AD

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αύριο στο Μαξίμου για την οπαδική βία μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί, αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί, με αφορμή την οπαδική βία, μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσαν χούλιγκανς την Πέμπτη σε επεισόδια στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα σε συνέχεια της προσπάθειας για αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Παρασκευής, τρεις υπουργοί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Έτσι, το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της Πολιτείας. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και οι Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα για αποφασιστική δράση έδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες όπου και ξεκαθάρισε πως «οι δράστες όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. Είναι κοινοί εγκληματίες που με την ανοχή κάποιων απειλούν και κάποιες φορές αφαιρούν ζωές και καταστρέφουνε περιουσίες». Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μείνει στα λόγια» και έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολλές πράξεις που έχουν γίνει πρέπει να γίνουν περισσότερες. Είναι δεδομένο ότι η εγκληματικότητα τρέχει με μια ταχύτητα και εμείς πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Όπως είπε «οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα θα λύσουν σε μεγάλο ποσοστό την κατάσταση. Αυτοί όλοι οι εγκληματίες που δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε ομάδα, είναι εγκληματίες και πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι τους, διαπράττουν βαρύτατα κακουργήματα μέχρι ανθρωποκτονίες αλλά κάνουν και πλημμελήματα που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια περιουσία. Δεν θα έχουμε ξανά αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι μπαίνουν με μια διαδικασία αυτοφώρου, καταδικάζονται και βγαίνουν έξω. Αυτά τελειώνουν με τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα».

«Ένα ζήτημα είναι η δικαιοσύνη που πρέπει να αποδίδεται πιο γρήγορα και χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια για να καταδικάζεται κάποιος και με μια σειρά διεξόδους να μένει έξω και να επιστρέφει στα γήπεδα ή τους χώρους που επιλέγουν να παρανομούν» συμπλήρωσε ο κ Μαρινάκης.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

 Oxfam: Τα περσινά κέρδη της G20 θα έδιναν τέλος στη φτώχεια των κατοίκων του πλανήτη

Οι δισεκατομμυριούχοι στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κατεγραψαν αθροιστικά την περασμένη χρονιά κέρδη ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με άλλα λόγια ποσό που θα επέτρεπε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Επιστροφή ενοικίου: Ποιους αφορά και πώς υποβάλλονται τα δικαιολογητικά

Στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, αναμένεται να γίνει η εφάπαξ καταβολή της επιστροφής ενοικίου που αφορά μισθώσεις για το έτος 2024. Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τα οχήματα των εκτελεστών του Γιάννη Λάλα κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας

  Νέα Στοιχεία στην Υπόθεση Δολοφονίας του Γιάννη Λάλα Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα, ρίχνοντας περισσότερο φως στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες, ή περίπου 840 εκατομμύρια παγκοσμίως, έχουν υποστεί κάποια στιγμή στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία, ανακοίνωσε την Τετάρτη (19/11)

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής – Άγριος καβγάς Λαζαρίδη με τον μάρτυρα Τζεδάκη, καταγγελίες ΠΑΣΟΚ

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η κατάθεση του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Τζεδάκη, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γάζα: Εμβολιάστηκαν πάνω από 10.000 παιδιά σε 8 ημέρες κατά διαφόρων ασθενειών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ελπίζει να εμβολιάσει πάνω από 40.000 παιδιά εναντίον διαφόρων ασθενειών στο πλαίσιο εκστρατείας που άρχισε την 9η Νοεμβρίου και επέτρεψε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >