AD

Πράγα: Η στιγμή που βρίσκουν νεκρό τον μακελάρη στο μπαλκόνι

Κάμερα αστυνομικού καταγράφει τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις εντοπίζουν στην ταράτσα του πανεπιστημίου στην Πράγα νεκρό τον 24χρονο μακελάρη.

 

Συγκλονίζει το βίντεο από κάμερα αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο 1:48, αστυνομικός βγαίνει στην ταράτσα του κτιρίου και βρίσκει το πτώμα του δράστη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκτελεστής, όταν κατάλαβε πως είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς, αυτοκτόνησε με την καραμπίνα του, αφού πέταξε από το μπαλκόνι το όπλο με το οποίο είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 14 άτομα -ανάμεσά τους η διευθύντρια της μουσικής σχολής-, ενώ τραυμάτισε άλλα 25.

Η τσέχικη αστυνομία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις κάμερες αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του δράστη Ντέιβιντ Κ. χθες στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα την ώρα που βγαίνουν με ασφάλεια από το κτίριο του πανεπιστημίου οι πολίτες, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έχουν ήδη μπει στο κτίριο και, ξεκινώντας από το ισόγειο, ανεβαίνουν τους ορόφους προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν φοιτητές που έχουν κρυφτεί στις αίθουσες για να προστατευτούν, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν τον δράστη του μακελειού.

Νωρίτερα, αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου και είχαν οπτική επαφή με τον δράστη προσπάθησαν να τον εξουδετερώσουν. Οι διάλογοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις κρίσιμες στιγμές που ο δράστης ήταν στο μπαλκόνι και πυροβολούσε είναι συγκλονιστικοί.

 

Παίρνουν γεμιστήρες, οπλίζουν και μπαίνουν στο κτίριο

Το βίντεο δείχνει ακόμα αποσπάσματα από την προετοιμασία των αστυνομικών πριν μπουν στο κτίριο. Βγαίνουν από τα περιπολικά. Φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, παίρνουν γεμιστήρες, οπλίζουν και μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια, με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί ανεβαίνουν τις σκάλες και ελέγχουν όλους τους χώρους αναζητώντας τραυματίες, εγκλωβισμένους, τον δράστη και πιθανούς συνεργούς του.

Σπάνε πόρτες και βγάζουν έξω τους φοιτητές -Γιατί τους ζήτησαν να έχουν ψηλά τα χέρια τους
Οι αστυνομικοί σπάνε πόρτες και μπαίνουν στις αίθουσες που οι φοιτητές είχαν «σφραγίσει» με καρέκλες και γραφεία, σε μια προσπάθεια να τους απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια συνοδεύουν τους φοιτητές με ασφάλεια έξω από το πανεπιστήμιο ζητώντας τους να έχουν ψηλά τα χέρια τους, καθώς έως εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να είναι βέβαιοι αν ο δράστης ήταν μόνο ένας ή περισσότεροι.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μενδώνη: Άνοιξαν οι επί έτη κλειστές διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το νέο Πωλητήριο

Aποδόθηκαν στο κοινό, σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το νέο Πωλητήριο του χώρου, το διαμορφωμένο πλάτωμα στα νότια του βράχου του Άρειου Πάγου, όπως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου

Η συστηματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά περισσότερο από 33%, σύμφωνα με νέα μελέτη. Τα ευρήματα της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρδίτσα: Συνεχίστηκε η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο οποίο έχασε την ζωή της 14χρονη το 2019

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, για το τραγικό δυστύχημα στο λουνα παρκ στο Αλμυρό Βόλου τον Αύγουστο του 2019 που είχε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >