AD

Μαλλιά | Πώς επηρεάζει την φροντίδα τους η μαξιλαροθήκη

Η καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά μας και την υγεία μας. Για παράδειγμα πόσο συχνά βάζουμε λακ και τα ισιώνουμε, πόσο συχνά τα λούζουμε ή αν τα πιάνουμε συνέχεια πάνω. Κάτι καθημερινό που τα επηρεάζει είναι και η μαξιλαροθήκη μας.

 

Το μαξιλάρι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών μας. Η μαξιλαροθήκη που βάζουμε στα μαξιλάρια μας είναι εκείνη που μπορεί να επηρεάσει τόσο τα μαλλιά, όσο και την επιδερμίδα μας.

Η μαξιλαροθήκη και η επιδερμίδα

Στο μαξιλάρι μας ξαπλώνουμε κάθε βράδυ, πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το δέρμα μας έρχεται σε άμεση επαφή με αυτή. Ό, τι υπάρχει λοιπόν επάνω στην επιδερμίδα μας (και στα μαλλιά μας), μεταφέρεται επάνω στην μαξιλαροθήκη. Τα προϊόντα που φοράμε πριν κοιμηθούμε, το μακιγιάζ που δεν αφαιρέσαμε γιατί βαριόμασταν, σκόνη, ρύποι και σμήγμα συσσωρεύονται επάνω στο μαξιλάρι μας και περιμένουν να μας υποδεχτούν για τον επόμενο ύπνο. Σα να μην έφτανε αυτό, αν έχουμε κάποιο σπυράκι, τότε στο «pillow party» προστίθενται και βακτήρια.

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεις καθημερινά την μαξιλαροθήκη σου. Ειδικά αν έχεις την κακή συνήθεια να πέφτεις για ύπνο χωρίς να κάνεις ντεμακιγιάζ, και ακόμα πιο ιδιαίτερα αν έχεις ενεργή ακμή ή σπυράκια. Το να αγοράσεις 7 ίδιες μαξιλαροθήκες και να τις πλένεις μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μπορείς να τις αλλάζεις καθημερινά, δεν είναι άθλος. Βέβαια υπάρχουν και οι μεταξωτές και οι σατέν.
Και οι δύο έχουν πολύ χαμηλή απορροφητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα «τραβήξουν» όλα τα βλαβερά πράγματα από το δέρμα σου και δεν θα τα συγκρατήσουν. Αυτές τις μαξιλαροθήκες λοιπόν, τις μεταξωτές και τις σατέν, δεν χρειάζεται να τις αλλάζεις καθημερινά.

Η μαξιλαροθήκη και τα μαλλιά

Δεν έρχεται μόνο το δέρμα μας σε επαφή με το μαξιλάρι. Και τα μαλλιά μας έχουν μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του, η οποία δεν είναι τόσο gross όσο αυτή που έχει το δέρμα μας με το μαξιλάρι, αλλά είναι εξίσου σημαντική. Βλέπεις, τα μαλλιά μας τρίβονται συνεχώς επάνω του. Η τριβή όπως έχουμε πει, δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Προκαλεί φριζάρισμα, αποδυναμώνει το μήκος της τρίχας και δημιουργεί ψαλίδα.

Αν λοιπόν τα μαλλιά φριζάρουν και δεν μπορείς να τα κάνεις καλά, τότε πιθανότατα να φταίει και το μαξιλάρι. Αν μάλιστα έχεις λιπαρά μαλλιά, τότε το πρόβλημά είναι διπλό. Τα έλαια από τα μαλλιά δημιουργούν επιπλέον λιπαρότητα. Επιπλέον βλαβερά είναι και τα υπολείμματα των προϊόντων από το πρόσωπo, στα μαλλιά. Εδώ ωστόσο, δεν θα ωφελήσει η καθημερινή αλλαγή της μαξιλαροθήκης, αλλά η αλλαγή του υλικού.

Καθώς το μετάξι και το σατέν έχουν πάρα πολύ πυκνή πλέξη, τα μαλλιά γλιστρούν ανεμπόδιστα επάνω τους και έτσι περιορίζεται στο ελάχιστο η τριβή. Ακόμα, το σατέν και το μετάξι έχουν πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για τη λιπαρότητα των μαλλιών σου.

 healthview.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Στα άκρα ο Μασκ: «Το όνομα του Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν, η αλήθεια θ’ αποκαλυφθεί»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα του Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τους συνεργασίας και την απομάκρυνση του Μασκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ήμουν προετοιμασμένη, γεννημένη, για την απόλυτη αποτυχία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, αυτή την εβδομάδα, στη Λιλή Πυράκη και το vidcast που παρουσιάζει με τίτλο Restart. Ανάμεσα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ταχύπλοο τινάχτηκε στον αέρα στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού – Δείτε σε βίντεο την τρομακτική έκρηξη

Έκρηξη σε σκάφος στο Μπόντρουμ της Τουρκίας είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. Το σκάφος μήκους 12 μέτρων με το όνομα «Ασλάν», είχε ανεφοδιαστεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καταδίωξη στη Μάλαγα κατέληξε σε θανατηφόρο τροχαίο – Προσπάθησαν να διαρρήξουν φαρμακείο και συγκρούστηκαν με όχημα αστυνομικού

Μία απόπειρα διάρρηξης καταστήματος στη Μάλαγα κατέληξε σε θανατηφόρο τροχαίο, με θύματα τρεις από τους δράστες και έναν αστυνομικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στη φυλακή 31χρονος που τα έκανε «γης Μαδιάμ» σε σούπερ μάρκετ της Στυλίδας – Επιτέθηκε σε υπαλλήλους, έσπασε τζάμι

Καταδικάστηκε 31χρονος που επιτέθηκε σε υπαλλήλους και προκάλεσε φθορές σε σούπερ μάρκετ της Στυλίδας. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Λαμίας με την αυτόφωρη διαδικασία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >