AD

Επεισόδια στου Ρέντη: Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα

Αρχίζει να συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των εμπλεκομένων στα επεισόδια που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας αποτυπώματα και DNA του 16χρονου αδερφού του καθ’ ομολογίαν δράστη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε κληθεί από τις Αρχές προκειμένου να εξεταστεί.

Όπως αποδείχθηκε λοιπόν, ο αδερφός του 18χρονου, κρατούσε τουλάχιστον μία από τις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα των επεισοδίων. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το τεστ πυρίτιδας που του έγινε, το οποίο βγήκε θετικό.
Αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαριστεί είναι αφενός ο ακριβής ρόλος που είχε στα επεισόδια και αφετέρου αν η φωτοβολίδα η οποία χρησιμοποίησε είναι αυτή που τελικά τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό, αν και ο αδερφός του είχε παραδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν η δικιά του φωτοβολίδα αυτή που καρφώθηκε στο μηρό του 31χρονου.

Δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ή την φωτοβολίδα να την κρατούσαν τελικά μαζί τα δύο αδέρφια ή τα υπολείμματα του σωλήνα που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές (πάνω στα οποία βρέθηκε το DNA του 16χρονου) να μην προέρχονται από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ένας 26χρονος μάνατζερ τράπερ ο οποίος, κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια, εντούτοις οι Αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Ειδικότερα, μετά από σχετικό τεστ που έγινε, εντοπίστηκε στα χέρια του πυρίτιδα.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των δικαστικών αρχών και αξιολογούνται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Στη φυλακή ο 18χρονος

Εν τω μεταξύ στη φυλακή οδηγήθηκε χθες Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον νεαρό αστυνομικό προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του.
Ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή και δέχθηκε να μιλήσει για τους ανθρώπους που του «όπλισαν» το χέρι και είχαν τον ρόλο «καθοδηγητή» με αντάλλαγμα όμως την ένταξη του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο νεαρός είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Γιώργο Παπαδάκη, θα υπάρξουν αλλαγές στην εκπομπή»

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Παρέα», πριν από την πρεμιέρα τους τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στον ΑΝΤ1. Ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ηράκλειο: Στον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου οι αγροτοκτηνοτρόφοι – «Μπλόκο» από την ΕΛ.ΑΣ. – Άνοιξε ο ΒΟΑΚ στην Παντάνασσα

Στον κόμβο του αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ανατολικής Κρήτης. Αργά το μεσημέρι αποφάσισαν να σταματήσουν τον αποκλεισμό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη – Παραδόθηκε το πόρισμα της επιτροπής των ιατροδικαστών

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής των ιατροδικαστών, ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη τον Αύγουστο του 2024 οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα βασίζεται σε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τριήμερο δράσεων «Κινηματογράφος, Φύση και “Πράσινες” Παραγωγές: Ανακαλύπτοντας τα τοπία φύσης της Κεντρικής Μακεδονίας»

Με ξεχωριστές διεθνείς συμμετοχές και τη σύμπραξη κινηματογραφικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών φορέων, η Διεύθυνση Τουρισμού και το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν τριήμερο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >