AD

Ερντογάν: Στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε στις 11:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να ξεκινήσει το επίσημο σκέλος των επαφών του στην Αθήνα.

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με χειραψία στην είσοδο του κτηρίοιυ ενώ η συνάντησή τους θα γίνει στην αίθουσα διαπιστευστηριών του Προεδρικού Μεγάρου για να ακολουθήσει η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία ολιγομελών αντιπροσωπειών.

Δείτε live

«Τα τραγικά συμβάντα στις χώρες μας έγιναν άφοργμή για να επιβεβαιωθεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης σε δύσκολες συνθήκες ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την πολιτική βούληση εδραίωσης που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Εάν αναλογιστούμε το τι γινέται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για ενίσχυση της ευημερίας και τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου καθώς και για την προώθση σχέσεων καλής γειτονιάς προς όφελος των δύο λαών μας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχοντας επίγνωση του γεγονός ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουμε διαφορές είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας στην Ελλάδα μετά από 6 έτη πιστεύω ότι αντανακλά αυτό το θετικό πνεύμα» συνέχισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Πιστεύω ότι η αυτή η συνόδος θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» είπε ο κ. Ερντογάν. «Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστευώ ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο»

Μισή ώρα νωρίτερα έφτασε στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Τουρκίας στην Αθήνα προσγειώθηκε περίπου μισή ώρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Όταν άνοιξε η πόρτα του προεδρικού αεροσκάφους της Τουρκίας απο μέσα βγήκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν που θα μετέχουν στις διμερείς επαφές και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ενώ στις 10:29 αποβιβάστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα

Τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα υποδέχθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε σύντομο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η αυτοκινητοπομπή του κ. Ερντογάν αναχώρησε από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στις 11 το πρωί γεγονός που σημαίνει ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων και των επαφών θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως είχε ανακοινωθεί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι ετοιμασίες για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου έχουν ολοκληρωθεί με το άγημα των τσολιάδων της Προεδρικής Φρουράς να έχουν λάβει θέση.
Άγημα τσολιάδων για την υποδοχή στο προεδρικό μέγαρο

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου του Αττικού είναι δρακόντια με τους ελέγχους να είναι συνεχείς.

Έλεγχος με σκύλο στις τσάντες δημοσιογράφων έξω από προεδρικό και Μέγαρο Μαξίμου
Ελεύθεροι σκοπευτές στο προεδρικό μέγαρο

Στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για την άφιξη των τριών αεροπλάνων που μεταφέρουν τον Τούρκο πρόεδρο και την συνοδεία του με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πολωνία: Iπτάμενο αντικείμενο έπεσε κοντά σε χωριό στην ανατολική Πολωνία

Ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, που πιθανότατα ήταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έπεσε κοντά στο χωριό Μαϊντάν-Ζίλετς της ανατολικής Πολωνίας, μετέδωσε ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Κωνσταντάκη: «Με φοβίζει πολύ το γεγονός ότι αντικαθιστούμε τα πάντα με την τεχνητή νοημοσύνη»

“Έχω πολλές δεύτερες σκέψεις για όλο αυτό και δεν έχω κατεβάσει καν τη εφαρμογή ChatGPT” ομολογεί η Μαρία Κωνσταντάκη. Η Μαρία Κωνσταντάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νιγηρία: Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 55 ανθρώπους στα σύνορα με το Καμερούν

Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 55 ανθρώπους στη βορειοανατολική Νιγηρία, σε επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν σήμερα ένας εργαζόμενος σε μη κυβερνητική οργάνωση και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Διαδήλωση στην Ουάσινγκτον με αίτημα την απόσυρση της Εθνοφρουράς

Πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Ουάσινγκτον έκαναν σήμερα πορεία ζητώντας να αποσυρθεί η Εθνοφρουρά που κατόπιν απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περιπολεί στους δρόμους της ομοσπονδιακής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κίνα: «Προβληματικό» το πέρασμα πολεμικών πλοίων του Καναδά και της Αυστραλίας από το στενό της Ταϊβάν

Το πέρασμα πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας και του Καναδά από το στενό της Ταϊβάν, κατήγγειλε το Σάββατο (6/9) η Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους κάτω των 25 ετών και μείωση φορολογικών συντελεστών κατά 2 μονάδες για όλους

«Δεν θα δώσω υποσχέσεις, ούτε και χρήματα που δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν θα το κάνω. Είμαι για να μιλήσω για συμμετοχική ανάπτυξη. Αυτά έλεγα από

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >