AD

Τραγωδία στο Μεξικό | Τουλάχιστον 12 νεκροί σε ένοπλη επίθεση κατά τη διάρκεια γιορτής

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα Κυριακή σε ένοπλη επίθεση όταν γινόταν πάρτι στην πόλη Σαλβατιέρα, στην πολιτεία Γκουαναχουάτο (κέντρο) του Μεξικού, ανέφεραν οι τοπικές αρχές

 

 

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα, την Κυριακή 17/12, σε ένοπλη επίθεση όταν γινόταν πάρτι στην πόλη Σαλβατιέρα, στην πολιτεία Γκουαναχουάτο (κέντρο) του Μεξικού, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. «Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 12 νεκροί», ανέφερε η εισαγγελία στο Γκουαναχουάτο, μια από τις πιο βίαιες πολιτείες του Μεξικού, στον λογαριασμό του Χ λόγω της παρουσίας εγκληματικών συμμοριών. Οι αρχές ανέφεραν επίσης 12 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η σφαγή σημειώθηκε στο ράντσο San José del Carmen, στον δήμο Salvatierra, μέρη που συνήθως νοικιάζονται για πάρτι. Σύμφωνα με το ίδρυμα Tierra Negra, το οποίο προωθεί κοινωνικά έργα στην πόλη, τα θύματα είναι νέοι που συμμετείχαν στους «posadas», εορτασμούς που προηγούνται των Χριστουγέννων. “Καταδικάζω την ατυχή πράξη βίας που σημειώθηκε στην κοινότητα του Σαν Χοσέ Ντελ Κάρμεν σήμερα το πρωί. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό με την εισαγγελία”, έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος της Σαλβατιέρα, Γερμάν Θερβάντες.

Παρόμοιες επιθέσεις έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στο Γκουανατζούτο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πολιτειών με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες στο Μεξικό μέχρι στιγμής φέτος με 3.029, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αυτή η συνοικία, η οποία στεγάζει ένα ευημερούν βιομηχανικό κέντρο, έχει γίνει το σκηνικό διαμάχης μεταξύ των ομάδων Santa Rosa de Lima και του καρτέλ Jalisco Nueva Generación, αφιερωμένο στη διακίνηση ναρκωτικών και την κλοπή καυσίμων, μεταξύ άλλων εγκλημάτων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική επίθεση κατά των ναρκωτικών, έχουν σημειωθεί περισσότερες από 420.000 δολοφονίες στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους θύματα εγκληματικών πράξεων.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >