AD

Συνεχίζει την απεργία πείνας η Ιρανή ακτιβίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί

Η φυλακισμένη ιρανή υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναργκίς Μοχαμαντί, η οποία τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, συνεχίζει σήμερα —ανήμερα της τελετής απονομής του βραβείου— απεργία πείνας στη διαβόητη φυλακή Εβίν της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας όπου παραμένει έγκλειστη.

Άρχισε την τριήμερη διαμαρτυρία της χθες, 24 ώρες πριν από την τελετή απονομής των Νόμπελ στο Όσλο, γνωστοποίησε μέσω Instagram. Τον λογαριασμό της στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται φίλοι της δημοσιογράφου με σπουδές φυσικής, 51 ετών.

Η κυρία Μοχαμαντί τόνισε πως «την ημέρα της τελετής θέλω να γίνω η φωνή των Ιρανών που διαδηλώνουν εναντίον της αδικίας και της καταπίεσης».

Αναμένεται να εκπροσωπηθεί στο Όσλο από τον σύζυγό της, δημοσιογράφο και ακτιβιστή που είχε επίσης φυλακιστεί για σειρά ετών στο Ιράν, και τα δίδυμα παιδιά της.

Τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για «τον αγώνα της εναντίον της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν» και «για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας για όλους».

Η κυρία Μοχαμαντί, από τις πιο γνωστές ακτιβίστριες στο Ιράν, έχει φυλακιστεί επανειλημμένα από τα τέλη των χρόνων του 1990.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >