AD

Γιώργος Λυγγερίδης | Το τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα

Αυτή την ώρα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που κατέληξε μετά από 20 μέρες νοσηλείας τραυματισμένος από φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλιγκαν σε επεισόδια στου Ρέντη.

 

Το φέρετρο του αστυνομικού, καλυμμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε λίγο μετά τη 1 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένειά του να ξεσπάει σε λυγμούς την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την είδηση του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, τονίζοντας ότι «η τιμωρία των δολοφόνων αποτελεί, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία».

 

αστυνομικός, κηδεία

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Στην εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα και προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες και στάθηκαν στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειάς τους μέρα με την ημέρα αγωνιώντας για την πορεία της υγείας του.

Στον ναό υπάρχουν πάρα πολλά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία και εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του. Η οικογένεια και συγγενείς του άτυχου αστυνομικού έφτασαν στον ναό συντετριμμένοι.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του αδικοχαμένου νέου θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου θα γίνει η τελετή ταφής.

Σφίγγει ο κλοιός για τους χούλιγκαν
Η έρευνα για τα επεισόδια στου Ρέντη δεν έχει σταματήσει λεπτό, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ περίπου 40-50 χούλιγκαν, άλλοι έχοντας την ιδιότητα του μάρτυρα και άλλοι την ιδιότητα του υπόπτου, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα -ενδεχομένως έως και τα τέλη του Ιανουαρίου- θα έχει συνταχθεί η σχετική δικογραφία από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για εγκληματική οργάνωση, καθώς συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα κομμάτια του παζλ που θα μπορέσουν να «δέσουν» το κατηγορητήριο.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος περίπου 25 ατόμων που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών, την ίδια ώρα που η διαδικασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις ταυτοποιήσεις συνεχίζεται.

Έτσι, με τον σχηματισμό της επίμαχης δικογραφίας, στην οποία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, θα συμπεριληφθούν και άλλες υποθέσεις εκτός από αυτήν του Ρέντη, θα εκδοθούν και τα πρώτα εντάλματα που θα οδηγήσουν σε συλλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >