AD

Οι New York Times μηνυσαν Microsoft και OpenAI για κλοπή πνευματικού περιεχομένου

Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιήσαν το περιεχόμενό της χωρίς άδεια, για να εκπαιδεύσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times μήνυσε τη Microsoft και την OpenAI, καταγγέλοντας καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της, για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Στην μήνυση που κατατέθηκε την Τετάρτη, οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια, για να δημιουργήσουν υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του chatbot ChatGPT της OpenAI και του Copilot της Microsoft.

Οπως επιχειρηματολογεί το νομικό τμήμα της εφημερίδας, τα εργαλεία Α.Ι. εκπαιδεύτηκαν πάνω σε εκατομμύρια άρθρα των Times, αντλώντας υλικό για να προσφέρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών.

Η αγωγή ανοίγει ένα νέο μέτωπο σε μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης για τα οικονομικά του διαδικτύου, τα κέρδη και τις αποζημιώσεις, «μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που δεν κατέληξαν σε συμφωνία», σύμφωνα με τους Times.

Οι Times εκτιμούν πως είναι από τις μεγαλύτερες πηγές πληροφοριών για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI και της Microsoft. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εφημερίδας, τα εργαλεία A.I. «εκτρέπουν» την ψηφιακή κίνηση μειώνοντας την επισκεψιμότητα στην εφημερίδα, στερώντας από την εταιρεία έσοδα από διαφημίσεις, άδειες χρήσης και συνδρομές.

Οι Times ζητούν αποζημίωση, και απαιτούν από τις δικαστικές αρχές να απαγορεύσουν στις εταιρείες τεχνολογίας να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο της εφημερίδας.

«Το δημοσιογραφικό έργο των Times είναι το αποτέλεσμα συνεισφοράς χιλιάδων δημοσιογράφων, η απασχόληση των οποίων κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως», ανέφεραν οι Times. «Οι εναγόμενοι έχουν πρακτικά αποφύγει να δαπανήσουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που οι Times επένδυσαν για τη δημιουργία αυτού το έργου, χρησιμοποιώντας το χωρίς άδεια ή καταβολή αποζημίωσης».

Το μπρα ντε φερ συγγραφέων – ChatGPT
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μπίλι Μπομπ Θόρντον για την Αντζελίνα Τζολί: «Ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου»

Σε μια ειλικρινή και αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone, ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός Μπίλι Μπομπ Θόρντον μίλησε με ιδιαίτερη ζεστασιά για την

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γέρακας: Σύλληψη μοτοσικλετιστή που έτρεχε με 205 χλμ στη λεωφόρο Μαραθώνος

Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής προχώρησαν στη σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες (17-11-2025)

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λάκης Γαβαλάς: «Έχω νεύρα με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, γιατί έχει πιο ωραία γόνατα από εμένα»

Δηλώσεις στην εκπομπή Super Κατερίνα παραχώρησε ο Λάκης Γαβαλάς, μιλώντας για τη συμμετοχή του στο φετινό GNTM, τις σχέσεις του με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου αλλά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα οργανώσεων εθελοντών πυροσβεστών

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι οργανώσεις εθελοντών πυροσβεστών προωθείται στο πλαίσιο νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βέλγιο: Οκτώ συλλήψεις για φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα των Βρυξελλών

Οκτώ άτομα, φερόμενοι ως μέλη του υπόκοσμου της διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε σχέση με ένα υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >