AD

Τι μισθούς θα παίρνουν από τη νέα χρονιά υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί

Με τροπολογία-σκούπα, που ρυθμίζει εκκρεμότητες της ΛΑΡΚΟ, προβλέπει συμπληρωματικό κονδύλι 350 εκατ. ευρώ για το «κλείσιμο» του ΕΣΠΑ κ.λπ., αναμορφώνονται και οι αποδοχές των μελών της κυβέρνησης που δεν είναι βουλευτές.

Από 1/1/2024 η μηνιαία αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και του Υπηρεσιακού Γραμματέα αυξάνεται από 4.631 μεικτά (περίπου 2.913 καθαρά) σε 5.121 μεικτά (περίπου 3.145 καθαρά).

Η Υπουργική αποζημίωση (τόσο του Υπουργού όσο και του Αναπληρωτή) ισούται με τη βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται σε 5.135 μεικτά (περίπου 3.152 καθαρά).

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός Υπουργός λαμβάνει επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης, περίπου 1.865 ευρώ καθαρά για ταχυδρομική ατέλεια-έξοδα γραφείου-κίνησης κ.λπ., ώστε ο καθαρός μισθός να διαμορφώνεται σε περίπου 5.017 ευρώ (για βουλευτές επαρχίας ανέρχεται σε έως 5.540 ευρώ).

Αντιθέτως, ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός και Υφυπουργός λαμβάνουν μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, χωρίς τα ανωτέρω.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, από 1/1/2024 ο Γενικός και Υπηρεσιακός Γραμματέας θα έπαιρναν τα ίδια χρήματα με τον εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό (σήμερα λαμβάνουν 10% λιγότερα).

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, με την τροπολογία ορίζεται ότι η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού ορίζεται ίση με το 90% του Προέδρου Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426). Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε 7.583 μεικτά ή 4.416 καθαρά.

Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού Υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε 6.740 μεικτά ή 3.944 καθαρά.

Με αυτόν το τρόπο, «καθαρά» οι αποδοχές του 2024 διαμορφώνονται ως εξής:
• Ο Γενικός Γραμματέας θα λαμβάνει 3.145 ευρώ
• Ο εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός 3.944 ευρώ
• Ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός 4.416 ευρώ
• Ο κοινοβουλευτικός Υπουργός-Υφυπουργός και Βουλευτής 5.017 ευρώ

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στο Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς

Η φετινή κινηματογραφική σεζόν φανερώνεται εντυπωσιακή για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, καθώς οι διακρίσεις αναμένεται να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτο έρχεται το Φεστιβάλ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάκης Γαβαλάς: «Έχω συν έναν χρόνο στο συμβόλαιο μου για το GNTM»

Ο Λάκης Γαβαλάς παραχώρησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία, που τον συνάντησαν σε πρόσφατη βραδινή του έξοδο, όπως είδαμε στο Breakfast@Star της Τετάρτης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ολλανδία άρει την ανάληψη ελέγχου της Nexperia ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Κίνα

Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κρατική ανάληψη ελέγχου της κινεζικής ιδιοκτησίας εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών (τσιπ) Nexperia, σε μια κίνηση που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σφίγγει ο κλοιός στα Βορίζια: Στα ίχνη των όπλων η ΕΛΑΣ με 8 πλέον συλλήψεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Στο Ρέθυμνο μεταβαίνει ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Οι έρευνες για τη φονική συμπλοκή στην Κρήτη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με τους συλληφθέντες να έχουν φτάσει πλέον τους οκτώ και να διώκονται με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Σταρόβας: «Τείνουμε να πείσουμε τους ανθρώπους με περιττά κιλά ότι είναι και προτέρημα, ενώ είναι ασθένεια»

Στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα βρέθηκε ο Δημήτρης Σταρόβας το βράδυ της Τρίτης, όπου μίλησε ανοιχτά για το βάρος του και την εικόνα που προβαλλόταν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και οκτώ συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Βίλα Κένεντι του Ρίο ντε Τζανέιρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >