AD

ΗΠΑ | «Η Χαμάς δεν απελευθερώνει άλλες γυναίκες ομήρους γιατί δεν θέλει να πουν τι υπέστησαν»

Οι τρομοκράτες της Χαμάς αρνούνται να απελευθερώσουν δέκα από τις γυναίκες ομήρους τους, επειδή δεν θέλουν να αποκαλύψουν τι υπέστησαν κατά την αιχμαλωσία τους, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος.

 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ, σύμφωνα με τη Daily Mail, δήλωσε ότι αυτός ήταν ο λόγος που έληξε η εβδομαδιαία εκεχειρία, η οποία επήλθε αφού η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει πάνω από 100 ομήρους.

Γιατί η Χαμάς δεν απελευθερώνει τις υπόλοιπες γυναίκες ομήρους
«Φαίνεται ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Χαμάς δεν θέλει να παραδώσει τις γυναίκες που κρατούσε ομήρους, και ο λόγος για τον οποίο αυτή η παύση κατέρρευσε, είναι ότι δεν θέλει αυτές οι γυναίκες να μπορούν να μιλήσουν για το τι τους συνέβη κατά τη διάρκεια της κράτησής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μίλερ αρνήθηκε να μοιραστεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες από τη Χαμάς. Αρνήθηκε επίσης να κατονομάσει τις γυναίκες που η Χαμάς αρνήθηκε να απελευθερώσει και παραμένουν όμηροι.

Είπε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν «κανένα λόγο να αμφισβητούν» τις αναφορές για σεξουαλική βία από τη Χαμάς.

Τα σχόλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακολουθούν την καταδίκη του Λευκού Οίκου κατά της Χαμάς για την άρνησή της να απελευθερώσει τις γυναίκες και τα παιδιά που αιχμαλώτισε κατά τη διάρκεια της φονικής εισβολής της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε τη Δευτέρα: «Η βασική ουσία όσον αφορά το πού βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους είναι ότι η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων για τους ομήρους αφορούσε την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών. Η Χαμάς συνεχίζει να κρατάει γυναίκες και άμαχους και δεν πρόκειται να τους απελευθερώσει. Και το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο να κλείσει το βιβλίο για αυτές τις γυναίκες ή να τις παραδώσει, οπότε το Ισραήλ επιμένει ότι η Χαμάς πρέπει να υλοποιήσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση των γυναικών αυτών».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Λαμπρή υποδοχή για Τραμπ και Μελάνια στη Βρετανία: Η τελετή Beating Retreat και η συγκινητική επίσκεψη στον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ

Βασιλική υποδοχή επιφύλαξαν οι Βρετανοί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και την σύζυγό του Μελάνια, στην δεύτερη κιόλας επίσημη επίσκεψη του ζεύγους στο Ηνωμένο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Όλο και περισσότερες οικογένειες μηνύουν την Character.AI για αυτοκτονίες και απόπειρες εφήβων

Οι οικογένειες τριών ανηλίκων μήνυσαν την Character Technologies, Inc., την εταιρεία που αναπτύσσει το Character.AI, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους αυτοκτόνησαν ή επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

60α Δημήτρια: Οι Gewalt έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- Συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Οι Gewalt έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για 2 εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη (Φεστιβάλ Δημήτρια) και Αθήνα (Death Disco) με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παράταση της διαδικασίας διερεύνησης αγοράς για τη μίσθωση μεγάλης έκτασης στη Μεγαλόπολη

Παράταση της διαδικασίας προκαταρκτικής διερεύνησης της αγοράς, για τη μακροχρόνια μίσθωση,έκτασης 681στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη, ανακοίνωση η ”Μετάβαση ΜΑΕ”. Η νέα προθεσμία για την εκδήλωση προκαταρκτικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σεξουαλικές επιθέσεις στα ΜΜΜ: Γυναίκες θύματα επιθέσεων μιλούν – «Είχα πάθει σοκ εκείνη τη στιγμή, φώναζα με όλη μου τη δύναμη»

Σε εφιάλτη έχει εξελιχθεί η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει κάθε είδους σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Θύματα τέτοιων χυδαίων περιστατικών, μιλούν στην

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης το 50% των πανελλαδικά θανατωθέντων ζώων

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης είναι η περιοχή της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, από την επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >