AD

Η Χαμάς καταρρέει λένε οι Ισραηλινοί

«Η έκταση της καταστροφής και των ζημιών δημιουργεί προβλήματα διοίκησης και ελέγχου τονίζει ανώτερος αξιωματούχος των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ

 

Ανώτερος αξιωματικός των IDF δηλώνει ότι τα τελευταία 24ωρα ο στρατός του Ισραήλ έχει εντοπίσει «σημάδια κατάρρευσης της Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζει την επίθεσή του κατά της οργάνωσης.

«Η έκταση της καταστροφής και των ζημιών δημιουργεί προβλήματα διοίκησης και ελέγχου [για τη Χαμάς]. Υπάρχουν περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας που η Χαμάς δεν τις ελέγχει πλέον στρατιωτικά», δηλώνει ο αξιωματικός, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel.

«Παρά τα επιτεύγματα, δεν είμαστε κοντά στο τέλος των μαχών. Συνεχίζουμε να επιχειρούμε με μεγάλη ένταση και εργαζόμαστε για να διαλύσουμε ολόκληρα τάγματα της Χαμάς» τονίζει ακόμα ο Ισραηλινός αξιωματούχος και προσθέτει ότι περίπου οι μισοί από τους 24 διοικητές των ταγμάτων της Χαμάς έχουν εξουδετερωθεί σε αεροπορικές επιδρομές και άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των IDF από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης έως σήμερα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 7.000 μέλη της Χαμάς. Μάλιστα οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια των εχθροπαξιών έχουν πλήγει πάνω από 22.000 στόχοι στη Γάζα, εκ των οποίων οι 3.500 το τελευταίο δεκαήμερο. Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τα χερσαία στρατεύματα.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν υποδομές της Χαμάς, όπως σήραγγες, αποθήκες όπλων, κέντρα διοίκησης και εκτοξευτές πυραύλων, καθώς και μέλη της οργάνωσης.

Όπως δηλώνουν οι IDF αυτή τη στιγμή οι μάχες λαμβάνουν χώρα στη βόρεια Γάζα και συγκεκριμένα στις περιοχές Jabaliya, Shejaiya καθώς και στο Beit Hanoun αλλά και στο Khan Younis στη νότια Γάζα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μητσοτάκης | «Να μη δώσουμε τη δυνατότητα στον λαϊκισμό των “λεφτόδεντρων” να σηκώσει κεφάλι»

Το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, τον πήχη για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος ένα χρόνο μετά την έναρξη της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σπανούλης – Αντετοκούμπο | Η συνάντηση για την επιστροφή του Γιάννη στην Εθνική

Ο Έλληνας σταρ των Μπακς επισκέφτηκε τον ομοσπονδιακό προπονητή στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη και, στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρκήσιος ντε Σαντ | Μόνο μέσα από τον πόνο φτάνει κανείς στην ηδονή…

Αποφθέγματα & αποσπάσματα από το έργο του ανθρώπου με τις ηδονιστικές & αθεϊστικές του θεωρήσεις.Ο όρος σαδισμός δανείστηκε από το όνομα του Μαρκήσιου ντε Σαντ, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1740.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σκότωσαν στην φυλακή διαβόητο σήριαλ κίλερ που τάιζε τα θύματά του σε γουρούνια

Ο 74χρονος Ρόμπερτ Πίκτον δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα από συγκρατούμενό του   Στα τραύματά του υπέκυψε ένας 74χρονος διαβόητος serial killer στον Καναδά μετά από επίθεση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >