ημέρα θα ζήσουμε περισσότερο

Για όσους λατρεύουν περπάτημα, το μέτρημα των βημάτων τους είναι καθιερωμένο. Τώρα, μια νέα μελέτη καταδεικνύει το πόσα βήματα την ημέρα θα μας χαρίσουν περισσότερα χρόνια ζωής.

 

Αποδεικνύεται ότι αν φτάνετε σε ένα όριο βημάτων ανά ημέρα (που δεν είναι καθόλου υψηλό!) τότε θα ζήσετε πολλά περισσότερα χρόνια. Επιπλέον, οι ερευνητές λένε ότι δεν έχει σημασία αν θα κάνετε όλα τα βήματα μαζί ή αν τα μοιράσετε σε “σύντομες διαδρομές”. Εφόσον πιάσετε το όριο, θα έχετε μειώσει αισθητά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Περπάτημα: Μακροζωία με 4.500 βήματα κάθε μέρα

Στην μελέτη συμμετείχαν περισσότερες από 16.000 γυναίκες άνω των 60 ετών. Και δείχνει επίσης ότι 4.500 βήματα την ημέρα αρκούν για να βοηθήσουν στην παράταση της ανθρώπινης ζωής. Σε σύγκριση με το να μην περπατάτε καθόλου, οι ερευνητές βρίσκουν ότι με κάθε επιπλέον 1.000 βήματα οι συμμετέχοντες στην έρευνα πέτυχαν μείωση 28% της πιθανότητας θανάτου.

Οι συγγραφείς της μελέτης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να φορούν μια συσκευή μέτρησης βημάτων για τέσσερις έως επτά ημέρες. Οι συσκευές παρακολουθούσαν τα πάντα, από μεγάλους περιπάτους μέχρι μικρές διαδρομές, όπως το να ανεβαίνει κανείς σκάλες.

Οι γυναίκες που έκαναν περισσότερα από 2.000 βήματα καθημερινά, όλα μαζί σε ενιαίους περιπάτους, εμφάνισαν 32% μείωση του κινδύνου θανάτου.

Μια προηγούμενη ανάλυση των ίδιων γυναικών ανακάλυψε επίσης ότι εκείνες που έκαναν 4.500 βήματα την ημέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τις λιγότερο δραστήριες γυναίκες.

Ιδεατά πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 10.000 βήματα κάθε μέρα

“Οι τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιτρέψει στους ερευνητές να μετρήσουν ακόμα και τις πιο μικρές περιόδους δραστηριότητας μέσα στην ημέρα. Στο παρελθόν περιοριζόμασταν μόνο σε δραστηριότητες μέτρησης που μπορούσαν να θυμούνται οι ίδιοι οι συμμετέχοντες”, λέει ο επικεφαλής της μελέτης, Christopher Moore, διδακτορικός φοιτητής στην επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. “Με την βοήθεια φορητών συσκευών, περισσότερη έρευνα δείχνει ότι οποιοσδήποτε τύπος κίνησης είναι καλύτερος από το να παραμένει κανείς συνεχώς καθιστός”.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο μέσος Αμερικανός κάνει μεταξύ 3.000 και 4.000 βημάτων κάθε μέρα. Αυτό ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από 3 χιλιόμετρα με τα πόδια. Μπορεί να  ακούγεται πολύ. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες όμως θέτουν το στόχο για μέγιστη φυσική κατάσταση στα περίπου 10.000 βήματα καθημερινά.

Πηγή: https://www.studyfinds.org

via healthview.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Reuters: Οι Πολωνοί σπεύδουν σε στρατιωτική εκπαίδευση φοβούμενοι τη ρωσική επιθετικότητα

Χιλιάδες Πολωνοί εγγράφονται σε εθελοντική στρατιωτική εκπαίδευση, καθώς ο πολωνικός στρατός επιδιώκει να ενισχύσει τα τμήματά του με επαγγελματίες και εθελοντές, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ζελένσκι για drone στη Ρουμανία: Προφανής επέκταση του πολέμου από τη Ρωσία – Το «κλειδί» για την αποδυνάμωσή της

Με αφορμή την παραβίαση από ρωσικό drone του εναέριου χώρου της Ρουμανίας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης ρωσικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αντιδράσεις μετά την ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Για ακοστολόγητες εξαγγελίες κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές

Για ακοστολόγητες προτάσεις και ανεύθυνες υποσχέσεις κατηγορούν κυβερνητικές πηγές τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται πως από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άννα Βίσση: Φαντασμαγορικό σόου στο Καλλιμάρμαρο σε μία συναυλία με χιλιάδες κόσμου – Δείτε βίντεο

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τραγουδίστρια, Άννα Βίσση. Η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νατάσα Μποφίλιου σε οργισμένη ανάρτηση για την επίθεση στη Γιάμαλη: “Βγήκαν ξανά οι φασίστες από τις τρύπες τους”

Η δημόσια τοποθέτηση της τραγουδίστριας Νατάσας Μποφίλιου έχει προκαλέσει αίσθηση μετά τη σφοδρή κριτική που έκανε στην επίθεση κατά της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη. Η Γιάμαλη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >