AD

Δαυίδ εναντίον Λεβέντη για τη βίλα στις Σπέτσες | «Αν θέλεις το σπίτι, δώσε €30.000.000»

Στα άκρα η διαμάχη του εκατομμυριούχου με τον ξάδελφό του που πήρε την εκπληκτική βίλα σε πλειστηριασμό – Ο νέος ιδιοκτήτης ζητά τα κλειδιά του σπιτιού από τον Δαυίδ, ο οποίος με τη σειρά του τον κατηγορεί ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και τον καλεί να σταματήσει να τον ενοχλεί

Μαίνεται για τα καλά ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στις δυναστείες Δαυίδ και Λεβέντη, με αφορμή την κίνηση του Χρήστου Λεβέντη να «χτυπήσει» και να αγοράσει την κατοικία του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες. Ο τελευταίος θεώρησε την κίνηση του ξαδέλφου του χτύπημα κάτω από τη μέση και, όπως αποκαλύπτεται στο εξώδικο που του απέστειλε την περασμένη Πέμπτη, ο Λεβέντης τού ζήτησε τα κλειδιά του σπιτιού.

Κάτι που αρνείται να πράξει ο εκατομμυριούχος που φρόντισε να απαντήσει στον ξάδελφό του με εξώδικο, λέγοντάς του ότι δεν τηρεί όσα είχαν συμφωνήσει.

Του επισημαίνει ότι η κατοικία αυτή ανήκει εδώ και 40 χρόνια στη μητέρα του, Δήμητρα Δαυίδ, η οποία είναι θεία του Χρήστου Λεβέντη και μέσα υπάρχουν αντικείμενα και πράγματα αξίας, καθώς και έργα τέχνης.

«Οπως σου έχω εκθέσει», αναφέρει στο εξώδικο που έδειξε ο ίδιος στο «ΘΕΜΑ» και δεν είχε επιδοθεί ακόμη στον ξάδελφό του, «σε περίπτωση που επιθυμείς να αποκτήσεις την κυριότητα του ακινήτου από τη μητέρα μου, οφείλεις ποσό 30.000.000 ευρώ ως τίμημα μεταβίβασης του εν λόγω ακινήτου και έχεις αποδεχθεί την ανωτέρω συμφωνία μας». Μόνο που από τα αναγραφόμενα προκύπτει τελικά ότι ο Χρήστος Λεβέντης φέρεται να μην είναι διατεθειμένος να δώσει τα 30.000.000 ευρώ στον ξάδελφό του. Προτιμάει να αποκτήσει το σπίτι με τα 12.120.014 ευρώ που κατέβαλε στον πλειστηριασμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, κι ας ήξερε ότι άνοιγε τον ασκό του Αιόλου με τον Αλκη Δαυίδ. Με την κίνησή του να ζητήσει το σπίτι, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής του Αλκη Δαυίδ, η οποία εκδικάστηκε στις 23 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού, δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να συζητήσει το θέμα με τον ξάδελφό του, που απασφάλισε για τα καλά.

david_leventis__4_
Xρήστος Λεβέντης
david_leventis__3_
Άλκης Δαυίδ

«Δεν δικαιούσαι…»

Το είχε κάνει και όταν έμαθε λίγες ώρες μετά τον πλειστηριασμό ότι νέος αγοραστής της εντυπωσιακής κατοικίας του στις Σπέτσες ήταν ο πρώτος του ξάδελφος Χρήστος Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ύπουλο χτύπημα.

Τη διαδικασία κίνησε η Λόρεν Ριβς που είχε κατηγορήσει τον πρώην εργοδότη της Αλκη Δαυίδ για σεξουαλική κακοποίηση και δικαιώθηκε από δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Aυτό επιδίκασε 4.350.000 δολάρια αποζημίωση στη Ριβς, η οποία προχώρησε μέσω των ελληνικών δικαστηρίων στον πλειστηριασμό της βίλας Δαυίδ στις Σπέτσες.

Ο Δαυίδ προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε και κάπου εκεί εισήλθε στο κάδρο της υπόθεσης ο Χρήστος Λεβέντης, πρώτος του ξάδερφος, ανοίγοντας μια έντονη διαμάχη που πλέον φαντάζει ανεξέλεγκτη. Η προ ημερών κίνηση του Λεβέντη ως νέου ιδιοκτήτη να ζητήσει από τον Δαυίδ -σύμφωνα με πληροφορίες, όχι κατ’ ιδίαν αλλά με εξώδικο- τα κλειδιά της πανέμορφης έπαυλης στις Σπέτσες προκάλεσε την έκρηξη του εκατομμυριούχου, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο εκτός Ελλάδας.

Του απάντησε με εξώδικο σε πολύ σκληρό τόνο, κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνηθέντων, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκπληκτος πληροφορήθηκα προ ημερών ότι ζήτησες να σου παραδώσω την οικία μου στη θέση Παναγία Αρμάτα ή Αρμάδα, ευρισκομένη στο υπ’ αριθμ. 449 Ο.Τ. του ομωνύμου Δήμου της νήσου Σπετσών, κάτι το οποίο γνωρίζεις καλώς, με βάση τα συμφωνηθέντα, ότι δεν έχεις δικαίωμα να πράξεις».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >