AD

Gena Rowlands & John Cassavetes | Ένας μεγάλος έρωτας μέχρι το τέλος

Ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε μέχρι το τέλος κι έμεινε ανεπηρέαστο από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο άνδρας που αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του τη σύντροφο της ζωή του μέχρι το τέλος του, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, θα γινόταν 94 ετών.

 

 

Ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε μέχρι το τέλος κι έμεινε ανεπηρέαστο από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο άνδρας που αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του τη σύντροφο της ζωή του μέχρι το τέλος του, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, θα γινόταν 92 ετών.

Η  Gena Rowlands και ο John Cassavetes χάρισαν στο Χόλιγουντ μια από τις πιο εμβληματικές ιστορίες αγάπης και ταινίες του. Από τον γάμο τους μέχρι τα παιδιά τους και τον θάνατο του σκηνοθέτη, ρίξτε μια ματιά στον χρόνο που έζησε το ζευγάρι μαζί.

Η βετεράνος ηθοποιός Gena Rowlands απόλαυσε έναν ευτυχισμένο γάμο δεκαετιών με τον σύζυγό της John Cassavetes. Μέχρι το θάνατό του, οι δυο τους παρέμειναν τόσο ερωτευμένοι όσο ποτέ.

Εκτός όμως από το ότι ενέπνευσαν τον κόσμο με την ιστορία αγάπης τους, η Rowlands και ο Cassavetes ευλόγησαν επίσης το Χόλιγουντ μέσω των πολυάριθμων ταινιών που έκαναν μαζί.

Gena Rowlands and John Cassavetes (1929 - 1989) in UK on April 2, 1984. | Photo: Getty Images

Gena Rowlands and John Cassavetes (1929 – 1989) στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Απριλίου 1984. 

Αυτο που είχαν μεταξύ τους δεν ήταν απλός γάμος. Ήταν επίσης μια σχέση συνεργασίας — που ακόμη και τώρα, δεκαετίες μετά τον θάνατο του Cassavetes, είναι ακόμα φρέσκια στο μυαλό πολλών.

Η Rowland και ο Cassavetes συναντήθηκαν ως ηθοποιοί που αγωνίζονταν. Σπούδαζαν και οι δύο  στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών.

Διαφορετικοί με τον δικό τους τρόπο, σύντομα ανακάλυψαν ότι έλκονταν ο ένας για τον άλλον και τέσσερις μήνες αργότερα, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Gena Rowlands and John Cassavetes (1929 - 1989) in UK on April 2, 1984. | Photo: Getty Images

Gena Rowlands and John Cassavetes (1929 – 1989) στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Απριλίου 1984

Όπως οι περισσότεροι γάμοι, έτσι και για εκείνους δεν ήταν τα πράγματα εύκολα, ωστόσο η αγάπη και η δέσμευσή τους ο ένας στον άλλο έκαναν την ένωσή τους να  διαρκέσει.

Τους αφορούσαν  λιγότερο τα πράγματα που ένιωθαν ή σκέφτονταν, αλλά το πώς επέλεξαν να δείξουν τα συναισθήματά τους ο ένας προς τον άλλο και κυρίως, την ικανότητά τους να το κάνουν τόσο καλά.

Και από τα πρώτα τους χρόνια μαζί, ο Rowlands και ο Cassavetes επινόησαν τρόπους για να διασκεδάσουν – κάτι που ίσως ενίσχυε περαιτέρω τον γάμο τους.

Gena Rowlands with her husband John Cassavetes (1929-1989) at an entertainment function in 1968 | Photo: Getty Images

Η Gena Rowlands με τον σύζυγό της John Cassavetes (1929-1989) σε μια εκδήλωση διασκέδασης το 1968 

Με την ένωση του ζευγαριού ήρθε και η ένωση των ταλέντων και του πάθους τους για την υποκριτική. Δεν ήταν έκπληξη που σύντομα άρχισαν να συνεργάζονται.

Η πρώτη συνεργασία της Rowland και του Cassavetes ήρθε το 1968 όταν εργάστηκαν στο “Faces”, μια ταινία για την κατάρρευση ενός όμορφου γάμου.

Το συνέχισαν με ταινίες όπως το “Opening Night”, το “Minnie and Moskowitz” και το “Gloria”. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές έργο τους ήταν το “A Woman Under the Influence”, που κυκλοφόρησε το 1974.

John Cassavetes with his wife, actress Gena Rowlands at the 47th Academy Awards | Photo: Getty Images

O John Cassavetes με τη σύζυγό του, ηθοποιό Gena Rowlands στα 47α Όσκαρ | 

Η Rowlands κάποτε περιέγραψε την ταινία ως την αγαπημένη της, αλλά και την πιο απαιτητική. Υποδύθηκε τη Mabel Longhetti, μια νοικοκυράς που παλεύει με νευρικό κλονισμό.

Το δυναμικό δίδυμο εργάστηκε αργότερα σε τρεις ακόμη ταινίες μαζί, το “Opening Night” που κυκλοφόρησε το 1978, το “Gloria” που κυκλοφόρησε το 1980 και το “Lovestreams” το 1983.

Παρά τον χρόνο που αφιέρωναν στη δουλειά τους, το ζευγάρι φρόντισε να κρατηθεί ενωμένο και να μην επηρεάσει τίποτα το γάμο τους.

Ωστόσο, το σύμπαν φαινομενικά είχε άλλα σχέδια για το ζευγάρι καθώς η ένωσή τους διακόπηκε απότομα και η ιστορία του έρωτά τους τελείωσε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Gena Rowlands and John Cassavetes during the 47th Annual Academy Awards` after-party | Photo: Getty Images

Η Gena Rowlands και ο John Cassavetes κατά τη διάρκεια του πάρτι των 47ων Ετήσιων Βραβείων Όσκαρ

ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚHΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το 1989, μετά από επιπλοκές από κίρρωση του ήπατος, ο Cassavetes φεύγει από τη ζωή στα 59 του χρόνια, στο Λος Άντζελες έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφο της ζωής του.

Ο τραγικός θάνατός του άφησε μια τεράστια απώλεια στην καρδιά του Χόλιγουντ, αλλά κυρίως στην οικογένειά του που τώρα με τόση ευγένεια συνεχίζουν την κληρονομιά του.

Η Rowlands και ο Cassavetes ξεκίνησαν το ταξίδι τους ως γονείς  στα τέλη της δεκαετίας του `90. Ο πρώτος τους γιος, Nick, γεννήθηκε τον  Μάιο του 1959.

Gena Rowlands at the 88th Annual Academy Awards on February 28, 2016 | Photo: Getty Images

Gena Rowlands κατά την 88η ετήσια βραβεία της Ακαδημίας για την 28η, Φεβρουαρίου 2016

Το ζευγάρι απέκτησε το δεύτερο παιδί του, μια κόρη με το όνομα Xan, τον Σεπτέμβριο του 1965. Το τελευταίο τους παιδί, η κόρη Zoe ήρθε πέντε χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 1970.

Τις περιόδους της εγκυμοσύνης της, η Rowlands έπαιξε σε τέσσερις ταινίες και πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά φρόντισε να προσαρμόσει τις ώρες εργασίας της για να της επιτρέψει να εξυπηρετήσει τα παιδιά της.

Όπως ήταν επακόλουθο,  καθώς τα παιδιά του ζευγαριού μεγάλωναν, περιβάλλονταν από κάμερες, ηθοποιούς και σενάρια. Σύντομα, άρχισαν να εμφανίζονται στις ταινίες των γονιών τους.

Gena Rowlands and Nick Cassavetes at the 17th Annual Savannah Film Festival on October 30, 2014 | Photo: Getty Images

Gena Rowlands και ο Nick Cassavetes στο 17ο Ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαβάνας στις 30 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα, η υποκριτική μοιάζει περισσότερο με μια οικογενειακή υπόθεση, καθώς ο Nick, η Χan και η Zoe ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του, ο Nick ξεκίνησε ως ηθοποιός πριν οδηγηθεί στον κόσμο της σκηνοθεσίας και όπως και ο Cassavetes, του αρέσει να συνεργάζεται με τη Rowlands.

Το 1996, ένας 37χρονος τότε Nick κυκλοφόρησε το «Unhook the Stars», μια ταινία που αντικατοπτρίζει την ανιδιοτελή φύση των μητέρων και τις ατελείωτες θυσίες που κάνουν.

Gena Rowlands, daughter Xan Cassavetes, son director Nick Cassavetes and granddaughter Alexandra Cassavetes at TCL Chinese Theatre IMAX on December 5, 2014 | Photo: Getty Images

Η Gena Rowlands, η κόρη Xan Cassavetes, ο γιος σκηνοθέτης Nick Cassavetes και η εγγονή Alexandra Cassavetes στο TCL Chinese Theatre IMAX στις 5 Δεκεμβρίου 2014 

Με τη Rowlands να είναι η πρωταγωνίστρια, ο Nick παραδέχτηκε ότι έγραψε το σενάριο για τη μητέρα του. Μέσω του “Unhook the Stars”, ήλπιζε ότι ο κόσμος θα έβλεπε τη μητέρα του περισσότερο από μια σταρ του κινηματογράφου.

Το 2004, το ζευγάρι δούλεψε επίσης στο κλασικό δράμα “The Notebook”, το οποίο έκτοτε κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών.

Είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι o John Cassavetes “μεταβίβασε”  τα σκηνοθετικά του γονίδια στον Nick, ο οποίος είναι τώρα επίσης περήφανος πατέρας. Ας ελπίσουμε ότι τη σκυτάλη θα πάρουν και τα παιδιά του.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >