AD

Μαλλιά | Πώς επηρεάζει την φροντίδα τους η μαξιλαροθήκη

Η καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά μας και την υγεία μας. Για παράδειγμα πόσο συχνά βάζουμε λακ και τα ισιώνουμε, πόσο συχνά τα λούζουμε ή αν τα πιάνουμε συνέχεια πάνω. Κάτι καθημερινό που τα επηρεάζει είναι και η μαξιλαροθήκη μας.

 

Το μαξιλάρι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών μας. Η μαξιλαροθήκη που βάζουμε στα μαξιλάρια μας είναι εκείνη που μπορεί να επηρεάσει τόσο τα μαλλιά, όσο και την επιδερμίδα μας.

Η μαξιλαροθήκη και η επιδερμίδα

Στο μαξιλάρι μας ξαπλώνουμε κάθε βράδυ, πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το δέρμα μας έρχεται σε άμεση επαφή με αυτή. Ό, τι υπάρχει λοιπόν επάνω στην επιδερμίδα μας (και στα μαλλιά μας), μεταφέρεται επάνω στην μαξιλαροθήκη. Τα προϊόντα που φοράμε πριν κοιμηθούμε, το μακιγιάζ που δεν αφαιρέσαμε γιατί βαριόμασταν, σκόνη, ρύποι και σμήγμα συσσωρεύονται επάνω στο μαξιλάρι μας και περιμένουν να μας υποδεχτούν για τον επόμενο ύπνο. Σα να μην έφτανε αυτό, αν έχουμε κάποιο σπυράκι, τότε στο «pillow party» προστίθενται και βακτήρια.

Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεις καθημερινά την μαξιλαροθήκη σου. Ειδικά αν έχεις την κακή συνήθεια να πέφτεις για ύπνο χωρίς να κάνεις ντεμακιγιάζ, και ακόμα πιο ιδιαίτερα αν έχεις ενεργή ακμή ή σπυράκια. Το να αγοράσεις 7 ίδιες μαξιλαροθήκες και να τις πλένεις μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μπορείς να τις αλλάζεις καθημερινά, δεν είναι άθλος. Βέβαια υπάρχουν και οι μεταξωτές και οι σατέν.
Και οι δύο έχουν πολύ χαμηλή απορροφητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα «τραβήξουν» όλα τα βλαβερά πράγματα από το δέρμα σου και δεν θα τα συγκρατήσουν. Αυτές τις μαξιλαροθήκες λοιπόν, τις μεταξωτές και τις σατέν, δεν χρειάζεται να τις αλλάζεις καθημερινά.

Η μαξιλαροθήκη και τα μαλλιά

Δεν έρχεται μόνο το δέρμα μας σε επαφή με το μαξιλάρι. Και τα μαλλιά μας έχουν μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του, η οποία δεν είναι τόσο gross όσο αυτή που έχει το δέρμα μας με το μαξιλάρι, αλλά είναι εξίσου σημαντική. Βλέπεις, τα μαλλιά μας τρίβονται συνεχώς επάνω του. Η τριβή όπως έχουμε πει, δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Προκαλεί φριζάρισμα, αποδυναμώνει το μήκος της τρίχας και δημιουργεί ψαλίδα.

Αν λοιπόν τα μαλλιά φριζάρουν και δεν μπορείς να τα κάνεις καλά, τότε πιθανότατα να φταίει και το μαξιλάρι. Αν μάλιστα έχεις λιπαρά μαλλιά, τότε το πρόβλημά είναι διπλό. Τα έλαια από τα μαλλιά δημιουργούν επιπλέον λιπαρότητα. Επιπλέον βλαβερά είναι και τα υπολείμματα των προϊόντων από το πρόσωπo, στα μαλλιά. Εδώ ωστόσο, δεν θα ωφελήσει η καθημερινή αλλαγή της μαξιλαροθήκης, αλλά η αλλαγή του υλικού.

Καθώς το μετάξι και το σατέν έχουν πάρα πολύ πυκνή πλέξη, τα μαλλιά γλιστρούν ανεμπόδιστα επάνω τους και έτσι περιορίζεται στο ελάχιστο η τριβή. Ακόμα, το σατέν και το μετάξι έχουν πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για τη λιπαρότητα των μαλλιών σου.

 healthview.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Kamala Harris | Ίσως είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία.

Η Καμάλα Χάρις είναι μια πρωτοπόρος πολιτική ηγέτης που συμβολίζει την ποικιλομορφία και την ενδυνάμωση, αποτελώντας πρότυπο για τις επόμενες γενιές μέσω της αφοσίωσής της στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H μέρα που γεννήθηκε το πρώτο μωρό του«δοκιμαστικού σωλήνα»

Στις 25 Ιουλίου 1978, η Louise Joy Brown, το πρώτο μωρό στον κόσμο που συλλαμβάνεται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >