AD

Θερμή εισβολή από σήμερα -Στους 20 βαθμούς την Πέμπτη η θερμοκρασία

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ήπιες οι θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει με τον νέο χρόνο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο ίδιος εξήγησε πως ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να καταγραφούν είναι 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 22-24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ξανά. Σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων, ο μετεωρολόγος του OPEN είπε ότι «θα είναι ήπιος, καθώς θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

Στις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών αναφέρεται και μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνοντας λόγο για ένα κύμα αφρικανικής σκόνης από τις ακτές του Μαρόκου, διασχίζοντας Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος στη σχετική του ανάρτηση «η θερμοκρασία την ερχόμενη Πέμπτη όπου και θα κορυφωθεί η θερμή εισβολή θα κυμανθεί περίπου 10 βαθμούς πάνω»

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά, αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με άνοδο της θερμοκρασίας. Από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα βορειοδυτικά ο καιρός αλλάζει με βροχές, που την Παρασκευή και το Σάββατο θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα πέσει από την Παρασκευή και θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, ενώ θα υπάρξει βελτίωση του καιρού ως προς τα φαινόμενα, από την Κυριακή και για δυο-τρεις μέρες μετά.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >