AD

Παράγινε το κακό | Κάθε χρόνο 650 άτομα χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο

 

«Βιώνουμε καθημερινά μια γενοκτονία στην άσφαλτο»

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, όλοι συγκλονιστήκαμε από την είδη του τροχαίου δυστυχήματος στα Βρισλήσσια , όπου δυο νέοι άνθρωποι, παιδιά σχεδόν, ο 18χρονος Γιάννης και η η 17χρονη Παναγιώτα, έχασαν την ζωή του σε ένα τρομακτικό τροχαίο που σχεδόν έκοψε το αυτοκίνητο τους στα δυο.

Αλλά και τις προηγούμενες εορταστικές μέρες, άλλα 4 άτομα έχασαν την ζωή τους, σε τροχαία δυστυχήματα.

Σχεδόν κάθε μέρα τα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν και την θλιβερή είδηση για κάποιο τροχαίο, σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, όπου κάποια άτομα, συνήθως νεαρής ηλικίας, χάνουν την ζωή τους στη άσφαλτο.

650 άτομα – δηλαδή ένα μικρό χωριό – συνολικά χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Κατά μέσον όρο 2 άτομα, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους ελληνικούς δρόμους. Και είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα και να βρει λύσεις γιατί οι αιτίες ποικίλουν. Άλλες φορές είναι η υπερβολική ταχύτητα, άλλες το οδήγημα μετά την κατανάλωση αλκοόλ, άλλες η απειρία των οδηγών και άλλες μερικοί δρόμοι από αυτούς που ονομάζουμε “καρμανιόλες”.

Όμως το κακό έχει παραγίνει και πρέπει να βρει κάποια λύση

 

«Βιώνουμε καθημερινά μια γενοκτονία στην άσφαλτο»

Οι δύο καλεσμένοι της εκπομπής στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγα και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, αναφέρθηκαν στον μεγάλο αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έγιναν τις μέρες των εορτών.

«Κάθε χρόνο έχουμε γύρω στους 650 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα. Η κύρια αιτία για μένα παραμένει η ατιμωρησία. Τα όσα πρόστιμα επιβάλλονται είναι ελάχιστα σε σχέση με τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» σημείωσε η κα Βαρελά επισημαίνοντας ότι δεν γίνονται συχνά αλκοτέστ όπως παλιά. «Όταν δεν υπάρχει η επιβολή προστίμου υπάρχει αυτή η ασυδοσία» σχολίασε η δικηγόρος.

«Βιώνουμε καθημερινά σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο και βλέπουμε ότι η γενοκτονία δεν επιτελείται μόνο στα μεγάλα εθνικά δίκτυα ή στους επαρχιακούς δρόμους. Γίνεται και μέσα στις μεγάλες πόλεις και ακόμα περισσότερο τις μέρες που είναι κίνηση πιο μικρή και αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες ή στις εορταστικές μέρες όπου ο κόσμος βγαίνει έξω, πηγαίνει για φαγητό, πίνει και κάνει χρήση αλκοόλ» δήλωσε σχετικά ο κ. Ρήγας σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό θυμάτων τα τελευταία 24ωρα.
Πρόσθεσε δε ότι ότι η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ενσκήψει πάρα πολύ σοβαρά στο θέμα αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων λέγοντας ότι θα πρέπει να «αλλάξουμε την αξιακή συμπεριφορά των πολιτών, που όμως αυτό θα χρειαστεί μια με δυο γενιές για να μπορέσουμε έχουμε αποτελέσματα και να αναπτύξουμε την οδική παιδεία η οποία χρειάζεται από τα σχολεία».

Και όπως είπε χαρακτηριστικά «όλα τα παιδιά κάνουν μαθηματικά, όλα θα κάνουν, αλλά δε θα γίνουν όλοι μαθηματικοί, δε θα γίνουν όλοι φιλόλογοι. Οδηγοί όμως θα γίνουν όλοι. Αυτό το μάθημα θα πρέπει να μπει από το Δημοτικό ακόμα και με διαδραστικά μαθήματα, ακόμα και με πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε τα παιδιά από μικρά να μάθουν και τη συμπεριφορά ως οδηγοί αλλά και ως πεζοί».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >