AD

Το έντερό σου υποφέρει όταν τρως αυτές τις τροφές

To έντερο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της συνολικής σας υγείας.

 

Το έντερο είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που έχουμε στο σώμα μας με δικό του χαρακτήρα και ωράριο. Το έντερό σας δεν αφορά μόνο την πέψη. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της συνολικής σας υγείας.

Να πάρω συμπληρώματα; Είναι δελεαστικό να ακολουθήσετε την τελευταία τάση συμπληρωμάτων, ειδικά εκείνα που υπόσχονται θαύματα για την υγεία του εντέρου. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα συμπληρώματα ίσα, και μερικά μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία του εντέρου σας περισσότερο παρά τη βοηθούν. Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα συμπληρώματα, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται σε υπερβολική ποσότητα ή χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορούν να αλλάξουν τη χλωρίδα του εντέρου και να οδηγήσουν σε πεπτικά προβλήματα (Journal of Gastrointestinal & Digestive System, 2019).

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Τα σνακ και τα γεύματα μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση, αλλά μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο έντερό σας με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε φλεγμονή και σε κίνδυνο του εντερικού φραγμού.

Η έρευνα δείχνει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν σημαντικά την ποικιλομορφία και την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου μας (Nutrients, 2020).

Μην τρώτε αργά το βράδυ:  Το να τρώτε αργά το βράδυ ή σε ακανόνιστα διαστήματα μπορεί να διαταράξει τους φυσικούς ρυθμούς του σώματός σας, επηρεάζοντας όχι μόνο τον ύπνο σας αλλά και την ικανότητα του εντέρου σας να επεξεργάζεται αποτελεσματικά την τροφή. Σύμφωνα με μελέτες, η ευθυγράμμιση των διατροφικών σας προτύπων με τους κιρκάδιους ρυθμούς σας προάγει την καλύτερη πέψη και την υγεία του εντέρου (Chronobiology International, 2018).

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ο ισραηλινός στρατός θα στείλει «κατά κύματα» εντός του τρέχοντος μήνα φύλλα κατάταξης 54.000 υπερορθόδοξων εβραίων

Το ότι θα στείλει 54.000 φύλλα κατάταξης σε υπερορθόδοξους εβραίους, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Σημειώνεται πως οι εν λόγω επί δεκαετίες εξαιρούνταν από την στρατιωτική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θα ζητήσω καλεσμένο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, το θέμα είναι αν θα θέλει να έρθει»

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Καλοκαιρινού ραντεβού» στο OPEN, όπου συμμετέχει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ιωάννα Μαλέσκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Στην Κορυτσά αύριο, Δευτέρα, ο Γ. Γεραπετρίτης για τα εγκαίνια του κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 7 Ιουλίου, στην Αλβανία, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου «Σεφέρη» του Γενικού Προξενείου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πούτιν: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της ομάδας BRICS ότι η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη και ότι το μέλλον ανήκει στις ταχέως αναπτυσσόμενες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο που δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν επέβαιναν Έλληνες ναυτικοί

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >