AD

Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές ΝΔ πλην Σαμαρά την τροπολογία για το μεταναστευτικό

«Ο,τι είχα χρέος να πω το είπα» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός

 

Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και την ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ψηφίστηκε η τροπολογία που εισάγει έκτακτο μηχανισμό παροχής άδειας διαμονής για εργασία σε παράνομους μετανάστες.

Υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες καθώς και ο κ. Σαμαράς ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η λακωνική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην καταψήφιση της τροπολογίας από τον Αντώνη Σαμαρά,

Η κυβέρνηση είχε θέσει στους βουλευτές της ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό που είχε αντιδράσει έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας Καιρίδη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι το περιεχόμενό της δεν συνιστά αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε» είπε με νόημα ο κ. Σαμαράς στους δημοσιογράφους, μετά την ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα της ολομέλειας, πολλοί βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προβληματισμό έχουν εκφράσει και έξι κυβερνητικοί βουλευτές. Πρόκειται για τους Μπάμπη Αθανασίου, Μίλτο Χρυσομάλλη και Στράτο Σιμόπουλο οι οποίοι με τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής επέκριναν τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που κατέθεσε την τροπολογία αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση και ζήτησαν νομοτεχνικές βελτιώσεις αλλά και τους Θάνο Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη και Κώστα Καραγκούνη που σε συνεντεύξεις εξέφρασαν αντίστοιχους προβληματισμούς.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη των τεσσάρων για τη δολοφονία στην Αράχωβα – Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια στην Αττική, στο πλαίσιο της εξιχνίασης της δολοφονίας του 42χρονου σε σαλέ στην Αράχωβα. Το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χαμόγελα για τον μικρό Θανάση από τη Λάρισα μετά τη μάχη που έδινε στη ΜΕΘ – Το «ευχαριστώ» των γονιών

Βελτιώθηκε θεαματικά η υγεία του 18 μηνών βρέφους, του μικρού Θανάση, που έδινε μάχη στη ΜΕΘ, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο μήνα, με σοβαρά εγκαύματα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου – Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες

Ένα λεωφορείο με περίπου 40 επιβάτες εξετράπη από την πορεία του και ανατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παλιά Εθνική Οδό πριν τον Ριζόμυλο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου – Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες

Ένα λεωφορείο με περίπου 40 επιβάτες εξετράπη από την πορεία του και ανατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην παλιά Εθνική Οδό πριν τον Ριζόμυλο του

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Πιατάς: «Η κα. Καινούργιου πρέπει να με καταλάβει γιατί περιμένει παιδί»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη, ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε τόσο στο νέο του θεατρικό εγχείρημα, όσο και στη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αργολίδα: Καρχαρίας 3 μέτρων πιάστηκε στην πετονιά ψαρά – Τι λέει ο ίδιος

Σε μια εντυπωσιακή και σπάνια συνάντηση με… καρχαρία βρέθηκε ο επαγγελματίας ψαράς Παύλος Παυλίδης στην Ερμιόνη Αργολίδας, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο ΕΡΤnews. Ο κ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >