AD

Γιάννα Βασιλείου | Μετανιώνω για όλες τις φορές που δεν έκανα ακριβώς αυτό που ήθελα και δεν ακολούθησα τη δική μου αισθητική. 

Συνέντευξη με μια ιδιαίτερα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, η οποία εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Heaven Music και κυκλοφορεί το νέο τραγούδι με τίτλο «Ο Κόσμος Όλος».

 

Όλοι μας έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν, ή και έχουμε πληγώσει, αξίζει όμως στον έρωτα να αφεθούμε στο μεγαλείο του, αυτό που όπως λέει και το καινούριο μου τραγούδι σε κάνει να νιώθεις πως ο άλλος άνθρωπος είναι ο κόσμος όλος“, λέει η Γιάννα Βασιλείου στην συνέντευξη που θα διαβάσετε, μιλώντας για το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο “Ο Κόσμος Όλος”, πιστεύοντας ότι έστω κι αν έχουμε πληγωθεί στη ζωή μας, από το πάθος και τον πόσο που φέρνει συχνά ο έρωτας στην ζωή μας, δεν έχει νόημα να κλείσουμε την πόρτα σε νέες ευκαιρίες που φέρνει η ζωή μας, όταν συναντάμε, κάποιον άλλον άνθρωπο που μπορεί να γίνει “ο κόσμος μας όλος” και συγχρόνως να επουλώσει παλιές πληγές.

Έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές στην καριέρα της, όπως την εμφάνιση της στο Ηρώδειο μαζί με τον Κώστα Χατζή, ή στο Καλλιμάρμαρο για τα πενήντα χρόνια του Χρήστου Νικολόπουλου, αλλά και στο Albert Hall, η μουσική έχει αποτελέσει στην ζωή της “ασπίδα αλλά και σταθερά” .

Τολμώντας κάθε τόσο να κάνει καινούργια βήματα στην καριέρα της η Γιάννη Βασιλείου έχει την άποψη ότι “Ευτυχία είναι οι μικρές στιγμές που νιώθεις ολοκληρωμένος και χαρούμενος

 

Η Γιάννα Βασιλείου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την Heaven Music και κυκλοφορεί το νέο τραγούδι με τίτλο «Ο Κόσμος Όλος».

Πρόκειται για μία από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, που έχει εντυπωσιάσει το κοινό με την αισθαντική και πολυδιάστατη φωνή της, απογειώνοντας τραγούδια από όλο το μουσικό φάσμα.

Τώρα, επιστρέφει με ένα μελωδικό και σύγχρονο mid-tempo τραγούδι σε μουσική του καταξιωμένου Κώστα Λογοθετίδη από τους «Εκείνος και Εκείνος» και στίχους της μοναδικής Ελένης Γιαννατσούλια.

Η Γιάννα Βασιλείου μας ταξιδεύει στον κόσμο της τραγουδώντας:

«Θέλω να ‘μαι η σκιά σου όταν περπατάς

στο κορμί πουκάμισό σου

Θέλω μες τη μοναξιά σου να μ’ αναζητάς

σαν το άλλο το μισό σου

 

Γιατί είσαι όσα θέλησα όνειρο μου και σύνορο μου

Με στιχάκια σου ανέλυσα

πως ο κόσμος όλος είσαι εσύ»

 

Το νέο τραγούδι «Ο Κόσμος Όλος» συνοδεύεται από φωτογραφικό music video δια χειρός Πέτρου Νικολίνταη με ξεχωριστό ιδιαίτερο στυλ και ταυτότητα.

Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη που ακολουθεί…

Γιάννα Βασιλείου s.jpg

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στο Παλαιό Φάληρο και καταφύγιό σας είναι οι Σπέτσες. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι έχετε μια ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα. Εγώ θα την απεικόνιζα σαν μία τεράστια καρδιά που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Εσείς; 

Κλείνει όντως μέσα της όλα τα συναισθήματα. Έχω συνηθίσει να είμαι κοντά της, αλλά όσο τη χρειάζομαι, άλλο τόσο τη φοβάμαι κιόλας. Έχουμε μία πολυδιάστατη σχέση. Μου είναι πιο απαραίτητο να τη βλέπω, να τη νιώθω κοντά μου, παρά να εξερευνώ τα σκοτάδια της.   

Ποιο ήταν το κίνητρό σας να ασχοληθείτε με το τραγούδι και πότε ξεκίνησε αυτό;

Ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, όχι μόνο με το τραγούδι αλλά συνολικά με τη μουσική. Στο τραγούδι απλώς φάνηκε πως είχα μία ιδιαίτερη κλίση και αγάπη. Η μουσική όμως ήρθε ως η ασπίδα μου και η σταθερά μου στη ζωή μου που είχε πολλές ακραίες αλλαγές για ένα τόσο μικρό παιδί. 

Eίστε ερμηνεύτρια με δική σας ταυτότητα και πολύχρονη παρουσία στη δισκογραφία, με νέα τραγούδια και επαναπροσεγγίσεις κλασικών στιγμών. Ποιος ήταν ο καλύτερος επαγγελματικός σας σταθμός μέχρι σήμερα  και γιατί; 

Κάθε καινούριο βήμα μοιάζει εκείνη τη στιγμή ως ένας σημαντικός σταθμός που ξεπερνάει τον προηγούμενο. Θέλω να νιώθω ότι εξελίσσομαι και προχωράω μπροστά. Σπουδαίοι μου σταθμοί όλες οι συνεργασίες που έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια, με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γιώργο Μαργαρίτη και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερο δέος έχω νιώσει και όσες φορές τραγούδησα σε εμβληματικούς χώρους, όπως το Ηρώδειο που ήμουν με τον Κώστα Χατζή, το Καλλιμάρμαρο για τα πενήντα χρόνια του Χρήστου Νικολόπουλου και το Royal Albert Hall του Λονδίνου.

“Ο κόσμος όλος” είναι ο τίτλος του νέου σας τραγουδιού. Ποιος είναι ο δικός σας κόσμος ;

Μου έλεγαν κάποτε πως ζω σε έναν δικό μου γυάλινο και εύθραυστο κόσμο, κάτι που αποτύπωσα και στο παλιότερό μου τραγούδι “Σε Κόσμο Γυάλινο”. Θέλω να ζω σε έναν κόσμο αγάπης, αγνό, ανεπιτήδευτο. Αυτόν που στην καθημερινότητά μου βιώνω κυρίως στην επαφή μου με άλλα πλάσματα. Τώρα έχω την τύχη να ζω με δύο σκύλους, τον Πρίνσιπαλ και το Σκουντούφλη που μαζί με την οικογένειά μου, λίγους εκλεκτούς φίλους και τη μουσική μου είναι όλος μου ο κόσμος.  

Γιατί είσαι όσα θέλησα όνειρο μου και σύνορο μου.Με στιχάκια σου ανέλυσα πως ο κόσμος όλος είσαι εσύ” λένε οι στίχοι που ερμηνεύετε. Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν δυσκολέψει και για τον έναν ή τον άλλον λόγο, δύσκολα έχουν διάρκεια, πόσο εύκολο είναι άραγε να αφιερώσει κανείς τους παραπάνω στίχους σε κάποιον σύντροφο και να μην τον διαψεύσει στην πορεία;

Επιμένω στο μαζί και το πάντα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα έρθει στο μέλλον, αλλά αν δεν ζήσεις στο έπακρο την κάθε στιγμή, πώς θα ζήσεις πραγματικά ελεύθερος στο παρόν; Χωρίς φόβο, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όλοι μας έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν, ή και έχουμε πληγώσει, αξίζει όμως στον έρωτα να αφεθούμε στο μεγαλείο του, αυτό που όπως λέει και το καινούριο μου τραγούδι σε κάνει να νιώθεις πως ο άλλος άνθρωπος είναι ο κόσμος όλος.  

To μελωδικό και σύγχρονο mid-tempo τραγούδι που ερμηνεύετε είναι σε μουσική του καταξιωμένου Κώστα Λογοθετίδη από τους «Εκείνος και Εκείνος» και στίχους της μοναδικής Ελένης Γιαννατσούλια. Θα ήθελα να μας μιλήσετε γι’ αυτή τη νέα συνεργασία. 

Ήρθαν και οι δύο στη ζωή μου μέσω του παραγωγού μου Γιάννη Δουλάμη. Φυσικά γνώριζα και θαύμαζα τη δουλειά και των δύο, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τους προσεγγίσω. Από τη γνωριμία μας και έπειτα, κύλησαν όλα πάρα πολύ ομαλά και ευχάριστα, έτσι όπως θέλω πια να είναι στη ζωή μου η μουσική. Την ομάδα του “Ο Κόσμος Όλος” συμπληρώνουν ο Λευτέρης Παπαδάκης και ο Χρήστος Σούμκα, και η νέα μου δισκογραφική στέγη της Heaven Music. 

Από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, ποιον ή ποια συνάδελφό σας θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσουν οι καλλιτεχνικές πορείες που έχουν μείνει στο χρόνο, που συνδυάζουν μουσικότητα με ταλέντο και ισχυρή προσωπικότητα. Θαυμάζω όποιον σέβεται το κοινό και δεν υποκρίνεται.  

Τι απεχθάνεστε περισσότερο από όλα στη ζωή σας;

Την εκμετάλλευση και την κακεντρέχεια. 

Στις σημαντικές αποφάσεις της ζωής σας, σας κυριεύει η λογική ή το συναίσθημα;

Είμαι πολύ συναισθηματική, αλλά προσπαθώ να μην είμαι παρορμητική. Δεν έχω κινηθεί όμως ποτέ με στοχευμένο κίνητρο λογικής. 

Αν είχατε μόνο μία μόνο ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Να ζήσω ευτυχισμένη. 

Ποιο είναι το δικό σας Motto ζωής;

Να μην περιμένω από τους άλλους να αλλάξουν, αλλά να βρίσκω τη δύναμη να αλλάζω μέρα με τη μέρα όσα μπορώ εγώ. 

H μεγαλύτερή σας φοβία;

Η μοναξιά και η έλλειψη υγείας.

“Αδιαφορώ για τη δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.” έχει πει ο Μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις. Τι είναι για εσάς η δόξα;

Αν η δόξα έχει ως συνώνυμο την επιτυχία και την αγάπη του κόσμου, τότε είναι ευλογία. 

Ποιο στίχο ποιήματος ή τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο και γιατί;

“Έγειρες στη γη να κοιμηθείς, κι έγινε η καρδιά σου κυπαρίσσι, σου ΄πα θα πεθάνω αν σκοτωθείς, κι όμως έχω ζήσει”, από το τραγούδι “Αρχηγός” σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Με συνδέει ο στίχος αυτός με τις πιο δύσκολες απώλειες που έχω ζήσει και μου ξυπνάει αμέσως μνήμες και συγκίνηση. 

Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή;

Κάθε μέρα βλέπω γύρω μου χιλιάδες ήρωες που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όσα μας ζητάει η σημερινή κοινωνία. Η καθημερινότητα μπορεί να είναι εξαντλητική. Αυτούς που την χειρίζονται έχοντας και ένα χαμόγελο στα χείλη και έναν ευγενικό λόγο, τους θαυμάζω λίγο περισσότερο.  

Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε αυτά τα οποία αυτός που τα κάνει τα αντιληφθεί εγκαίρως, τα συζητήσει και εν τέλει κατανοήσει ότι ήταν λάθη. 

Τι είναι για εσάς ευτυχία;

Ευτυχία είναι οι μικρές στιγμές που νιώθεις ολοκληρωμένος και χαρούμενος. Αυτές εγώ τις βρίσκω στα φαινομενικά πιο απλά πράγματα. Σε μια αγκαλιά, σε οικογενειακές στιγμές και σε αυτά που συνήθως προσπερνάμε επειδή πιστεύουμε πως είναι δεδομένα. 

Ποια είναι τα όνειρά σας- τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο- και με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε.

Θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς και πολύ διαφορετικούς καλλιτέχνες. Έχει μεγάλο δημιουργικό ενδιαφέρον για μένα το μουσικό μπλέξιμο. Προτιμώ να το βλέπω ως παιχνίδι χωρίς κανόνες, παρά ως συνταγή που πρέπει να ακολουθήσω. Στην προσωπική μου ζωή διανύω μια πολύ όμορφη περίοδο  σταθερότητας, όπως μου ταιριάζει, που θέλω να διατηρήσω και με τον καιρό επίσης να εξελίξω. Ο συνδυασμός οικογένειας και καριέρας είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο.

Από τις εμπειρίες που είχατε έως σήμερα, υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει ;

Μετανιώνω για όλες τις φορές που δεν έκανα ακριβώς αυτό που ήθελα και δεν ακολούθησα τη δική μου αισθητική. 

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο για τη δουλειά σας ή οτιδήποτε άλλο;

Με τον καινούριο χρόνο θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα καινούριο τραγούδι για το οποίο ανυπομονώ και βρισκόμαστε στο στούντιο αυτές τις μέρες, σε στίχους και πάλι της Ελένης Γιαννατσούλια. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >