AD

Η Αθήνα ανάμεσα στις 50 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για το 2024

Η Αθήνα αναγνωρίστηκε ως μία από τις 50 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον έγκριτο δείκτη World’s Best Cities που δημοσίευσε η εταιρεία Resonance Consultancy. Η κατάταξη αυτή, η οποία τοποθετεί την Αθήνα στην 48η θέση παγκοσμίως, αναδεικνύει την αξιοσημείωτη πορεία της πόλης προς την ανθεκτικότητα και τον μετασχηματισμό της, ιδίως απέναντι στις πρόσφατες αντιξοότητες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών κρίσεων, των πυρκαγιών και της παγκόσμιας πανδημίας.

Ο δείκτης World’s Best Cities, που χαίρει εκτίμησης για την ολοκληρωμένη και μεθοδική του προσέγγιση, αξιολογεί την ποιότητα του τόπου, τη φήμη και την ανταγωνιστική ταυτότητα των αστικών κέντρων παγκοσμίως. Η κατάταξη βασίζεται σε έναν συνδυασμό ποσοτικών δεδομένων και ποιοτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών που δημιουργούνται από χρήστες και της δραστηριότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός ο συνδυασμός αναλυτικών στοιχείων και κοινής γνώμης καθιστά τον δείκτη αξιόπιστο δείκτη της συνολικής ελκυστικότητας και απόδοσης μιας πόλης.

Η άνοδος της Αθήνας στην κατάταξη μπορεί να αποδοθεί στην εντυπωσιακή ανάκαμψη και ανάπτυξή της, ιδίως μετά από αρκετές προκλήσεις. Η έκθεση της Resonance Consultancy επαινεί την ανθεκτικότητα της πόλης, σημειώνοντας την αναζωογόνηση της οικονομίας της, την εισροή παγκόσμιων εργαζομένων και νεοφυών επιχειρήσεων που προσελκύονται από την προσιτή τιμή της, καθώς και την επιστροφή στα προ της πανδημίας επίπεδα τουρισμού.

Η ελληνική πρωτεύουσα γνώρισε επίσης μια αναγέννηση στους τομείς της γαστρονομίας και της φιλοξενίας, με την εμφάνιση σχεδόν 300 νέων εστιατορίων και 35 νέων ξενοδοχείων.

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, η Αθήνα πέτυχε αξιοσημείωτες κατατάξεις, μεταξύ των οποίων η 31η θέση στα μουσεία, η 19η στα ψώνια, η 22η στη νυχτερινή ζωή και η 27η στα αξιοθέατα. Σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η Αθήνα κατέλαβε την 43η θέση.

Επικεφαλής του παγκόσμιου δείκτη ήταν το Λονδίνο ακολουθούμενο από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη.

Ο δείκτης 2024 World’s Best Cities αξιολόγησε πάνω από 270 πόλεις σε μητροπολιτικές περιοχές με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου. Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν ποικίλα, με στόχο τον εντοπισμό των 100 κορυφαίων πόλεων που διακρίνονται για τη βιωσιμότητα, την αξιαγάπητη ζωή και την ευημερία. Η αξιολόγηση αυτή βασίστηκε σε βασικά στατιστικά στοιχεία, συστάσεις χρηστών και ψηφιακά κανάλια, όπως το TripAdvisor, το Google, το Facebook και το Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στον Πειραιά – Προανάκριση για τον εντοπισμό του υπαιτίου

Θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης εντοπίστηκε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2025 στη θαλάσσια περιοχή της λεκάνης Αργοσαρωνικού, αποτελούμενη από ιριδίζουσες κηλίδες πετρελαιοειδών. Η ρύπανση αντιμετωπίστηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Την Τετάρτη η δίκη οκτώ πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του κορονοϊού – Ψήφισμα και κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, αναμένεται να εκδικαστεί στα Δικαστήρια Χανίων η υπόθεση της συμμετοχής οκτώ πολιτών σε συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Δημοτικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παρίσι: Σύλληψη δύο υπόπτων για την κλοπή των κοσμημάτων από το Λούβρο – Γνωστοί στις γαλλικές αρχές και από άλλες ληστείες

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την κλοπή πολύτιμων κοσμημάτων από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημογλίδου για 16χρονη νεκρή στο Γκάζι: Αυτή την εβδομάδα από το Χημείο του Κράτους από τα δείγματα

Για τη σφράγιση της επιχείρησης στο Γκάζι μετά το θάνατο της 16χρονης κοπέλας μίλησε η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου στην εκπομπή «10

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Βροχές στα δυτικά και άνοδος της θερμοκρασίας έως 30°C

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καλός αναμένεται ο καιρός σήμερα, Κυριακή, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με εξαίρεση τη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά Μουσεία; – Απαντούν διευθυντές Μουσείων και αρχαιολόγοι

Η θρασεία κινηματογραφική κλοπή των ιστορικών βασιλικών κοσμημάτων, αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ, από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >