AD

Νεκρός 8χρονος στο Παίδων: Βρέθηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο

Σοκ από τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού, που «έσβησε» στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου μεταφέρθηκε χθες τα ξημερώματα με υψηλό πυρετό και εξέπνευσε τρεις ώρες αργότερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι γονείς ανέφεραν ότι το παιδί είχε τρεις ημέρες πυρετό. Υποβλήθηκε σε τεστ για στρεπτόκοκκο και βρέθηκε θετικό.

Στο θάνατο οκτάχρονου αγοριού μέσα στη ΜΕΘ από στρεπτόκοκκο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με δήλωσή του.

Επισημαίνει σύμφωνα με την ΕΡΤ τη «διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας», αναφέρει ότι χθες «Ένα αγόρι 8 ετών στις 5π.μ.συνοδεία των γονέων του επισκέφθηκε με υψηλό πυρετό το εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο. Του έγινε τεστ και ήταν θετικό στο στρεπτόκοκκο. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν τα πάντα. Διεκομίσθη αμέσως για νοσηλεία στη ΜΕΘ. Η επιδείνωση ραγδαία. Το πρωί κατέληξε. Μεγάλη προσοχή λοιπόν οι γονείς και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Πέρυσι το χειμώνα αναδείξαμε το μείζον διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας. Ευτυχώς δεν έχουμε δει ακόμα διασωληνωμένα παιδιά εκτός ΜΕΘ. Έχουμε όμως τακτικότατες διακομιδές παιδιών σε σοβαρή κατάσταση σε μεγάλες αποστάσεις. Και οι διακομιδές σε μεγάλες αποστάσεις όπως είδαμε πέρυσι και τώρα με τον αστυνομικό στο νοσοκομείο Νίκαιας, δεν είναι πάντα ασφαλείς. Λειτουργούν συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας 50 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά, όπως και πέρυσι. Σε μεγάλες περιφέρειες είναι μηδενικές ή ανεπαρκείς και έτσι έχουμε συχνές διακομιδές διασωληνωμένων παιδιών».

Επίσης ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως: «Το πιο έντονο πρόβλημα βρίσκεται στη Βόρειο Ελλάδα που διαθέτει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες. Διασωληνωμένα παιδιά από Έβρο, άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, από Θεσσαλία, από Ήπειρο διακομίζονται στην Αττική ή Πάτρα.. Η Ήπειρος δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Η Θεσσαλία καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Υπάρχει σχεδιασμός που τρέχει για τη λειτουργία 7 κλινών ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Έκκληση να λειτουργήσουν άμεσα. Η Ανατολική Μακεδονία δεν έχει καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων.

Η Στερεά Ελλάδα αν και είναι κοντά στην Αττική καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Τα νησιά πλην Κρήτης καμία κλίνη ΜΕΘ Παίδων. Συνολικά λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, 6 κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοοκομείο Ηρακλείου και 30 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στην Αττική ως εξής: 10 κλίνες στο Αγίας Σοφίας, 8 κλίνες στο Αγλαΐα Κυριακού, 6 κλίνες στο Παίδων Πεντέλης και 6 κλίνες στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο. Συνολικά 50 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στα νοσοκομεία της χώρας. Από την Θράκη έως την Αττική λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που είναι πάντα γεμάτες.

Σαφώς η έλλειψη κλινών ΜΕΘ Παίδων θα πρέπει να προβληματίζει τώρα που βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα Λύση είναι ο άμεσος σχεδιασμός προκειμένου να λειτουργήσουν μονάδες ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας. Με τις 50 συνολικά κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα δεν φαίνεται ότι θα δούμε παιδιά διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ, θα έχουμε όμως διακομιδές από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη οι οποίες κρύβουν κινδύνους σε περιπτώσεις παιδιών που είναι βαριά».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Ημερολόγιον Επιχειρήσεων Γενικού Στρατηγείου»: Μία σπάνια συλλεκτική έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού για το Έπος του ’40

Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο, που καταγράφει μέρα προς μέρα τον αγώνα του Ελληνικού Στρατού κατά την περίοδο του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, εξέδωσε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιαπωνία: Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Άμπε δήλωσε ένοχος στην έναρξη της δίκης του

Ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ένοχος στην έναρξη της δίκης του για φόνο, τρία χρόνια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

 Άγνωστος Στρατιώτης: Πώς και πότε ελήφθη η απόφαση ανέγερσης – Η διαχρονική ιστορία του εθνικού μνημείου

Ο Άγνωστος Στρατιώτης αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας, τόπος μνήμης και δημόσιας συζήτησης για τη θυσία, την ταυτότητα και τη σχέση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακή η διέλευση σχηματισμών Mirage, Phantom και F-16 Viper στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Εντυπωσίασε η διέλευση του σχηματισμού F-16 Viper, του πολυεργαλείο των αιθέρων, ικανό να εκτελέσει όλα τα είδη των αεροπορικών αποστολών, των Mirage 2005 και των

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου – Σήμερα τιμάμε εκείνους που ύψωσαν το «Όχι» και πέταξαν πάνω από κάθε φόβο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, με την ομάδα επιδείξεων ΖΕΥΣ, ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Σωτηρίου, απηύθυνε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >