AD

Να αποφεύγει τους «επιθετικούς τόνους» η Τουρκία, πλήρως απομονωμένη στη διεθνή σκηνή

Η Τουρκία είναι «πλήρως απομονωμένη» στη διεθνή σκηνή και πρέπει να εγκαταλείψει τον επιθετικό λόγο της, αν θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 6/12 στην Κωνσταντινούπολη ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ.

«Το να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς επιθετικούς και απειλητικούς τόνους είναι εύκολο, έχει άμεσο αποτέλεσμα και είναι δωρεάν. (…) Είστε πλήρως απομονωμένοι. Ο μόνος αληθινός φίλος σας είναι το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Σάντσεθ-Αμόρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία, χώρα που είναι από το 1999 υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, έχουν παγώσει από το 2018.

Στην τελευταία έκθεσή της για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τις υποψήφιες χώρες, που δημοσιοποιήθηκε το Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαπιστώσει πως «η μονομερής εξωτερική πολιτική της Τουρκίας εξακολουθεί να αντιφάσκει με τις προτεραιότητες της ΕΕ στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής και της κοινής ασφάλειας».

«Ξέρω ότι πολλές αποφάσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής λαμβάνονται παίρνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβάνεται η εγχώρια κοινή γνώμη», δήλωσε επίσης ο Σάντσεθ-Αμόρ.

«Παρά τη σημερινή κατάσταση, η ΕΕ είναι έτοιμη να δεσμευθεί σε άλλους τομείς για να κάνει τις σχέσεις να προχωρήσουν», διευκρίνισε.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >