AD

Το Νο1 Πράγμα που Λείπει από το Σπίτι σας Σύμφωνα με τους Διακοσμητές!

Όσο και αν προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο στο σπίτι σας και να το διακοσμήσετε όσο πιο όμορφα γίνεται, μερικές φορές νιώθετε ότι κάτι του λείπει και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι.

 

Το θέμα είναι πως εσείς σίγουρα δυσκολεύεστε να βρείτε τι ακριβώς μπορεί να του λείπει. Μπορεί να είναι μια καρέκλα από κάποια γωνιά, μερικά μαξιλάρια από τον καναπέ, ένα χαλάκι ή και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Το σίγουρο είναι πως αν ένας καλός διακοσμητής μπει στον χώρο σας θα καταλάβει αμέσως τι είναι αυτό που του λείπει… και με μια κίνηση το δωμάτιό σας θα αλλάξει όψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους διασημότερους διακοσμητές της Αμερικής, τα παρακάτω πράγματα λείπουν από τα περισσότερα δωμάτια.

Οι πολλαπλές πηγές φωτός!!

Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα επιλέξετε να φωτίσετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

«Κανένα δωμάτιο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς πολλαπλές πηγές φωτός», λέει ο διακοσμητής Nick Olsen, o οποίος γνωρίζει την αξία του κολακευτικού φωτός σε έναν χώρο.

Η σχεδιάστρια Mary McDonald, με έδρα το Los Angeles, συμφωνεί μαζί του: «Ο σωστός φωτισμός είναι το παν για να δείχνει ολοκληρωμένο ένα δωμάτιο». Αυτό έχει να κάνει με τη σωστή ένταση του φωτισμού καθώς και τα σημεία από τα οποία έρχεται και στα οποία επικεντρώνεται.

Οι περισσότεροι διακοσμητές προτείνουν διακόπτες dimmer έτσι ώστε να έχετε κάθε φορά στο σπίτι σας την ποσότητα φωτός που χρειάζεστε. Από την άλλη, μερικά έξτρα φωτιστικά (είτε επιδαπέδια είτε επιτραπέζια μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή και στο υπνοδωμάτιό σας.

Κάτι που δεν είναι τέλειο!!

«Τα καλύτερα δωμάτια, όπως και οι καλύτεροι άνθρωποι, δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά», λέει ο Olsen. Αντί να αναζητάτε την τελειότητα, αγαπήστε τα μικρά ελαττώματα του σπιτιού σας, την ομορφιά μιας αντίκας ή την ακαταστασία που δημιουργεί καθημερινά το παιδί σας. Αυτά είναι που δίνουν «ψυχή» σε ένα δωμάτιο.

Τα παράθυρα!!

Οι όμορφες κουρτίνες μπορούν να ομορφύνουν πολύ έναν χώρο.

Για τον διακοσμητή McDukin, ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσει κανείς ένα δωμάτιο είναι να «περιποιηθεί» τα παράθυρά του: «Όμορφες κουρτίνες ή ιδιαίτερες ρόμαν κουρτίνες μπορούν να κάνουν τον χώρο να περάσει σε άλλο επίπεδο και να δείχνει πιο ολοκληρωμένος».

Λίγο μαύρο!!

«Κανένα δωμάτιο δεν είναι απόλυτα ολοκληρωμένο αν δεν έχει έστω και λίγο μαύρο», λέει η Anne Maxwell Foster και συνεχίζει, «Τα αγαπημένα μου δωμάτια πάντα έχουν μια μαύρη πινελιά ή οποία βοηθάει στο να υπάρχει μια ισορροπία στον χώρο. Μπορεί να είναι ένα μαύρο φωτιστικό ή ένα μικρό τραπεζάκι».

Πολύ χρώμα!!

Με λίγο χρώμα (ή και πολύ) μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το δωμάτιό σας.

Πολλοί διακοσμητές πιστεύουν πως ο πιο εύκολος τρόπος να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο είναι προσθέτοντάς του χρώμα: «Βάψτε τα πάντα: πατώματα, ταβάνια, πόρτες – είναι ανέξοδο και (συνήθως) αναστρέψιμο», λένε και εμείς συμφωνούμε μαζί τους.

via spirossoulis.com

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Θεσσαλονίκη: Οι οθόνες και ο τρόπος ζωής απειλούν την όραση των παιδιών – Αύξηση της μυωπίας με γεωμετρική πρόοδο από την προσχολική ηλικία

Η συνεχής έκθεση των παιδιών στις οθόνες, η καθιστική ζωή και η μειωμένη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους έχουν οδηγήσει σε αύξηση των διαθλαστικών σφαλμάτων και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη: «Μουσικές που ενώνουν – Ο Θεοδωράκης μεταξύ δύο λαών».

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του πραγματοποιήθηκε, 5 Νοεμβρίου 2025, στο ιστορικό και προσφάτως ανακαινισμένο Σισμανόγλειο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρις Ράιτ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο – Αισιόδοξος για τις προοπτικές εξόρυξης

Η Ελλάδα είναι σήμερα το σημείο εισόδου για το αμερικανικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και πιθανώς και για εγχώριους ενεργειακούς πόρους προς την Ευρώπη, τόνισε ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρετανία: Έκθεση διαπιστώνει «συστημικό ρατσισμό» στην αστυνομία του Λονδίνου

Κουλτούρα συστημικού ρατσισμού φαίνεται να έχει εμπεδωθεί εδώ και δεκαετίες στις τάξεις της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, σύμφωνα με νέα έκθεση που δίνεται στη δημοσιότητα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Άνω Λιόσια: Είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε «καταστήματα» πώλησης ναρκωτικών

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >