AD

Netflix | Η σειρά με 812 εκατ. ώρες παρακολούθησης

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά στοιχεία τηλεθέασης  της Netflix- Στην πρώτη του έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, παρέχει δεδομένα για τουλάχιστον 18.000 τίτλους που αντιστοιχούν σε σχεδόν 100 δισ. ώρες προβολής

 

Μετά τις επικρίσεις για έλλειψη διαφάνειας σε σχέση με τις επιδόσεις των προγραμμάτων του, το Netflix αρχίζει να δημοσιεύει δύο φορές τον χρόνο μια «εμπεριστατωμένη βουτιά» σε ό,τι παρακολουθούν οι συνδρομητές του.

Στην πρώτη του έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, παρέχει δεδομένα για τουλάχιστον 18.000 τίτλους που αντιστοιχούν σε σχεδόν 100 δισ. ώρες προβολής.

Στην κορυφή ως προς τις ώρες παρακολούθησης βρέθηκε το πολιτικό θρίλερ The Night Agent, η σειρά με 812 εκατ. ώρες προβολής παγκοσμίως, το πρώτο εξάμηνο του 2023.

 

 

Σε περίοπτη θέση στη λίστα βρέθηκαν οι σειρές Ginny and Georgia, Gilmore Girls, Seinfeld, Friends και The Office. Ενώ το Mother, όπου πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Λόπεζ, ήταν η ταινία με τις περισσότερες ώρες (249 εκατ.) παρακολούθησης.

Περίπου το ένα τρίτο από το σύνολο των ωρών τηλεθέασης αντιστοιχούσε σε μη αγγλικά θεάματα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, μεγάλη απήχηση φαίνεται να έχουν ακόμη οι παλιότεροι τίτλοι σειρών και ταινιών.

 

Η διαφάνεια στο επίκεντρο

Οπως παραδέχτηκε ο Τεντ Σαράντος, ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, «η έλλειψη δεδομένων και διαφάνειας στην εταιρεία δημιούργησε ένα περιβάλλον δυσπιστίας» στο Χόλιγουντ.

Υπενθυμίζεται πως η διαφάνεια στις υπηρεσίες streaming ήταν κεντρικό ζήτημα κατά τις φετινές απεργίες στο Χόλιγουντ. Σεναριογράφοι και ηθοποιοί αξίωσαν μεγαλύτερα πνευματικά δικαιώματα για τα προγράμματα που είχαν καλές επιδόσεις στις συνδρομητικές πλατφόρμες, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τα συμβατικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ωστόσο, καθώς στο «χρηματιστήριο» του Χόλιγουντ οι αμοιβές εξαρτώνται και από την επιτυχία του εκάστοτε προγράμματος, τα συνδικάτα και οι ατζέντηδες χρέωναν στο Netflix πως είχε λόγους να κρατά απόρρητες αυτές τις πληροφορίες – σε αντίθεση με τις δημόσιες αξιολογήσεις της Nielsen για τα τηλεοπτικά προγράμματα.

Ο Σαράντος δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή πολιτικής δεν οφείλεται στις απεργίες, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας ανάγκης για «ένα καλύτερο περιβάλλον για τα σωματεία, τους παραγωγούς, τους δημιουργούς και τον Τύπο».

Πηγή: Financial Times/BBC

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Όλο και ισχυρότερη η παρουσία των εταιρειών ορυκτών καυσίμων στις διεθνείς συνόδους COP για το κλίμα

Περισσότεροι από 5.000 λομπίστες ορυκτών καυσίμων συμμετείχαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις συνόδους κορυφής COP του ΟΗΕ για το κλίμα. Η περίοδος αυτή έχει χαρακτηριστεί

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνελήφθη λιμενικός στο Βόλο για ερωτικές πράξεις με ανηλίκους Ρομά έναντι χρημάτων

Στη σύλληψη ενός λιμενικού που κατηγορείται για ερωτικές επαφές με ανήλικους έναντι αμοιβής προχώρησαν την Παρασκευή οι Αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ. Οι πληροφορίες που έφτασαν στις

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρατερός Κατσούλης για Κατερίνα Καραβάτου: «Μιλήσαμε στα παιδιά με όση μεγαλύτερη ειλικρίνεια γίνεται για το διαζύγιο μας»

Ο Κρατερός Κατσούλης παραχώρησε συνέντευξη στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή “Μαμα-δες” με οικοδέσποινα την Κατερίνα Στικούδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην ΕΡΤ. Μέσα σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σουδάν: Φόβος από τους κατοίκους της πόλης Ελ Ομπέιντ ότι θα είναι ο επόμενος στόχος των παραστρατιωτικών

Οι κάτοικοι της σουδανικής πόλης Ελ Ομπέιντ, στη στρατηγικής σημασίας περιοχή του Κορντοφάν, ζουν αυτό το Σαββατοκύριακο με τον φόβο μιας επίθεσης των παραστρατιωτικών, οι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γ. Μπαμπινιώτης: «Η ελληνική γλώσσα δεν κινδυνεύει – είναι ένα ζωντανό θαύμα σαράντα αιώνων»

Η ελληνική γλώσσα δεν κινδυνεύει να χαθεί, καθώς διαθέτει μια αξεπέραστη δύναμη στη δημιουργία, στη σύνθεση και στο λεξιλόγιο, επισημαίνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: «Έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ – Με διέγραψε άρον άρον»

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς που έκανε λόγο για «διαφορά πολιτική και αξιακή». Ο Αντώνης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >