AD

Αιφνιδιασμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το ταξίδι Κασσελάκη στο Παρίσι -Αναστάτωση και εκνευρισμός στην Κουμουνδούρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει αντιπολίτευση από το Παρίσι ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει για δυο εβδομάδες για τις ΗΠΑ πριν επιστρέψει για Θεοφάνια στο Φανάρι. 

 

 

Με μια ανάρτηση από το Παρίσι όπου βρέθηκε ξαφνικά για επαγγελματικούς λόγους όπως σημείωναν ανώτατες κομματικές πηγές ο κ. Κασσελάκης αναστάτωσε και πάλι το εσωκομματικό σκηνικό.

Η απουσία του αιφνιδίασε άπαντες στο ΣΥΡΙΖΑ που ανέμεναν με τις συνεχείς συσκέψεις που είχε δρομολογήσει να αρχίσει να κινείται οργανωτικά το κόμμα.

Με εντολή του ο κ. Κασσελάκης έθεσε τους δυο γραμματείς Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου υπεύθυνους για τη δρομολόγηση των επεξεργασιών των κειμένων που θα τεθούν σε διαβούλευση στον προσυνεδριακό διάλογο.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε η Κουμουνδούρου συγκροτήθηκε 4μελες συντονιστικό που θα διαμορφώσει το προσυνεδριακό κείμενο.

Το συντονιστικό απαρτίζουν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Στόχος της επιτροπής είναι μέσα τις επόμενες μέρες να καταλήξουν στη δομή του κειμένου ώστε την Τρίτη 27/12 να προχωρήσουν οι επιμέρους χρεώσεις για τη συγγραφή των κειμένων.

Ωστόσο η νέα φιλοσοφία που εισάγεται και φαίνεται να υιοθετείται από όλους στη διαδικασία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τη διάσπαση τελειώνουν όπως σημειώνουν και οι μακρόσυρτες συζητήσεις και διαδικασίες με κείμενα και αναλύσεις και το κείμενο που θα προκύψει από το Συντονιστικό θα είναι όπως αναφέρεται ένα «συμπαγές και στιβαρό κείμενο, όχι απαραίτητα μακροσκελές, το οποίο θα αναλύει την σημερινή πραγματικότητα, διεθνή και ελληνική, τους λόγους της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και θα συγχρονίζεται με τις ανάγκες και τις συνθήκες της νέας εποχής».

Όπως είχε πει και στην ΚΕ της πρώτης διάσπασης ο κ. Κασσελάκης σε συντονισμό με τα στελέχη του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να απαλλάσσεται από την πολιτική του πουμαρό, τις σάλτσες στα κείμενα όπως ανέφερε τότε για να απαξιώσει πλήρως τις αριστερές αναλύσεις που «επέβαλαν» στο κόμμα τα στελέχη της Ομπρέλας.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι κυρίως πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απλά μέλη που ανησυχούν για τη φυσιογνωμία του κόμματος και τη μετάλλαξή του.

Στις διαρροές που γίνονται σημειώνεται ότι το κείμενο που θα φτάσει στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου θα «επαναβεβαιώνει τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος και θα αποτελεί το πολιτικό εφαλτήριο για την πολιτική αντεπίθεση με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >